Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Το μεγάλο στοίχημα Κουκουλόπουλου για τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης

«Η Κρήτη δεν πρόκειται να αδικηθεί, αλλά θα βγει κερδισμένη από τη νέα κοινή αγροτική πολιτική», επανέλαβε χθες το απόγευμα και από το Ρέθυμνο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος ολοκλήρωσε τις διήμερες επαφές του στην Κρήτη.


Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος, αυτό που προγραμματίζεται είναι να δοθούν στο νησί κάτι λιγότερο από 600 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αξιοποιηθούν για αρδευτικά έργα και άλλες παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα.

Αναλυτικότερα, με την ομιλία του χθες το απόγευμα στους παραγωγικούς φορείς του Ρεθύμνου, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες συναντήσεις που είχε στην Κρήτη, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικότατα τη νέα κοινή αγροτική πολιτική.

Όπως επανέλαβε και στο Ρέθυμνο, ένα 20% από τις άμεσες ενισχύσεις μεταφέρεται σε διαρθρωτικές αλλαγές του δεύτερου πυλώνα ενίσχυσης, με την Κρήτη να εξασφαλίζει, περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ για αρδευτικά έργα και άλλες παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα.

Το ζητούμενο για τον αναπληρωτή υπουργό, όπως κατ’ επανάληψη τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας του στο εμπορικό επιμελητήριο, είναι η σωστή αξιοποίηση αυτών των χρημάτων για την περεταίρω ανάπτυξη της χώρας και την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα.

Πηγή: neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας