Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Εργαζόμενος στη ΔΕΗ έχασε τη ζωή του

Αναρτούμε την είδηση με κάθε επιφύλαξη, γιατί τη βρήκαμε μόνο εδώ http://www.greekmoney.gr/node/12850

Από τη ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνεται ότι, χθες Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009, και περί τις 9 μ.μ. έχασε τη ζωή του ο εργαζόμενος ΝΙΚΟΥ Μάρκος του Κωνσταντίνου, ετών 47, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στην περιοχή της Κοζάνης. Σήμερα το πρωί διενεργείται νεκροψία-νεκροτομή για τη διερεύνηση των αιτίων του θανάτου του, ενώ το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα ήδη προέβη από χθες βράδυ σε διερεύνηση και σχετική προανάκριση. Από τη ΔΕΗ Α.Ε. συγκροτήθηκε άμεσα Επιτροπή Διερεύνησης των συνθηκών υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατος του εργαζομένου της. Η Διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει στους συγγενείς και στους οικείους του εκλιπόντος τη βαθειά θλίψη και συμπαράστασή της.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποχαιρετούμε σήμερα τον αγαπητό μας Μάρκο, φίλο και συνεργάτη του Δήμου, που έφυγε με τις χειρότερες συνθήκες ενός εργατικού ατυχήματος στα 47 του χρόνια, θύμα κι αυτός του τεχνικού μας πολιτισμού, που τόσο αμείλικτα φέρθηκε σ΄ έναν φιλότιμο στρατιώτη του.
Ο Μάρκος, ξεκίνησε όπως όλοι μας από μια οικογένεια αγροτών, υπήρξε υποδειγματικός υπάλληλος στη ΔΕΗ και όλα αυτά τα χρόνια της θητείας του δεν έπαψε ποτέ να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης μας, τις περισσότερες φορές ως εθελοντής και εκτός ωραρίου. Σε στιγμές δύσκολες, σε ώρες ακατάλληλες, ακόμη και ανήμερα μεγάλων γιορτών και επετείων. Και συχνά-πυκνά με καιρικές συνθήκες εντελώς δύσκολες, με χιόνια, πάγους και βροχές, πάνω σε κολώνες και μέσα σε φρεάτια. Και πάντα με μεγάλη προθυμία, πάντα με το χαμόγελο, πάντα με την ίδια διάθεση να βοηθήσει το Δήμο και το κοινωνικό σύνολο, όπως όλοι οι βελβεντινοί συνάδελφοί του, που χρόνια τώρα μας εξυπηρετούν εθελοντικά. Και πέρα απ΄ αυτά εμάς στο Δήμο συχνά μας έδινε πολύτιμες τεχνικές συμβουλές όταν σχεδιάζαμε ένα ηλεκτρολογικό έργο.
Ο Μάρκος υπήρξε καλός οικογενειάρχης και αφήνει πίσω τη γυναίκα του Μαρία, τα δυο ανήλικα παιδιά του, τους γονείς του, αδέρφια, φίλους και συγγενείς και μια κοινωνία που τον εκτιμούσε.
Δυστυχώς η ζωή για τον καθένα μας εξελίσσεται απρόβλεπτα και μερικές φορές τραγικά. Δεν υπάρχει απάντηση στο σημερινό μεγάλο ερωτηματικό: «Γιατί ο Μάρκος ; ».
Δεν μπορεί ο ανθρώπινος νους να απαντήσει στο ερώτημα γιατί να σπάζει η αλυσίδα της ζωής και οι γονείς να θάβουν τα παιδιά τους. Δεν μπορεί κανείς να απαντήσει γιατί τα παιδιά να στερούνται τόσο πρόωρα τους γονείς τους σε καιρό ειρήνης.
Εκ μέρους του Δήμου θέλουμε να συλλυπηθούμε την οικογένειά του, τη γυναίκα του Μαρία, τα παιδιά του, τους γονείς του, τα αδέρφια του, τους συγγενείς και τους φίλους του κι όλους εμάς που χάσαμε έναν συμπολίτη μας με αυξημένο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και του εθελοντισμού.
Όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους αυτές τις δύσκολες ώρες και να τους στηρίξουμε να συνεχίσουν τη ζωή τους. Και είμαστε σίγουροι πως αυτό θα ήθελε κι ο Μάρκος: Να βλέπει την οικογένειά του να προοδεύει, και τα παιδιά του να μεγαλώνουν για να γίνουν καλοί πολίτες στην κοινωνία μας. Είμαστε σίγουροι πως το παράδειγμα του πατέρα τους θα είναι ο πιο φωτεινός οδηγός τους.
Καλό ταξίδι φίλε μας. Αυτή τη φορά, εμείς που μένουμε πίσω, δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε την ασφάλεια για να επιστρέψει το δικό σου φως που τόσο βίαια διακόπηκε. Θα μας φωτίζει όμως η μνήμη σου.
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου.

ai-vreS είπε...

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το γεγονός και τα συλληπητήριά μας στους οικείους του. Συμμεριζόμαστε τα λεγόμενα του δημάρχου Βελβεντού.

Το Προφίλ μας