Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Γ. Μανιάτης: «Αποκαλύπτονται τα ψέματά τους στη Δ.Ε.Η.»

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και  Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με τη Δ.Ε.Η. έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το καλοκαίρι του 2015 ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το ξεπούλημα του 40% της ΔΕΗ με μηδενικό αντάλλαγμα.
Οι κ.κ. Σκουρλέτης και Σταθάκης, όταν αποκαλύψαμε στη Βουλή ότι στη συνέχεια έχουν υπογράψει την ιδιωτικοποίηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ άλλου 17%, μας κατηγόρησαν ότι λέμε ψέματα. Σήμερα, οι πραγματικοί ψεύτες αποκαλύπτονται. Το ΤΑΙΠΕΔ την Παρασκευή 31/3/2017 επανέλαβε την υπογραφή των ίδιων Υπουργών του ΚΥΣΟΙΠ (Μάιος 2016) για ιδιωτικοποίηση του 17%.
Τους παραδώσαμε μια εταιρεία με χρηματιστηριακή αξία 2,5 δις € και την κατάντησαν να έχει 0,5 δις €. Τους παραδώσαμε μια εταιρεία με κύκλο εργασιών 6 δις € και υπέγραψαν να συρρικνωθεί στα 3,5 δις €. Μείωσαν κατά 40% τον κύκλο εργασιών και απαιτούν από την εταιρεία να επιβιώσει με τα ίδια δάνεια, τις ίδιες υποχρεώσεις, τα ίδια κόστη λειτουργίας. Πραγματικό οικονομικό θαύμα που μόνο δήθεν αυταπατώμενοι πολιτικοί ψεύτες μπορούν να το καταφέρουν.
Ξεπέρασαν και το ίνδαλμά τους τον Μαδούρο της Βενεζουέλας.
Με τη «Μικρή» ΔΕΗ, έργο ΠΑΣΟΚ, που είχα την τιμή ως Υπουργός Ενέργειας να εισηγηθώ και να υπερασπιστώ στη Βουλή, όχι μόνο ενισχύονταν ο υγιής ανταγωνισμός προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και η ΔΕΗ με την εισροή στα ταμεία της πόρων από τη διάθεση του 30% θα έκανε μια καινούργια αρχή, με τρόπο δοκιμασμένο σε άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες.
Τώρα στα τηλεπαράθυρα απελπισμένα μιλάνε για «βαποράκια» των δανειστών, προφανώς κοιτώντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Προσπαθούν να κρύψουν στο ντουλάπι τους σκελετούς που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Τους επαναλαμβάνουμε ότι αν η ΔΕΗ καταρρεύσει, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική οικονομία, οι ευθύνες τους δεν θα είναι μόνο πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας