Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Σύνοδος Υπουργών Μεταφορών του οργανισμού οικονομικής συνεργασίας Ευξείνου Πόντου

Σήμερα, o Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος κήρυξε τις εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Μεταφορών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ελλάδας στον ΟΣΕΠ.

Στην Σύνοδο συμμετείχαν Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς και εκπρόσωποι των Κ-Μ του ΟΣΕΠ.
Στην Ομιλία του ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην γεωγραφική θέση των κρατών-μελών του ΟΣΕΠ, η οποία καθίσταται καίρια για την ανάδειξη αυτών σε διαμετακομιστικά κέντρα, δεδομένης της ύπαρξης μεγάλου αριθμού λιμένων που μπορεί να συμβάλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε τη σημασία των συνδυασμένων μεταφορών για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών λύσεων σχετικά με τη μεταφορά εμπορευμάτων.
Επιπλέον, επεσήμανε τον ιδιαίτερα σημαντικό και κομβικό ρόλο των μεταφορών και των logistics σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Ειδικότερα η  προώθηση των πράσινων logistics και των ευφυών συστημάτων μεταφοράς θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου και στη μείωση του εξωτερικού κόστους των μεταφορών.


Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς και εκπρόσωποι των Κ-Μ του ΟΣΕΠ.
Στο τέλος, υιοθετήθηκε Κοινή Δήλωση των Υπουργών Μεταφορών των Κ-Μ του ΟΣΕΠ για την ανάπτυξη της Συνεργασίας στον Τομέα των Μεταφορών στην περιοχή και την υποστήριξη εκείνων των καινοτόμων εφαρμογών που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις διατροπικών μεταφορών με στόχο την ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού συστήματος μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας