Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

«Θάματα»

Πέφτω από τα σύννεφα. Μένω με το στόμα ανοιχτό. Σε αυτήν τη χώρα συμβαίνουν «πράματα και θάματα».
Πρώτα η κυβέρνηση πήρε χαμπάρι ότι η αντιπολίτευση θέλει να φύγει η κυβέρνηση. Τέτοια αλητεία! Ακόμη κι ο Κουρής βγήκε από τα ρούχα του.
Yστερα ο αντιπρόεδρος της Kυβέρνησης πληροφορήθηκε ότι ο Στουρνάρας είναι ανεξάρτητος αλλά δεν είναι ανεξέλεγκτος. Προφανώς δεν είναι. Μόνο που τον ελέγχει ο Ντράγκι κι όχι ο Δραγασάκης. Ωστε να είναι ανεξάρτητος.
Αμέσως μετά (και μόλις συνήλθε από την προηγούμενη ανακάλυψη…) η κυβέρνηση εντόπισε «εσωτερικούς εχθρούς» που δεν την αφήνουν να κλείσει την αξιολόγηση.
Το θέμα το κοιτάνε ήδη οι γιατροί. Να θυμίσω ότι η επινόηση «εσωτερικών εχθρών» αποτελεί την προσφιλή ενασχόληση όλων των παρανοϊκών της παγκόσμιας Ιστορίας.
Και τέλος 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν πού πάει το πράγμα και ζήτησαν την αποποινικοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ.
Σου λέει: να οργανωθούμε όσο είναι καιρός, διότι σε λίγο πάλι με σλίπινγκ μπαγκ και καρπούζι θα τη βγάζουμε!
Ξέρετε κάτι; Οι μόνοι σωστοί είναι οι 38 βουλευτές!
Τουλάχιστον αυτοί φροντίζουν τις διακοπές τους όταν κοτζάμ κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει ούτε πόσοι θα μπουν στα πανεπιστήμια ούτε πώς.
Διότι το θαύμα τελικά δεν είναι ότι κάποιοι θέλουν να φύγει η κυβέρνηση. Αλλά μάλλον ότι δεν έχει φύγει ακόμη.
Βεβαίως, διαπραγματεύεται. Κι αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο καλαμπούρι.
Διότι για να διαπραγματευτείς πρέπει να έχεις έναν τρόπο να πιέσεις ή να απειλήσεις την άλλη πλευρά. Η κυβέρνηση με τι απειλεί τους δανειστές; Πως θα κρατήσει την αναπνοή της να σκάσει;
Ή μήπως ότι θα κάνει εκλογές; Εως εδώ ακούω τα γέλια τους.
Εκτός κι αν κάποιοι νομίζουν ότι οι δανειστές δεν ξέρουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Οτι δεν ξέρουν δηλαδή πως η κυβέρνηση παραπαίει, πως είναι απομονωμένη και πως αν γίνουν εκλογές δεν θα βρει την ψήφο της.
Κι ακριβώς επειδή οι δανειστές γνωρίζουν τις ανύπαρκτες αντοχές της κυβέρνησης, δεν κάνουν πίσω ούτε χιλιοστό.
Οπως γνωρίζουν ασφαλώς ότι η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε για καλύτερο παίκτη της αγωνιστικής. Και γι' αυτό θα βάλουν τη σημερινή κυβέρνηση να τα υπογράψει όλα και να τα ψηφίσει όλα.
Προφανώς θέλουν να δέσουν τον γάιδαρό τους. Και ζητούν από την κυβέρνηση να δεσμευτεί (στο όνομα της χώρας) για όσα θα ακολουθήσουν.
Ξέρετε γιατί; Επειδή μόνο έτσι θα δώσουν στους επόμενους το άλλοθι να τα φορτώσουν όλα στους προηγούμενους για να εφαρμόσουν ό,τι συμφωνηθεί.
Θαύμα, ε;
Γ. Πρετεντέρης -ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας