Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Αθ. Κοσματόπουλος: «Είμαστε ενωμένοι μια γροθιά για να παλέψουμε για το μάρμαρο» (video)

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ: «ΕΚΤΡΩΜΑ» Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ «

Για την προοπτική του κλάδου του μαρμάρου μίλησε στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου  ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, κάνοντας λόγο για ένα χρυσοφόρο προϊόν που πρέπει να αναπτυχθεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η ποιότητα, η έκταση και το βάθος της μαρμαροφόρου περιοχής είναι δεδομένη. Το ΙΓΜΕ παλαιότερα έκανε και γεωτρήσεις, ενώ το τελευταίο λατομείο έκλεισε το 2006. Πέρασαν δυόμισι χρόνια που είναι δήμαρχος και η περιοχή παραμένει όπως ήταν και χειρότερα . Τα μάρμαρα αυτά θα τα εκμεταλλευτούμε πάση θυσία.  Ο ίδιος δήλωσε εν αναμονή των κινήσεων της περιφέρειας, λέγοντας ότι πρέπει να βοηθήσει στην ανάπτυξη του κλάδου. «Είμαστε ενωμένοι μια γροθιά για να παλέψουμε για το μάρμαρο», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι ο δήμος θα τους στηρίξει.

Επίσης, αναφέρθηκε και στα ενεργειακά και την πώληση μονάδων, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη μελλοντική ενδεχόμενη πώληση υδροηλεκτρικών.
Τέλος, αναφερόμενος για το δρόμο του Καταφυγίου, απάντησε πως δεν εμπλέκεται στην κατασκευή του δρόμου, αλλά το θέμα τον αφορά άμεσα, ρίχνοντας μάλιστα ευθύνες για την κατάσταση του δρόμου σήμερα. Να σημειωθεί πως η περιφέρεια έχει αναλάβει το έργο και σύντομα αναμένεται να μπει και η άσφαλτος ώστε να δοθεί ο δρόμος μέχρι το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος σημείωσε πως «πάτε πάνω να δείτε σε τι κατάσταση είναι ο δρόμος, Πέφτει όλο το βουνό θα έχουμε δράματα. Αν νομίζει κάποιος ότι μπορεί να στρώσει άσφαλτος και μπορεί να περάσει άνθρωπος, είναι η άποψή του. Ξοδεύτηκαν χιλιάδες κυβικά τσιμέντο, που θα μπορούσε να γίνει σκέπαστρο μέχρι την Κατερίνη…». Επίσης, χαρακτήρισε το έργο ως «έκτρωμα», αλλά είπε τέλος πως αυτό που ενδιαφέρει την περιοχή είναι να έχει πρόσβαση στο Καταφύγι, ώστε να ενισχυθεί τουριστικά η περιοχή, μιας και το χωριό είναι η γενέτειρα του ήρωα του Καζαντζάκη Αλέξη Ζορμπά, ο οποίος λεγόταν Γιώργος Ζορμπάς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τον απολκαν καιρο ειχαμε να ακουσουμε κατι

Το Προφίλ μας