Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Οι έμποροι της αναπηρίας θέλουν να πλήξουν κάθε φωνή που αντιπαλεύει τα σχέδιά τους.

Αφού από κοινού συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ακύρωσαν το ψηφοδέλτιο των αγωνιστικών ριζοσπαστικών δυνάμεων της ΕΣΚ στο συνέδριο της Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) την προηγούμενη Κυριακή, ετοιμάζουν νέο κτύπημα την επόμενη Κυριακή!
Το ίδιο μπλοκ δυνάμεων της πλειοψηφίας του ΔΣ στο Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) έχει συγκαλέσει καταστατική Γενική Συνέλευση (ΓΣ) για να καταργήσει την απλή αναλογική στον σύλλογο και να ανοίξουν το δρόμο στην μετατροπή του συλλόγου σε επιχείρηση.
Καλούμε κάθε παραπληγικό από τα φτωχά λαϊκά στρώματα κάθε κινητικά ανάπηρο, να αντιταχθεί σε αυτή τη πέρα για πέρα αντιδημοκρατική μεθόδευση. Να μην επιτρέψουν με την μαχητική παρουσία τους στην ΓΣ τον εξοστρακισμό κάθε φωνής που αντιστρατεύεται την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της εμπορίας των αναπήρων και των αναγκών τους.
Το παραμάγαζο του υπόδικου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μαντέλη χθες και του Κουρουμπλή σήμερα δεν αντέχει τις φωνές της αξιοπρέπειας, της χειραφέτησης του αγώνα για τα δικαιώματα των αναπήρων, για αυτό πάση θυσία πρέπει να πνιγούν. Λένε αυτοί της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου ότι «οι συνδυασμοί και η απλή αναλογική διασπά την ενότητα του συλλόγου». Ότι «η αναπηρία δεν έχει χρώμα, έξω τα κόμματα από τον σύλλογο». Η υποκρισία δεν έχει τα όρια της!
Η αναπηρία αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι έχει πολλά βάσανα για τους ανάπηρους που τη βιώνουν και τις οικογένειες τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αλλά υπάρχουν και αυτοί, ανάπηροι και μη που ζουν πολύ καλά και συγκεντρώνουν πολύ πλούτο από την εκμετάλλευση των αναγκών των αναπήρων (ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, εταιρίες παραγωγής και εμπορίας τεχνολογικών βοηθημάτων, φαρμακευτικές εταιρίες και όχι μόνο). Άλλωστε η κινητική αναπηρία είναι η πολυπληθέστερη αναπηρία, πάνω από 500 χιλιάδες στη χώρα μας. Η αγορά μεγάλη, άνθρωποι με οξυμένες ανάγκες «είναι πολλά τα λεφτά Άρη»!
Ακόμα μιλάνε ενάντια στον «κομματισμό», αυτοί που μετέτρεψαν το σύλλογο σε εκλογικό μηχανισμό των κομμάτων της εξουσίας. Είναι οι ίδιοι που κοσμούσαν τα διάφορα κομματικά ψηφοδέλτια σε Βουλευτικές και Δημοτικές εκλογές θέλοντας να δώσουν τη διάσταση της «προστασίας» των αναπήρων στα κόμματα εκείνα που είναι υπεύθυνα για τα προβλήματα που βιώνουν οι ανάπηροι στη χώρα μας.
Αυτοί οι ίδιοι πάλι, αρνούνταν να δώσουν το μητρώο του συλλόγου στα εκλεγμένα μέλη της ΕΣΚ στο ΔΣ, ενώ τα έδιναν στις διάφορες εταιρίες αναπηρικών ειδών για την προώθηση των προϊόντων τους και στα διάφορα κόμματα εξουσίας για την προεκλογική τους καμπάνια. Στο ΠΑΣΟΚ χθες στο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.
Κινητικά ανάπηροι με την μαχητική μας στάση στη ΓΣ λέμε δεν πάει άλλο! Βάζουμε φραγμό στη κατάργηση της απλής αναλογικής, στο σύλλογο - επιχείρηση. Δυναμώνουμε την Σ.Ε.Α.ΑΝ. παλεύοντας για κάλυψη όλων των απωλειών. Λέμε ΟΧΙ στα ψίχουλα φτωχοκομείου της συγκυβέρνησης.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας