Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

100.000 τόνοι ελληνικού ελαιολάδου ετησίως διακινείται από «μαφιόζους», κατήγγειλε ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης στα Σέρβια

100.000 τόνοι ετήσια, το 1/3 της συνολικής παραγωγής ελληνικού ελαιολάδου διακινείται παράνομα στο εξωτερικό από «μαφιόζους» και «βαρόνους»,  κατήγγειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, στη διάρκεια της ημερίδας για τα πλεονεκτήματα του ελληνικού ελαιολάδου, που πραγματοποιήθηκε στα Σέρβια Κοζάνης την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014.

Και δεν στάθηκε εκεί, αφού τόνισε ότι με ευθύνη της πολιτείας το εθνικό μας προϊόν που είναι το ελαιόλαδο, διακινείται σε συνθήκες «σκοταδισμού» και «μεσαιωνισμού», με ζημία της υπεραξίας των 2-3 € ανά λίτρο για τους παραγωγούς.
Επεκτείνοντας το συλλογισμό του ο κ. Κασαπίδης, αιχμηρός, σε δυο τόνους παραπάνω απ’ ότι τον είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα -απαλλαγμένος βέβαια από τον κομματικό μανδύα-, απευθυνόμενος κυρίως στους δυο παρόντες του υπουργικού συμβουλίου Πάρη Κουκουλόπουλο αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Μιχάλη Παπαδόπουλο υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  και φτάνοντας μέχρι τα …συρτάρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε και στα άλλα προϊόντα όπως το γάλα, το τυρί, το μέλι, τα οπωροκηπευτικά για τα οποία η κυβέρνηση μετεκλογικά εκχωρεί δικαιώματα σε «συμφέροντα» και άλλα κράτη -έντονα αντέδρασε διαφωνώντας  ο Μιχάλης Παπαδόπουλος όταν αναφέρθηκε στην εκχώρηση του ονόματος της φέτας στον Καναδά-.
«Θέλω -συνέχισε ο κ. Κασαπίδης- να βοηθήσω τους δυο υπουργούς να αντισταθούν σε αυτά τα συμφέροντα που πιέζουν και δυστυχώς μέχρι σήμερα κερδίζουν. Έχετε την επιστημονική τεκμηρίωση, αντισταθείτε τουλάχιστον σε αυτά που δεν είναι απαιτήσεις της τρόικας, αλλά διεκδικήσεις των πολυεθνικών που με ένα ή με τον άλλο τρόπο εξαγοράζουν συνειδήσεις, πιέζουν καταστάσεις και κερδίζουν. Μην τα εκχωρείτε τώρα που είμαστε στην πιο αδύναμη θέση διαπραγματευτικά, ελέω της κρίσης, γιατί μετά δεν θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε… Τα είπα γιατί ήτανε μέσα στην ψυχή μου, ήθελα να αφυπνίσω συνειδήσεις, να βοηθήσουμε αυτούς τους δυο υπουργούς να πάρουν σωστές αποφάσεις…».
Αξίζει τέλος να αναφερθεί το επεισόδιο που δεν δόθηκε συνέχεια, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού Δ.Ζ. από τις πίσω θέσεις της αίθουσας, διαμαρτυρήθηκε έντονα όταν ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, φωνάζοντας «ανεπιθύμητος».  
Η ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιμέρων στο πλαίσιο της ετήσιας Γιορτής Ελιάς και Ελαιολάδου, είχε ομιλητές τους διακεκριμένους επιστήμονες του Φαρμακευτικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπη Μαγιάτη και Ελένη Μέλλιου, ενώ παρόντες -πλην των προαναφερομένων- ήταν ακόμη ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, η βουλευτής Ευγενία Ουζουνίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Κεχαγιάς, ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Θανάσης Κοσματόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος.
Γιώργος Μαστρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας