Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

511 αναφορές από τη Φλώρινα δέχθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη

Επίσκεψη της Συνηγόρου του Πολίτη Κ. Σπανού στη Φλώρινα
Περίπου 511 αναφορές δέχθηκε -από τον Οκτώβριο του 1998 όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Συνηγόρου του Πολίτη έως σήμερα- η Αρχή με προέλευση τους πολίτες του νομού Φλώρινας για διάφορα θέματα. Τα περισσότερα, ειδικά την τελευταία τετραετία, είναι κυρίως ασφαλιστικά θέματα, ακολουθούν τα φορολογικά και θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα του παιδιού,
δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού, που επισκέπτεται σήμερα την Φλώρινα και αύριο την Κοζάνη.

Κατά μέσο όρο, πρόσθεσε η κ. Σπανού, από το νομό Φλώρινας, η Αρχή δέχεται γύρω στις 30 με 40 αναφορές το χρόνο.

Τόσο στο νομό Φλώρινας, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, τα ασφαλιστικά θέματα κατέχουν την "πρωτιά" στις αναφορές, ενώ από τον Οκτώβριο του 1998, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Συνηγόρου του Πολίτη έως σήμερα, η Αρχή έχει δεχτεί περίπου 190.000 αναφορές. Από το σύνολό τους, 3153 αναφορές προέρχονται από πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, η κ. Σπανού επισκέπτεται την Φλώρινα, επικεφαλής κλιμακίου που αποτελείται από τους Βοηθούς Συνηγόρους Βασίλειο Καρύδη, Ιωάννη Σαγιά, Γεώργιο Μόσχο και ειδικούς επιστήμονες, όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Αντιπροσωπεία του Συνηγόρου του Πολίτη δέχθηκε πολίτες που κατέθεσαν αναφορές ή ζήτησαν πληροφορίες για θέματα που τους απασχολούν, τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αρχής.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας