Ο Καιρός: Severna Makedonija

Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Ομάδα μαθητών του Γενικού Λυκείου Σερβίων Ερευνητές του CERN.

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Σερβίων Μαλούτα Ερασμία, Ελευθερίου Νίκη, Μανουσαρίδου Φωτεινή, Μπουκουβάλα Άννα, Παπαϊωάννου Γεώργιος, Χλιούμπη Μαργαρίτα, Τσιφτσιάν Ανθή με υπεύθυνη καθηγήτρια την Φυσικό κα Χαρσούλα Αθηνά και συνοδό την καθηγήτρια φυσικό κα Τσίγκα Μαγδαληνή, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 τη σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ μαζί με άλλες 10 ομάδες μαθητών από  λύκεια της χώρας, στα πλαίσια του MASTERCLASSES 2017 (πρόγραμμα προχωρημένων μαθημάτων Φυσικής Σωματιδίων), που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με διαλέξεις  καθηγητών του τομέα Φυσικής, με σκοπό οι μαθητές να ενταχθούν στον κόσμο των στοιχειωδών σωματιδίων και να προετοιμαστούν για την πρακτική ερευνητική άσκηση, που θα ακολουθούσε.
Το απόγευμα ανέλυσαν πραγματικά δεδομένα από τον  μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή (LHC) που βρίσκεται στο ερευνητικό κέντρο CERN έξω από την Γενεύη. Tα δεδομένα αυτά προέρχονταν από 50 εικόνες του πειράματος ATLAS του LHC. Δόθηκαν επίσης θεωρητικά δεδομένα με τα οποία έγινε η ταυτοποίηση αποκαλύπτοντας το μποζόνιο Z.  Στη συνέχεια ανακοίνωσαν  τα αποτελέσματα των μελετών τους  στο CERN και συνομίλησαν στην αγγλική γλώσσα μέσω τηλεδιάσκεψης με συνομιλήκους τους από άλλες χώρες, σχολιάζοντας τα αποτελέσματά τους, όπως γίνεται σε κάθε διεθνή συνεργασία.
Το πρόγραμμα έκλεισε με την απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής  των μαθητών της εκδήλωσης  του MASTERCLASSES 2017.

Οι συμμετέχοντες μαθητές του ΓΕΛ ΣΕΡΒΙΩΝ

2 σχόλια:

  1. Ο Γιωργος Παπαιωαννου ειναι ο καλυτερος και ευχομαι στα παιδια να συνεχισουν την προσπαθια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου