Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Η απάντηση των Αθλητικών Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αλιείας Κοζάνης και Πτολεμαΐδας για την πρόταση μη διεξαγωγής των Φεστιβάλ

Μετά από δημοσιεύματα σε διαδυκτιακά site της Κοζάνης αντιληφθήκαμε την διαμαρτυρία ,των επαγγελματιών αλιέων της λίμνης Πολυφύτου, ως αναφορά την διεξαγωγή των διήμερων Φεστιβάλ Αλιείας που θα συνδιοργανώσει ο Α.Ε.Σ.Α. Κοζάνης με τον Α.Σ.Ε.Α. Πτολεμαΐδας.

Είναι γνωστό πως τα ψάρια, στους Αγώνες(Φεστιβάλ) Αθλητικής Αλιείας, μετά το ζύγισμα τους απελευθερώνονται κατευθείαν και δεν διατρέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο, γι αυτό το λόγο μας κάνει εντύπωση η διαμαρτυρία αυτή.
Ακούσαμε τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Πλακεντά να λέει πως συμφωνήσανε με τους επαγγελματίες τις λίμνης για την αλλαγή της τοποθεσίας της διεξαγωγής των αγώνων. Το κομμάτι στο οποίο προτείναμε να γίνει το φεστιβάλ (πλησίον της Γέφυρας Ρυμνίου) είναι ένα κομμάτι το οποίο κρατάει ψάρια αυτήν την περίοδο (γι αυτό και προτείναμε, προφορικά, στο συγκεκριμένο κομμάτι την παράταση της απαγόρευσης αλιείας για ένα μήνα) και όσο περισσότερα και μεγαλύτερα ψάρια αλιευθούν τόσο μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα έχουν οι μελλοντικοί αγώνες που θα οργανωθούν στη λίμνη Πολυφύτου. Σε προηγούμενους αγώνες που διοργανώθηκαν στο ίδιο σημείο την ίδια χρονική περίοδο οι επαγγελματίες αλιείς δώσανε δωροεπιταγή για τον νικητή. Φέτος τι έχει αλλάξει?
Τι νόημα έχει να γίνει κάποιο Φεστιβάλ ή κάποιος Αγώνας αν δεν αλιευθούν ψάρια ? Μήπως φταίει η ανοδική πορεία που έχουν τέτοιου είδους διοργανώσεις ? Μετά λύπης αντιλαμβανόμαστε πως στη βορά των μικροσυμφερόντων που έχει μία μικρή ομάδα ανθρώπων προσπαθούν και μάλιστα στην περίοδο της κρίσης να σταματήσουν τις αναπτυξιακές προτάσεις που κάνουν οι Αθλητικοί Σύλλογοι Ερασιτεχνικής Αλιείας ,προτάσεις από τις οποίες μόνο όφελος μπορεί να έχει ολόκληρη η παραλίμνια ζώνη. Κ. επαγγελματίες αλιείς αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την βιωσιμότητα της Λίμνης Πολυφύτου θα έπρεπε να ενεργήσετε έτσι ώστε να αφαιρεθούν τα επαγγελματικά αλιευτικά εργαλεία (σημαντήρες ) που έχει ακόμα και τώρα στη λίμνη , έχουμε περίοδο απαγόρευσης. Αντ’ αυτού σας καλούμε να δείτε από κοντά ,τις ημερομηνίες διεξαγωγής των φεστιβάλ ,τι πάει να πεί Αθλητική Αλιεία και ποια είναι η πραγματική αγάπη για τη λίμνη. 
Με εκτίμηση Πρόεδρος Α.Σ.Ε.Α. Κοζάνης – Ιάκωβος Βαΐζογλου

1 σχόλιο:

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου