Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τετάρτη 3 Δεκέμβρη παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ

ΕΣΚ ΑΜΕΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, seaan@hotmail.gr


Τετάρτη 3 Δεκέμβρη παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ
    Όλοι στη μεγάλη παν αναπηρική συγκέντρωση 6μμ μπροστά στο υπ. Εργασίας
 Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς, κηδεμόνες ΑΜΕΑ και εργαζόμενοι στα κέντρα ειδικής αγωγής    δεν πάει άλλο, δεν ανεχόμαστε τα ψίχουλα που μας ρίχνουν!
    Όχι στην απάτη του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος, δεν θα ζήσουμε με ελεημοσύνες.
Οργάνωση και Αγώνας είναι η μόνη ΔΙΕΞΟΔΟΣ! 

     Ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή – αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών που μας οδηγεί στο μεσαίωνα. Λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της ειδικής αγωγής. Για να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων. Για μαζικές προσλήψεις ΑΜΕΑ, αλλά και εργαζόμενων στην υγεία, στην πρόνοια, στην παιδεία, στην ειδική αγωγή. Να καταργηθούν τώρα τα τροφεία. Ενάντια στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και στα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ που στόχο έχουν το πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων των ΑΜΕΑ.
      Γυρίζουμε την πλάτη σε παλιούς και νέους παραμυθάδες. Δεν υπάρχουν σωτήρες και μεσσίες.    Κέρδη, μονοπώλια, ΕΕ και δικαιώματα των εργαζόμενων και των ΑΜΕΑ δεν συμβιβάζονται - είναι σε αμείλικτο πόλεμο. Η ανάκαμψη που ευαγγελίζονται δεξιοί και αριστεροί σωτήρες αν τους αφήσουμε θα περάσει πάνω από τα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Δυναμώνουμε τη ΣΕΑΑΝ, απομονώνουμε τις συμβιβασμένες, διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, που στηρίζουν με το αζημίωτο το πέρασμα της αντιαναπηρικής πολιτικής της κυβέρνησης και ΕΕ.

Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια.

Τετάρτη 3 του Δεκέμβρη βγαίνουμε στο δρόμο οργανωμένα και αποφασιστικά, παλεύουμε και διεκδικούμε:

Ø      Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια και ειδική αγωγή με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
Ø      Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.
Ø      Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση – οδηγία του ΟΟΣΑ και του ΚΕΠΕ για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.
Ø      Κατάργηση του παράβολου – χαράτσι που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.
Ø      Να μην σταματάει ούτε στιγμή η καταβολή του επιδόματος και της σύνταξης αναπηρίας, χωρίς καμία επίπτωση για όσο ο ανάπηρος και ο χρονίως πάσχων περιμένει να εξεταστεί από τα ΚΕΠΑ.
Ø      Έκτακτη ενίσχυση 1000€ σε όλους τους ανάπηρους των λαϊκών οικογενειών ιδιαίτερα τώρα μπροστά στις γιορτές για να μπορέσουν στοιχειωδώς να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Ø      Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
Ø      Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρόνοιας και στα κέντρα ειδικής αγωγής.
Ø      Μέτρα προστασίας των ανέργων. 600€ επίδομα για όσο κρατάει η ανεργία.
Ø      Μαζικές προσλήψεις αναπήρων τώρα με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Όχι στους εμπόρους της αναπηρίας. Θέλουμε και παλεύουμε για μια ζωή με δικαιώματα!

Η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας