Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

1500 αναφορές στη Συνήγορο του Πολίτη από το Νομό Κοζάνης

του Γιάννη Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Περίπου 1500 αναφορές δέχθηκε -από τον Οκτώβριο του 1998 όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Συνηγόρου του Πολίτη έως σήμερα- η Αρχή με προέλευση τους πολίτες του νομού Κοζάνης για διάφορα θέματα.
Τα περισσότερα είναι κυρίως ασφαλιστικά θέματα ενώ ακολουθούν τα φορολογικά και θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα του παιδιού, θέματα πολεοδομίας και μεταφορών, επαγγελματικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με όσα δήλωσε   η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού, που επισκέφθηκε την Κοζάνη.

Συνολικά, στη Δυτική Μακεδονία οι αναφορές είναι 3153, όταν στο σύνολο της χώρας είναι περίπου 190.000. Από αυτές ένα ποσοστό περίπου στο 85% επιλύονται.
Η κα Σπανού ήταν επικεφαλής κλιμακίου που αποτελείτο από τους Βοηθούς Συνηγόρους Βασίλειο Καρύδη, Ιωάννη Σαγιά, Γεώργιο Μόσχο και ειδικούς επιστήμονες, όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, όπως τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά και το Δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη.
Αντιπροσωπεία του Συνηγόρου του Πολίτη δέχθηκε πολίτες που κατέθεσαν αναφορές ή ζήτησαν πληροφορίες για θέματα που τους απασχολούν, τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αρχής.
«Σκοπός της επίσκεψης μας, ήταν να θυμίσουμε την παρουσία μας στον κόσμο, τη δυνατότητα που έχει ο πολίτης με πολύ απλό τρόπο να θέσει υπόψιν του Συνηγόρου του Πολίτη, ένα πρόβλημα, που τον απασχολεί σε σχέση με μια δημόσια υπηρεσία» τόνισε η κα Σπανού.
Η κα Σπανού ανέφερε επίσης πως υπάρχει αύξηση των αναφορών από πολίτες, «ως αποτέλεσμα της συγκυρίας στην οποία βρισκόμαστε ως χώρα, καθώς υπάρχει αδυναμία της διοίκησης να επιτελέσει το ρόλο της σε διάφορα πεδία, στο κομμάτι των ελέγχων, στην ταχύτητα ανταπόκρισης στα αιτήματα των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας