Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ξεκινά η καταγραφή των αναγκών στο πλαίσιο συνολικού σχεδίου δράσης κοινωνικής προστασίας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αρωγούς Μητροπόλεις και Δήμους



Ξεκινά η καταγραφή των πολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα επιβίωσης σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου δράσης κοινωνικής προστασίας. “Πρόκειται για ένα κάλεσμα ευθύνης, στο οποίο ανταποκρινόμαστε μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, εξασφαλίζοντας στους συμπολίτες μας την πρόσβαση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, με ιδιαίτερη προσοχή, ευαισθησία και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια”
τόνισε ο κ. Καρυπίδης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τους Μητροπολίτες και τους Δημάρχους της περιοχής.
Το σχέδιο περιλαμβάνει την καταγραφή, την εξασφάλιση του ελάχιστου ορίου συντήρησης για όλους και την ανάπτυξη ενεργητικών πολιτικών αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, μέσα από τη σύμπραξη φορέων, υπηρεσιών και δομών, αλλά και την αξιοποίηση πόρων από ευρωπαϊκά ταμεία και προγράμματα.
Ο κ. Καρυπίδης ανέλυσε τους βασικούς πυλώνες κοινωνικής προστασίας και στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την ανακούφιση αυτών που βιώνουν μεγάλες δυσκολίες. “Η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια και η ανθρωπιά είναι για μας αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες. Θα στηρίξουμε έμπρακτα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,  με αρωγούς την Εκκλησία και την τοπική αυτοδιοίκηση, ξεκινώντας άμεσα” δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Μητροπολίτες και δήμαρχοι εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη τους στην προσπάθεια αυτή και τόνισαν ότι θα εργαστούν προκειμένου να συντονιστούν σε κάθε περιοχή οι αρμόδιες επιτροπές που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας