Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Επιστροφή Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στην κανονικότητα – Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός από την Αποκεντρωμένη

Του Χρήστου Βήττα, e-ptolemeos.gr
Επιστρέφει στην κανονικότητα ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
Η έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης φέρει ημερομηνία 30 Μαρτίου και έχει δημοσιευτεί στην Διαύγεια, ενώ στάλθηκε στο Παρατηρητήριο και στο υπουργείο Οικονομικών. Με την αίσια έκβαση αυτής της διαδικασίας άναψε το πράσινο φως για την ομαλή λειτουργία του δήμου Σερβίων – Βελβεντού και λήγει μία ανώμαλη περίοδος μηνών. Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε μετά από τέσσερις αποτυχημένες συνεδριάσεις στα τέλη Φεβρουαρίου και ήταν η αιτία που παραλίγο να «ρίξει» την δημοτική Αρχή.
Το τελευταίο διάστημα ο δήμος είχε παραλύσει στην κυριολεξία, αφού δεν είχε δυνατότητα προγραμματισμού, δεν μπορούσε να υλοποιήσει το παραμικρό έργο, ούτε να εξοφλήσει οφειλές προς τρίτους. Τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, λειτουργούσε με τον προϋπολογισμό του 2016, αλλά η μόνη δυνατότητα που είχε από τον νόμο ήταν η καταβολή μισθοδοσίας του προσωπικού και τίποτα άλλο. Με άλλα λόγια είχαν νεκρώσει τα πάντα και ο δήμος είχε φτάσει στο χείλος του γκρεμού.
Στο εξής ο δήμος θα λειτουργεί με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του 2017. Βεβαίως, θα συγχωνευτεί με τον προϋπολογισμό του 2016 για να συνυπολογιστούν οι δαπάνες που έγιναν με τον παλιό προϋπολογισμό. «Έχουμε επιτέλους μία επιστροφή στην κανονικότητα, αφού επανέρχεται η φυσιολογική λειτουργία του δήμου Σερβίων – Βελβεντού», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και νυν πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δημοτικός σύμβουλος, Φώτης Ζυγούρης, ο οποίος να σημειωθεί έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ψήφιση του προϋπολογισμού. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο δήμος είχε περιέλθει σε δεινή θέση, αφού όλο αυτό το διάστημα δεν είχε το δικαίωμα, ούτε να προμηθευτεί λίγη άσφαλτο να βουλώσει μία τρύπα. Τώρα πλέον ξεκινάμε τις κατανομές των πιστώσεων, μπορούμε να προχωρήσουμε σε πληρωμές των οφειλών στην τοπική αγορά, αναλόγως βεβαίως με τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου, ενώ ανοίγει ο δρόμος να προγραμματίσουμε έργα συντήρησης και να «τρέξουμε» θέματα καθημερινότητας προς όφελος των δημοτών».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας είπε ο κ. ΒΗΤΑΣ, ποιος-οι άλλοι είχαν καταλυτικότατο ρόλο στην ψήφιση του προϋπολογισμού, ο οποίος δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά θα μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει. Επίσης δεν ανέφερε ο κ. ΒΗΤΑΣ ότι με Αντιδήμαρχο Οικονομικών τον ... απουσιάζοντα Δήμαρχο, πως να προχωρήσει ο οικονομικός προγραμματισμός;
Τα προβλήματα και τα θέματα δεν λύθηκαν από την έγκριση της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής.

Ανώνυμος είπε...

Φώτης Ζυγούρης: "ο δήμος είχε περιέλθει σε δεινή θέση, αφού όλο αυτό το διάστημα δεν είχε το δικαίωμα, ούτε να προμηθευτεί λίγη άσφαλτο να βουλώσει μία τρύπα".
Ενώ τώρα που εγκρίθηκε είστε με την ασφαλτο στις καρότσες και βουλώνετε τρύπες. Άχρηστοι ε άχρηστοι.

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμος έχει περιέλθει σε δεινή θέση γιατί ο δήμαρχος είναι αλλού κι αλλού, και η παράταξή του έχει διαλυθεί. Πως μπορείς να κάνεις έργο όταν οι αρμόδιοι δεν ασχολούνται;

Ανώνυμος είπε...

εαν βεβαια ψαξετε στην διαυγεια και δειτε την αποφαση εγκρισης ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥθα δειτε οτι εκει ξεκαθαρα λεει οτι ο δημος δεν εχει εμφανισει ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΡΕΗ! ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ! ΑΡΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ!
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΣΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. Ο ΔΗΜΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ; ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;

Το Προφίλ μας