Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ηλίας Μπουρνιώτης: Αγάπη και πάθος για την μουσική και τον τόπο

Μουσικοσυνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής με αγάπη και πάθος για την μουσική από μικρό παιδί, ο Ηλίας Μπουρνιώτης από την Αιανή Κοζάνης, δηλώνει «ροκ» αλλά φροντίζει να το δείχνει αυτό και στην ζωή του, όπου παρέμεινε να ζει στον τόπο της καταγωγής του «αναπνέοντας καθημερινά  τον αέρα της περιφέρειας» και  εκφράζοντας μέσα από τα τραγούδια του,  την διαμαρτυρία του για τα όσα τον ενοχλούν, αλλά και την υπέρβαση της αγάπης και του έρωτα.
Στην Δυτική Μακεδονία, οι περισσότεροι  τον γνώρισαν και τον θυμούνται από το πρώτο φεστιβάλ Νέων Δημιουργών «Νικόλας Άσημος» στο οποίο έλαβε μέρος στην Κοζάνη
με το δικό του τραγούδι «Που είσαι», ενώ  από το 2010 κυκλοφόρησε και τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Αγάπες μου περασμένες», σε στίχους και μουσική δική του και με ενορχήστρωση από τον γνωστό στο χώρο του, Γιάννη Γκιούρα.
Η φωνή του Ηλία Μπουρνιώτη, έχει πολλά κοινά στοιχεία μ΄ αυτήν του Βασίλη Παπακωνσταντίνου , με τον οποίο η γνωριμία, ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή στην μέχρι τώρα «μουσική ζωή του».
Η συνεργασία που είχε με τους καταξιωμένους στιχουργούς Ζωή Γρυπάρη και Βασίλη Γιαννόπουλο, αλλά και οι επιτυχίες που είχε με πολλά  τραγούδια όπως το «αγανακτισμένο ροκ» και «Ο κόσμος μου είσαι Εσύ», δίνουν στον Ηλία Μπουρνιώτη την αναγκαία ώθηση και δύναμη που χρειάζεται για να συνεχίσει την καλλιτεχνική του πορεία.
«Είναι πολύ δύσκολα και έχω αισθανθεί και εγώ πάνω μου τις δυνάμεις του αποκλεισμού», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Ηλίας Μπουρνιώτης μιλώντας για την μουσική του διαδρομή, ενώ από το μυαλό του δεν μπορεί να διαγραφεί  μία φράση ενός γνωστού και καταξιωμένου μεγάλου καλλιτέχνη, ο οποίος του είχε πει «η πίτα δεν μοιράζεται στα δύο».
Παρ’ όλα αυτά ο Ηλίας Μπουρνιώτης είναι αισιόδοξος, ετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές του συναυλίες,  έχει βγάλει πολύ όμορφα νέα τραγούδια όπως το «δεν ξέρω εάν ξέρεις ν΄ αγαπάς» και σχεδιάζει για αργότερα και το νέο του προσωπικό δίσκο.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ:  Αντώνης Μαυρίδης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας