Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Η επιτυχημένη συναυλία του συλλόγου Ιεροψαλτών «Οι Τρεις Ιεράρχαι» με ύμνους του Τριωδίου, στην Αίθουσα Τέχνης (ΒΙΝΤΕΟ 10’ - ΦΩΤΟ)


Στο θρησκευτικό κατανυκτικό κλίμα των ημερών μετέφερε στο πολυπληθές κοινό, η επιτυχημένη παρουσίαση ύμνων του Τριωδίου από το σύλλογο Ιεροψαλτών Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ν. Κοζάνης «Οι Τρεις Ιεράρχαι», στη συναυλία με γενικότερο τίτλο «Της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας…» που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, το βράδυ της Τετάρτης 5 Απριλίου 2017.

Χοράρχης ήταν ο πρωτοψάλτης του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου Κοζάνης κ. Αναστάσιος Καγκαράς, ενώ τους ύμνους προλόγιζε ο μελίρρυτος αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Μύρου.
Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, με το σύλλογο Ιεροψαλτών «Οι Τρεις Ιεράρχαι», ήταν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.
(Στο ΒΙΝΤΕΟ διάρκειας 10’ ακούγονται οι ύμνοι: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται» - απολυτίκιο της Μεγάλης Εβδομάδας, «Τα Πάθη τα Σεπτά» - κάθισμα όρθρου της Μ. Δευτέρας, «Τον Νυμφώνα Σου βλέπω» - Εξαποστειλάριον της Μ. Δευτέρας»).
ΥΓ. Για τα καθ’ ημάς Μικροβαλτινά, στη χορωδία συμμετείχαν οι, Σάκης Τζιούτζιος, Ελένη Τελιοπούλου-Τζιούτζιου και Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος, και από την ευρύτερη περιοχή ο Γιώργος Βητόπουλος (Τρανόβαλτο), Κώστας Παπαβασιλείου (Μεταξάς) και Βασίλης Τσάμος (Γούλες). Ακόμη, στους εδώθε του πρώην Αλιάκμονα (νυν λίμνης Πολυφύτου), θα αναφέρουμε τον εκ Σερβίων χοράρχη Αναστάσιο Καγκαρά και τον εκ Παλαιογρατσάνου πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Μύρου.
mikrovalto.gr 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου