Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Πέρυσι το Πάσχα, με την Ανάσταση θα ερχόταν και «η ανάσταση της ελληνικής οικονομίας». Φέτος το Πάσχα, με τα εγκαίνια του δρόμου Κορίνθου- Πατρών «ανοίγει ο δρόμος προς το μέλλον για τη χώρα». Βλέποντας πώς ήρθε η ανάσταση της οικονομίας πέρυσι, καταλαβαίνουμε και πώς θα είναι ο δρόμος για το μέλλον από αύριο. Και η μπαρουφολογία από τα πρωθυπουργικά χείλη δεν σταματάει εδώ.
Ο δρόμος που άνοιξε χτες «περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο» σύμφωνα με τον κ Τσίπρα! Ο οποίος προφανώς δεν έχει πάει παραπέρα από το κέντρο για να δει ότι η Κορίνθου – Πατρών ήταν πάντα, έτσι κι αλλιώς, ο μοναδικός δρόμος που έπαιρναν όλα τα αυτοκίνητα για να πάνε από τη Δ. Ελλάδα στο κέντρο και τούμπαλιν, ήθελαν- δεν ήθελαν.
«Το μήνυμα, που στέλνει ο συμβολισμός αυτός», κατά τον πρωθυπουργό, είναι ότι «η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της»! Επειδή άνοιξε ένας δρόμος!!!
Μπαρουφολογίας συνέχεια:
«Είναι μια μέρα που ολοκληρώνεται ένα έργο, το οποίο πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ», είπε ο πρωθυπουργός. Όχι, θα έμενε η εθνική οδός για πάντα σκαμμένη και μισογκρεμισμένη, με τους εργολάβους να χάνουν τα δισεκατομμύρια του έργου, που στοίχισε τρείς φορές πάνω από τον προϋπολογισμό του και τους πληττόμενους δήμους να παρακολουθούν θεατές!
Εντάξει, ο λογογράφος του κ Τσίπρα και ο ίδιος ο Αλέξης δεν ξέρουν από κεφαλαιοκρατία και κέρδος, γιατί χάζευαν στις παραδόσεις της ΚΝΕ. Χάζευαν και στις παραδόσεις της λογικής στο σχολείο;
Βάθος αξιολόγησης, κωμωδία: « Είναι σημαντικό να παραδίνονται αυτά τα έργα πριν από τις γιορτές του Πάσχα ώστε να έχουμε πάνω απ όλα μια ασφαλή πασχαλινή έξοδο αναίμακτη, με μια εύκολη, άνετη και ασφαλή μετακίνηση»!
Εδώ κορυφώνεται η πονοψυχιά και το νοιάξιμο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την ασφάλεια των οδηγών, που επιβεβαιώνεται και από την παντελή απουσία τροχαίας, μετρητών ταχύτητας, συστημάτων ύδρευσης και πυρόσβεσης και νοσοκομειακών στην ανολοκλήρωτη Ολυμπία οδό.
Ταυτόχρονα, όμως, δίνεται και το μήνυμα στις κατασκευαστικές εταιρίες να προτιμούν να παραδίνουν πριν το Πάσχα τα έργα, επειδή τις άλλες γιορτές και στην έξοδο του καλοκαιριού σκοτώνονται λιγότεροι άνθρωποι!
Μεγάλη Κοινωνική πολιτική με ράντζα: «Ο νομός Αχαϊας θα ωφεληθεί τα μέγιστα» γιατί η κυβέρνηση «θα προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της περιοχής και σε αύξηση των κονδυλίων για τη λειτουργία τους». Η αλήθεια είναι ότι ενώ τα νοσοκομεία θα χρειαστούν ίσως λιγότερο προσωπικό σε χειρουργούς και ορθοπεδικούς από τη μείωση των τροχαίων στη νέα εθνική οδό, θα χρειαστούν ίσως πολύ περισσότερους σε όλες τις άλλες ειδικότητες με τη διαρκή φτωχοποίηση του πληθυσμού και την αύξηση των κακουχιών στις πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού: Τους ηλικιωμένους, τις μητέρες, τα παιδιά με προβλήματα, τους ανασφάλιστους, τους χτυπημένους από κατάθλιψη.
Οικονομικές- Τεχνικές γνώσεις μηδέν: Είπε ο πρωθυπουργός: «Τα έργα που ολοκληρώνονται έχουν πολλούς πατεράδες, ενώ εκείνα που σκαλώνουν, που βαλτώνουν, που υπερτιμολογούνται, που δεσμεύουν λεόντεια το δημόσιο, που έχουν προβληματικές συμβάσεις δεν έχουν κανέναν, γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη». Ίσως κάποιος πρέπει να του σφυρίξει ότι το έργο που μόλις εγκαινίασε ούτε σκάλωσε, ούτε βάλτωσε, ούτε υπερτιμολογήθηκε, ούτε δέσμευσε χειροπόδαρα το δημόσιο, ούτε είχε προβληματικές συμβάσεις. Και ο πιο κατάλληλος να το κάνει είναι ο αρμόδιος υπουργός κ Σπίρτζης, γνωστός ξεσκονιστής πρωθυπουργών.
Ο άσπιλος ηγέτης: «Η κυβέρνηση», είπε ο πρωθυπουργός, «προχωρά στη δημοπράτηση με απόλυτη διαφάνεια του οδικού άξονα Πάτρας- Πύργου». Η διαφάνεια αφορά στην κατάτμηση του έργου έτσι ώστε τις εργολαβίες να τις παίρνει ο μπατηρημένος «κομματικός» εργολάβος κ Καλογρίτσας.
Παρεμπιπτόντως, ο δρόμος αυτός οδηγεί στα φραουλοχώραφα όπου ξένοι εργάτες ζουν σε συνθήκες τέταρτου κόσμου και η εκμετάλλευση φτάνει στο ζενίθ. Πρόκειται για την περιοχή που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως «από τις πιο παραγωγικές της Πελοποννήσου». Ο κ Μιχαλολιάκος δεν θα τα έλεγε καλύτερα.
Θυσιάστηκα για το παιδί μου. Στην κορωνίδα της ομιλίας του ο Α Τσίπρας, τόνισε ότι «το μέγιστο κοινωνικό όφελος που έχουν οι πολίτες είναι τα χρήματα που οι ίδιοι δίνουν μέσα από τη φορολογία να αξιοποιούνται μέχρι το τελευταίο ευρώ και να γυρνάνε πίσω σε υποδομές κοινωνικής στήριξης και σε υποδομές που θα κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη».
Ας μην ανησυχεί ο πρωθυπουργός. Εμείς τα χρήματα τα πληρώνουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη ότι πάνε για το καλό μας. Γιατί, αν συνεχιστεί η ίδια φοροεπιδρομή για 2-3 χρόνια, θα πονέσει τόσο πολύ και ο πιο αδιάφορος και αποβλακωμένος πολίτης που θα αναγκαστεί να παρατήσει την επανάσταση του διαδικτύου, να βγει έξω και να πάρει στο κυνήγι τον κ Τσίπρα και όλους τους κ Τσίπρες που του ληστεύουν το βιός.
Κι αυτό θα γίνει, γιατί δεν θα έχει πια τίποτε άλλο να χάσει. Θα μας τα έχουν πάρει όλα κυβερνήσεις και δανειστές.
Η σήραγγα Ανδρέα- Τσίπρα. Όπως είπε χτες ο ο πρωθυπουργός, «χρωστάμε σε ένα λαό που έχει κάνει τόσες θυσίες προκειμένου να μείνει η χώρα στο στενό πυρήνα του ευρώ»! Ίσως πρέπει κάποιος να του σφυρίξει στο αυτί ότι ο λαός δεν έκανε καμιά θυσία. Ληστεύτηκε εξ αρχής! Παρά τη θέλησή του. Βιάστηκε. Εξαπατήθηκε. Και εξακολουθεί και ληστεύεται για να πληρώνει τις ηλίθιες, επιπόλαιες, ανεύθυνες, άστοχες και διεφθαρμένες κυβερνητικές πολιτικές.
Και επειδή κανείς από τους παρακοιμώμενους του πρωθυπουργού δεν θα του το πεί, είναι καλύτερα να του το πει ο ίδιος ο λαός.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας