Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Αφελείς απορίες

Είπαμε να μην ασχοληθούμε με το θέμα γιατί πονάει την περιοχή μας, αλλά μ' αυτά που ακούμε.... Ήρθε λοιπόν για την Πτολεμαΐδα το πολυπόθυτο ΤΕΙ Μαιευτικής. Κατά την άποψή μας καλώς ήρθε. Βέβαια η ανάπτυξη ενός τόπου δεν μπορεί να στηρίζεται στον αριθμό των φοιτητών που θα έρθουν και στο πόσα σουβλάκια και γύρους θα καταναλώσουν, ούτε στο πόσα διαμερίσματα θα ενοικιάσουν. Αλλά αυτό είναι θέμα μιας άλλης ανάρτησης.

Ακούμε και διαβάζουμε λοιπόν
  1. για την επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης προς τον συμπολίτη μας Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κοσμά Σαββιλωτίδη, προτείνοντας το 2ο ΕΠΑΛ ως κτίριο στέγασης του νέου τμήματος.
  2. Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Χαραλαμπίδης και χθες στη συνέντευξη τύπου αλλά και παλαιότερα είπε ότι βρίσκεται σε συννενόηση με το Δήμο Πτολεμαΐδας για την εξεύρεση των υποδομών.
  3. Ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ, με δήλωσή του, γνωστοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει το σχολείο για την τεχνική εκπαίδευση της Πτολεμαΐδας, οπότε προτείνει να μην εγκατασταθεί εκεί το ΤΕΙ.
  4. Η γενική συνέλευση των μαθητών (και μπράβο στα παιδιά που κινητοποιήθηκαν) μαζί με τους καθηγητές τους προτείνουν άλλους χώρους για τη στέγαση του τμήματος για να μη στεγαστεί στο σχολείο τους το ΤΕΙ.
  5. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑΛ ανακοίνωσε ψήφισμα με την απόφαση να μη μετακινηθεί το σχολείο για να μην αναστατωθεί η μαθητική κοινότητα.
  6. Ο σύλλογος καθηγητών με νέο ψήφισμα επιστολή του αντιπροτείνει οχτώ εναλλακτικούς χώρους (με πρώτη το γηροκομείο) για να μην μετεγκατασταθεί το σχολείο τους.
  7. Η ΕΛΜΕ Εορδαίας ανακοινώνει την συμπαράστασή της προς το σύλλογο καθηγητών και προτείνει να βρεθούν άλλες λύσεις.
  8. Ο σύλλογος γονεων και κηδεμόνων παιδιών με ειδικές ανάγκες αντιδρά για τη λύση του γηροκομείου, γιατί εκεί στεγάζεται μονάδα ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης για τα παιδιά ΑΜΕΑ παραχωρημένη από τη Μητρόπολη.
Έως και τώρα που γράφεται η ανάρτηση δεν έχει ανακοινώσει (ακόμα) κανένας άλλος φορέας!!! Ρωτάμε λοιπόν εμείς οι αφελείς πολίτες:
  • όταν έγινε ο φάκελος με τη μελέτη για την ίδρυση του τμήματος Μαιευτικής είχε ή δεν είχε προβλεφθεί ο χώρος στέγασης του τμήματος; (Δήμαρχε?...)
  • είναι δουλειά των καθηγητών να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις για να στεγαστεί το ΤΕΙ; (θα μου πείτε τι να κάνουν οι άνθρωποι προκειμένου να μην μετεγκατασταθούν;)
  • είναι δουλειά του καθένα να προτείνει χώρους στέγασης του ΤΕΙ; Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα κτίρια; (συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα, δηλ. μέγεθος, αριθμός αιθουσών, γραφεία, χώροι βιβλιοθήκης, χώροι εργαστηρίων, αναγκαίες υποδομές) Αυτές οι προδιαγραφές τέθηκαν ή όχι από το Υπουργείο;
Για άλλη μια φορά έχουμε εντυπωσιαστεί από την προχειρότητα των πραγμάτων. Αυτός είναι ο προγραμματισμός; Αυτός είναι ο σχεδιασμός; Ξεκινώντας από το Υπουργείο Παιδείας, τους βουλευτές που έσπευσαν να πάρουν τα εύσημα, το Δήμαρχο και τους πανηγυρίζοντες πολίτες έχουμε να τους ρωτήσουμε: το Σεπτέμβρη που θα ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά θα υπάρχει ή όχι τμήμα μαιευτικής για τους φοιτητές/-τριες να φοιτήσουν;



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και οι ερωτήσεις σου είναι αφελείς, τους πέρασες για πολύ αφελείς για να σε απαντήσουν!Αμ δε!!!

Ανώνυμος είπε...

ετσι ετσι να λεγονται μερικα πραγματα. γιατι τον εχουν κανει θεο τον τσιουμαρη.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη) έχει στεγαστεί σε χώρους με τις προδιαγραφές που λες; Στην Ελλάδα όλα έτσι πρόχειρα ξεκινάν και πρόχεια παραμένουν.

Το Προφίλ μας