Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

O ιστορικός του μέλλοντος θα γελά με το κόμμα που επιτυγχάνει να παρουσιάζεται ως το άγιο πνεύμα των ημερών μας

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης στο facebook
Πολεμούν τον εθνολαϊκισμό, λένε, αυτοί που συμμετείχαν σε ψηφοδέλτια/ή ψήφισαν τον Αντώνη Σαμαρά που, αν ανοίξεις το λεξικό και διαβάσεις τον ορισμό του εθνολαϊκιστή, δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από αυτό της Πολιτικής Άνοιξης στην μεταπολιτευτική Ελλάδα (ακόμη και ο Καρατζαφέρης ωχριά).
Παρουσιάζονται δε, ως σωτήρες (ΝΔ), αυτοί που εξαιτίας διαχειριστικού ελλείμματος οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία το 2009, κατόπιν ψήφισαν κατά της μοναδικής ελπίδας σωτηρίας και εδραίωσαν τον άξονα μνημόνιο/αντιμνημόνιο με μοναδικό στόχο την ανακατάληψη της εξουσίας.

Σήμερα, ξαναέρχονται, ως δήθεν μεταρρυθμιστές, οι ίδιοι οι οποίοι διαχειρίστηκαν εξουσία και παρουσίασαν ως μεταρρυθμίσεις τις περικοπές, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Θα τους πίστευα αν με έπειθαν ότι και ο Προκρούστης ήταν μεταρρυθμιστής.
Θα τους πίστευα αν χρησιμοποιούσαν το επιχείρημα »μπορούμε να σώσουμε τη χώρα διότι εμείς γνωρίζουμε καλύτερα απ᾽ όλους το πώς χρεοκόπησε».
Θα τους πίστευα αν έλεγαν την αλήθεια, ότι δηλ ο Καραμανλής χρεοκόπησε τη χώρα και ο Σαμαράς την αποτελείωσε με τις ύψιστες δόσεις λαϊκισμού (μέχρι και διαγγέλματα περί απώλειας εθνικής κυριαρχίας ανήμερα εθνικών εορτών έφτασε να κάνει ο αχρείος) και έκαναν έστω τη στοιχειώδη αυτοκριτική που τους αναλογεί.
Μέχρι τότε, φαντάζομαι τον ιστορικό του μέλλοντος να γελά με το κόμμα που επιτυγχάνει να παρουσιάζεται ως το άγιο πνεύμα των ημερών μας.
Οκ, είναι κι αυτό σημαντικό επικοινωνιακό επίτευγμα· όμως ας μας λυπηθούν και μας κάπου -πόσο σωΖμό μπορούμε να αντέξουμε πχια;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, πάντως, είναι το ότι ο Paul Mason υποστηρίζει πως η αλλαγή πλεύσης του Αλέξη Τσίπρα μετά το τελεσίγραφο των δανειστών που ακολούθησε το δημοψήφισμα ήταν σωστή, με την τεκμηρίωσή του να περιλαμβάνει την εξής έκφραση: "Για τον Τσίπρα, το να μείνει στην εξουσία ως ασπίδα απέναντι στη λιτότητα, ήταν προτιμότερο από το να παραδώσει την εξουσία πίσω, σε ένα τσούρμο πολιτικών μαφιόζων, που υποστηρίζονται από μια μαφία πλουσιόπαιδων fashionistas που γαυγίζουν"!
http://www.msn.com/el-gr/news/politics/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7/ar-BBAHJ5j?ocid=SK216DHP

Το Προφίλ μας