Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: σημαντική για την περιοχή η επίσκεψη του υπ. κ. Δ. Παπαδημητρίου

Με ομιλία την Παρασκευή 5 Μαΐου σε ανοιχτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας (ΖΕΠ) ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στη Δυτ. Μακεδονία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου. Στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ
Κοζάνης παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, εκτός από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Δημητριάδη Μίμη και Ντζιμάνη Γιώργο, ο Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, περιφερειακοί σύμβουλοι, Δήμαρχοι, φορείς και πολίτες από τη Δυτική Μακεδονία.
Στην εισήγησή του ο Υπουργός  αναφέρθηκε αρχικά στις εμπειρίες του από τη διήμερη επίσκεψη, την έκθεση γούνας στη Καστοριά την οποία εγκαινίασε, την επίσκεψη του στη Φλώρινα, στη νέα μονάδα της ΔΕΗ (Πτολ/δα V), στις επαφές του με δημάρχους, και επιχειρηματικούς φορείς της περιοχής.
Στη συνέχεια παρουσίασε το σχέδιο του Υπουργείου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες για να τονίσει το ρόλο που αναμένει η κυβέρνηση να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση και τη δέσμευσή του για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που δεν θα είναι βασισμένο στη κατανάλωση και το δανεισμό, όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο, που θα είναι προσαρμοσμένο στις σημερινές συνθήκες, θα είναι εξωστρεφές, θα βασίζεται στη κινητοποίηση των πολιτών και των παραγωγικών τάξεων ενώ θα συμβάλουν στον σχεδιασμό του όλοι οι φορείς κυρίως τα επιμελητήρια και η τοπική αυτοδιοίκηση Α΄& Β΄ βαθμού.
Στάθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της απασχόλησης, την προσπάθεια για μείωση της ανεργίας, αλλά και στο δυσάρεστο φαινόμενο της φυγής των νέων και κυρίως επιστημόνων στο εξωτερικό. Με αιχμή το πρόγραμμα «εγγυημένης απασχόλησης» που στόχος είναι να βρουν διέξοδο για εργασία, 150.000 άνεργοι και κυρίως νέοι, απόφοιτοι πανεπιστημίων, κάθε χρόνο για μια τριετία.
Ως μείζον θέμα για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και την επανεκκίνηση της παραγωγικής βάσης θεωρεί την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης και την οργάνωσή της στις σύγχρονες απαιτήσεις με βάση τις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Συγχρόνως με την αναδιοργάνωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπου αναφέρθηκε επίσης στο Ταμείο Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας τονίζοντας τις δυνατότητες συμβολής του στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας.
Για το μέλλον της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, για μια επιχείρηση από δημόσιο έλεγχο, και ως απάντηση στις πιέσεις των δανειστών διερευνώνται λύσεις που θα διασφαλίσουν τόσο τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, όσο και των εργαζομένων, συγχρόνως με την αλλαγή του μονοπωλίου της στους λιγνίτες.

Γραφείο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας