Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπονόμευσε την ανάπτυξη και το μάρμαρο το πληρώνει ο Ελληνικός Λαός.

Η Κομισιόν αναθεώρησε και επίσημα σήμερα τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017 από 2,7 σε 2,1%.
Η αναθεώρηση ήταν αναμενόμενη και οφείλεται στην ύφεση του δ’ 3μήνου 2016, το οποίο θυμίζουμε είναι από άποψη όγκου ΑΕΠ το δεύτερο χειρότερο 3μηνο τα τελευταία 15 χρόνια, ήταν «καλύτερο» μόνο από γ’ 3μηνο του 2015.

Με βάση τα διαθέσιμα μέχρι τώρα στοιχεία για το α’ τρίμηνο του 2017 σε τρεις μήνες αναμένεται και νέο ψαλίδισμα στις προβλέψεις για ανάπτυξη.
Η ύφεση σφραγίζει τους 28 μήνες του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησής του και δεν έπεσε από τον ουρανό, ούτε οφείλεται σε συνωμοσίες, αλλά στις δικές τους αβελτηρίες.
Επενδύσεις περίπου 20 δις ευρώ που βρήκαν ώριμες (πχ. Ελληνικό, Αεροδρόμια, ΑΔΜΗΕ, Μικρή ΔΕΗ, γραμμή 4 του Μετρό, Πάτρα-Πύργος, Απορρίμματα, Αρδευτικά κ.α.) είτε ακυρώθηκαν, είτε πήγαν 2 χρόνια πίσω.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπονόμευσε την ανάπτυξη και το μάρμαρο το πληρώνει ο Ελληνικός Λαός.
Η θυσία των μισθωτών και συνταξιούχων με το 2ο συμπληρωματικό μνημόνιο Τσίπρα, σχετίζεται ευθέως με την ύφεση που ήρθε ως αποτέλεσμα εμμονών, ιδεοληψίας αλλά και διαχείρισης των ψεμάτων τους.
Η ανάπτυξη είναι το κεντρικό ζητούμενο της χώρας και η Κυβέρνηση Τσίπρα επί 28 μήνες αποδεικνύει ότι δεν μπορεί.
Αυτό που μπορεί είναι να φτωχοποιεί τους πάντες εκτός από τους 153 Βουλευτές της, που γι αυτό και τη στηρίζουν ανέξοδα, ανέμελα και με περισσή αμνησία και θράσος.
Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε παιδιά, μην τα παραλέτε. Τα μεγάλα προβλήματα στο μάρμαρο Τρανοβάλτου τα δημιούργησε Το κόμμα ΠΑΣΟΚΝΔ

Το Προφίλ μας