Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Επιτυχής η ενημέρωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Δωρεάς Ιστών& Οργάνων Σώματος

Επιτυχής ήταν η εξόρμηση του ΣΕΑ Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» στην κεντρική πλατεία Κοζάνης το πρωί του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου, όπου μέλη του συλλόγου είχαν στήσει τραπεζάκι ενημέρωσης για τη Δωρεά Ζωής! Πάνω από 1000 άτομα πέρασαν από το σημείο, ενώ μοιράστηκαν περισσότερα από 500  πράσινα κορδελάκια (το διεθνές οπτικό σύμβολο των μεταμοσχεύσεων).

Όσοι πέρασαν από το σημείο ενημερώθηκαν για την αξία της Δωρεάς Οργάνων, καθώς χωρίς την ευαισθησία μας και την συναίνεση μας στη δωρεά οργάνων ΔΕΝ μπορούν να γίνουν μεταμοσχεύσεις. Πολλά ζευγάρια ρώτησαν για τη δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκύτταρα) και έλυσαν τυχόν απορίες.
Οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν επίσης για τη δωρεά Μυελού των Οστών με λήψη επιχρίσματος από το στόμα (δείγμα σάλιου με μπατονέτα), που σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημιακού Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) θα γίνεται στον χώρο του γραφείου μας.
Σας περιμένουμε στις 17-21 Νοεμβρίου στην 1η εβδομάδα λήψης δείγματος (με δείγμα σάλιου) για Μυελό των Οστών στο γραφείο μας, Π. Χαρίση 23.













Για το Δ.Σ.
                    Ο πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                      Τσαουσίδου Κάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας