Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Νέος Πρόεδρος της Ν.Δ ο Αντώνης Σαμαράς


Ο Αντώνης Κ. Σαμαράς είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 1951. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Κρητικού και είναι πατέρας της Λένας (18 ετών) και του Κώστα (11 ετών). Σπούδασε Οικονομικά στο Amherst College και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Harvard (MBA). Από το 1977 έως το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Το 1989 ορίζεται Υπουργός Οικονομικών, ενώ από το Νοέμβριο του 1989 έως το Φεβρουάριο του 1992 διατέλεσε Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας με την Πολιτική Άνοιξη, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος έως το 2004. Το 2004 εκλέγεται Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Στην Ευρωβουλή διετέλεσε μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, στην Επιτροπή για τη Στρατηγική της Λισσαβώνας, καθώς και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ – Ρωσίας. Το 2007 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Πολιτισμού (Ιανουάριος 2009) ήταν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τον Οκτώβριο του 2009 επανεκλέγεται πρώτος Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Oμιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με την εκλογήν του, ως Προέδρου της ΝΔ, ο...νέος αρχηγός είναι..τυχερός,οταν πρό μερικών ετών, τον επανέφερε στην ΝΔ ο Καραμανλής, απο την οποία ηταν εκτός απο το 1993! Αν εξακολουθούσε να ηταν εκτός ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα είχε κανέναν ανταγωνιστή για την ηγεσία και θα εκλέγετο!
Ο ανω το 1993 επιχειρούσε την προσωπικήν του φιλοδοξία με την Πολιτικήν Ανοιξη, την οποία διέλυσε σε 3 έτη...
Σήμερα, με την εκλογήν του στην ΝΔ, θα την οδηγήσει σε πλήρη εκλογική διάλυση, αφού έχει μακρά εμπειρία σε αυτό...
Κανείς σκεπτόμενος στην ΝΔ δεν χαροποιείται με την...ευκαιριακην του εκλογή!
Ολοι γνωρίζουν οτι οι συγκυρίες τον ευνόησαν να εκλεγεί, αλλά η ΝΔ θα δεινοπαθήσει μαζί του, όπως και ολο το πολιτικόν σύστημα της χώρας...
Απο αύριο το ήπιον πολιτικό κλίμα παύει να υπάρχει και οι πολιτικές σχέσεις της Κυβέρνησης με τον εκλεγεντα αρχηγό της ΝΔ θα γίνουν οι χειρότερες...
Ιδιαίτερα στο Σκοπιανό ζήτημα ο ακραιφνής αρχηγός της ΝΔ θα δείξει όλο το ταλέντο της εθνικιστικής του έξαψης, δια του πύρινου λόγου του...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρουμε αν ήταν τυχερός ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πάντως είναι και αυτός ένας μεγάλος ηγέτης όπως και ο Κ.Καραμανλής !!!!
Όσο για τη διάλυση που ευαγγελίζεσαι αγαπητέ ξεχνάς ότι μίλησε η βάση και όταν αυτή μιλάει καλλίτερα εσύ να σωπαίνεις γιατί είσαι μειοψηφία .Ο λαός της Ν.Δ. πήρε το παιχνίδι στα χέρια του και προχωράει μπροστά με ασπίδα την ενότητα της παράταξης γιαυτό καλόν είναι να το ακολουθήσεις και συ γιατί δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την υπέροχη παράταξη.
Όπως είπε και ο Αντώνης πριν από λίγο σφουγγάρι σε όλα όσα ειπώθηκαν. Το Σκοπιανό δεν το χαρίζει ο λαός αυτής της παράταξης και πιστεύω και άλλοι άνθρωποι αυτής της χώρας!!!!
Καλή επιτυχία στον Αντώνη Σαμαρά και στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και η ΕΛΠΊΔΑ θα του κόσμου θα τον δικαιώσει.

Ανώνυμος είπε...

Ηδη, απο τις πρώτες δηλώσεις του νέου...αρχηγού διεφάνει το στύλ που θα ακολουθήσει...
Δεξιώτερος της ..δεξιάς!
Και οι κύριοι τίτλοι του Αθηναικού τύπου αυτό ομολογούν >> Ενας δεξιός ηγέτης της παραδοσιακής δεξιάς, στα πρότυπα της ΕΡΕ!
Ο...ευκαιριακώς αναδειχθείς αρχηγός ΝΔ εχει ταπεραμέντο στον ξύλινο-πολιτικό λόγο και το Πασοκ όπως και όλοι θα τον...απολαύσουν ιδιαίτερα!!!

ΚΟΣΤΑΣ είπε...

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΘΕΝΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΝ ΣΑΡΑ ΤΩΝ ΕΔΙΩΞΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ.
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ 55% ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εάν πιστεύετε ότι η παράταξη θα προοδεύσει με αρχηγό αυτόν που την καθύβριζε επί χρόνια τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.Εγώ πάντως δεν πρόκειται να υπηρετήσω αυτόν που οταν εγώ έτρεχα για το κόμμα με λοιδορούσε και πριμοδοτούσε την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Εμμέσως πλήν σαφώς, γίνεται κατανοητό, οτι ο ευκαιριακώς αναδειχθείς...αρχηγός της ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ τουλάχιστον να γίνει...Πρωθυπουργός! Με αντιλήψεις δεξιάς νοοτροπίας της 10ετίας του 60, εχει γαλουγηθεί πλήρως και οραματίζεται ματαιοδόξως!
Το μέγα λάθος της Ντόρας είναι οτι ολα αυτά τα χρόνια ''ταυτίστηκε'' πλήρως με τον Καραμανλή, τον οποίο υπηρετησε και ποτέ δεν φανταζόταν οτι θα επανέφερε στο κόμμα τον πρώην πρόεδρο της Πολιτικής Ανοιξης και θα γινόταν αρχηγος ΝΔ!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ Μ (ΝΟΜΙΖΩ ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΙΣ) ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚ Η΄ΝΔ

Ανώνυμος είπε...

>>Δεν είναι το ζήτημα τι είμαι κομματικώς!
Οι θέσεις μου είναι σε επίπεδο προσώπων, που υπηρετούν τον δημόσιο πολιτικό βίο σωστά και
αναγνωρίζεται η πολιτική τους συνεισφορά!
---Με αυτό θέλω να υπογραμίσω οτι είμαι πέραν κομμάτων και υποστηρίζω τα πρόσωπα, που θεσμικά-πολιτικά υπηρετούν άψογα το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία...
Γιατί η κοινωνία αυτό περιμένει...
Για αυτό και ανέδειξε τον ΓΑΠ απο τον οποίο περιμένει περισσότερα πράγματα!
Για την ΝΔ και το πολιτικό περιβάλλον της χώρας, είναι ''ατυχές'' που αναδείχθηκε στην θεση του αρχηγού ΝΔ ενας ευκαιριακώς-καιροσκοπικώς πολιτικός, που η εθνικιστική του έξαψη, θα χτυπά κόκκινο...καθημερινά!!!!

Το Προφίλ μας