Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Στα Σέρβια ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος. Η συνάντησή του με τον Δήμαρχο Σερβίων -Βελβεντού

 Τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν ανταποκρινόμενος στην επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Κοσματόπουλου και δίνοντας ουσιαστικά συνέχεια στις προ δύο εβδομάδων αντίστοιχες επαφές στη Θεσσαλονίκη. Ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος συνοδευόμενος από τον Τούρκο Εμπορικό Ακόλουθο στην Θεσσαλονίκη, Κεμάλ Σινάν Οζούν και τον Γραμματέα του Γενικού Προξενείου, Λεβέντ Λιμάν επισκέφθηκε το Δημαρχείο, το παλιό Τούρκικο Σχολείο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης των Σερβίων και σώζεται ακέραιο καθώς και την περιοχή του Βυζαντινού Κάστρου Σερβίων.

 Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ. Νίκου Τέτου, Σταύρου Παπαδόπουλου και Φώτη Ζυγούρη ο κ. Κοσματόπουλος παρουσίασε το αναπτυξιακό πλάνο του Δήμου υπογραμμίζοντας τις τουριστικές προοπτικές της περιοχής που συνδυάζει την ιστορία και το φυσικό κάλλος καθώς και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για επενδυτικές δραστηριότητες κυρίως στους τομείς των τροφίμων και του μαρμάρου.
 Τόσο ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού όσο και ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη στο ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας στα πεδία του πολιτισμού, του τουρισμού και των οικονομικών συναλλαγών. Ο κ. Κοσματόπουλος και ο κ. Μπιλτεκίν αντάλλαξαν συμβολικά δώρα με τον Τούρκου Γενικό Πρόξενο να μένει εντυπωσιασμένος κατά την ξενάγησή του στο παλιό Τούρκικο Σχολείο εκεί όπου ο Σερβιώτης συγγραφέας Σάκης Τσαρμανίδης παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για την περίοδο όπου η περιοχή ήταν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. 









1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ai-vres
ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΣΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ .ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ Κ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ .ΠΑΠΑΡΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το Προφίλ μας