Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

9 ψέματα και 1 αλήθεια - ανοιχτή επιστολή Ον. Μαυρίδη προς τον Διοικητή του Μποδοσάκειου

Κύριε Διοικητά,
Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και ανησυχία τα τεκταινόμενα κατά το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο και πρέπει να ομολογήσω ότι δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ερχόταν η στιγμή μετά από 25 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας στο Νοσοκομείο να επικοινωνήσω με τον Διοικητή με επιστολή τέτοιου περιεχομένου. Όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι εσείς έχετε την πολυτέλεια αλλά και την ευθύνη να προσδιορίζετε τις σχέσεις σας με τους εργαζόμενους στο ίδρυμα που διοικείτε.
Στην μία και μοναδική συνάντηση που είχατε ως Διοικητής με τους Διευθυντάς των ιατρικών τμημάτων, σας είχα επισημάνει ότι εμείς οι γιατροί έχουμε δείγματα γραφής καλής συνεργασίας με όλους τους προηγούμενους Διοικητάς και Προέδρους, ως εκ τούτου, από σας θα εξαρτηθεί η καλή μας συνεργασία. Τότε ζητήσατε πίστωση χρόνου, αλλά πριν καλά-καλά μας γνωρίσετε άρχισαν οι αντιπαραθέσεις σε όλα σχεδόν τα επίπεδα. Αποκορύφωμα αυτής της στάσης σας, αποτελεί η γνωστή συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Κοζάνης (τηλεοπτικός σταθμός ΤΟΡ Channel κ. Τσιούρα Ρίτα), όπου πραγματικά από την αγωνία σας και την προσπάθεια να μας εκθέσετε σαν ιατρικό σώμα στην κοινή γνώμη αναγκασθήκατε να πείτε πολλές ανακρίβειες. Θα αναφέρω μερικές απ’ αυτές γιατί παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή και απορία την συνέντευξή σας.
1. Είναι μεγάλη ανακρίβεια κ. Διοικητά ότι νύχτα-μέρα συνεδριάζουμε όταν πολύ καλά γνωρίζετε ότι τις εργάσιμες μέρες οι συνελεύσεις προσδιορίζονται κατά τις 13.00-13.30 ώρα ώστε να έχουν τελειώσει τα εξωτερικά ιατρεία και κανένας πολίτης μέχρι τώρα δεν διαμαρτυρήθηκε ότι δεν τον εξυπηρετήσαμε. Αυτό βέβαια δεν ίσχυε κατά τις μέρες της απεργίας.
2. Είναι ανακρίβεια κ. Διοικητά ότι ήμασταν 15 γιατροί στο αμφιθέατρο. Για πρώτη φορά ίσως την ημέρα που λήφθηκαν αποφάσεις ήμασταν στην αίθουσα 53 γιατροί, δηλαδή το 70% των γιατρών του Νοσοκομείου.
3. Είναι ψέμα κ. Διοικητά ότι δεν καλύψαμε το Καρδιολογικό τμήμα με το πρόγραμμα των εφημεριών που σας καταθέσαμε, όταν πολύ καλά γνωρίζετε ότι οι καρδιολόγοι, μη συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του κλάδου σας παρέδωσαν κανονικό πρόγραμμα εφημεριών για όλο το μήνα. Και τονίζω κ. Διοικητά ότι το γνωρίζατε αυτό.
4. Αρνηθήκατε κ. Διοικητά ότι χαρακτηρίσατε το Νοσοκομείο Β’ κατηγορίας αλλά δυστυχώς σας άκουσαν όλοι οι γιατροί που ήταν εκείνη τη στιγμή στο Αμφιθέατρο. Αλλά και παρουσία της Α’βάθμιας υγειονομικής επιτροπής είχατε πει επί λέξει -λίγες μέρες αφ’ ότου αναλάβατε ως Διοικητής – ότι αυτό το Νοσοκομείο, όπως πάει με μαθηματική ακρίβεια θα κλείσει.
5. Είναι μεγάλη ανακρίβεια κ. Διοικητά, ότι οι εφημερίες που σας παραδώσαμε ήταν παράνομες. Θα έλεγα μάλιστα ότι ήταν οι μόνες νόμιμες με βάση την ισχύουσα νομοθεσία μέχρι εκείνη τη στιγμή (Προεδρικά διατάγματα-αποφάσεις ελεγκτικού συνεδρίου) που επιβάλει 48ωρη απασχόληση των ειδικών και 56ωρη απασχόληση των ειδικευομένων την εβδομάδα
6. Είναι ανακρίβεια και ταυτόχρονα προσβολή στο ιατρικό σώμα, να ισχυρίζεστε ότι όλα αυτά γίνονται για να προβληθεί ο κ. Κατσίνας για να βγει βουλευτής. Νομίζω ότι υποτιμάτε εσκεμμένα την νοημοσύνη των γιατρών αλλά και απαξιώνετε τον αγώνα τους για καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Ο κ. Κατσίνας είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας και γι’ αυτό δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά. Τίποτε περισσότερο.
7. Είναι ατυχής η έκφραση «παίζουν με τις ζωές των ασθενών» και χρησιμοποιώ τον πιο επιεική χαρακτηρισμό, γιατί πραγματικά το μέγεθος της προσβολής των γιατρών που λειτούργησαν επί 25 χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο χωρίς Διοικητή, είναι απροσμέτρητο. Τη φράση αυτή παραδίδουμε στην κρίση των χιλιάδων ασθενών που εξυπηρετήθηκαν στο Νοσοκομείο μας μέχρι τώρα.
8. Είναι ανακρίβεια κ. Διοικητά ότι οι γιατροί έντρομοι ετράπησαν σε φυγή. Αυτοί οι γιατροί τους οποίους εσείς χαρακτηρίζετε δειλούς και ανεύθυνους, πρέπει να σας πληροφορήσω ότι επιτελούν έργο πολλαπλάσιο των δυνατοτήτων του Νοσοκομείου και ασύγκριτα πολυτιμότερο των πενιχρών αμοιβών που η πολιτεία, με την οποία και εσείς ταυτίζεστε, τους δίνει.
9. Γι’ αυτούς τους γιατρούς κ. Διοικητά είπατε: «Αντί να εργάζονται, κάνουν συνελεύσεις». Πρέπει να γνωρίζετε την ιστορία του ιδρύματος που ήρθατε να διοικήσετε και η ιστορία λέει ότι αυτοί οι γιατροί με την δουλειά τους έφεραν το Νοσοκομείο αυτό στην Πρώτη θέση απ’ όλα τα επαρχιακά Νοσοκομεία της χώρας. Αν ψάξετε στο αρχείο σας θα βρείτε τα στοιχεία αυτά.
Αυτά είναι τα εννέα ψέματα και η μόνη αλήθεια είναι, ότι αυτό το Νοσοκομείο όχι μόνο δεν θα κλείσει, όχι μόνο κάποια τμήματα λειτουργούν ήδη σε περιφερειακό επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά θα συνεχίσει να αναβαθμίζει το επίπεδο των παρεχομένων υγειονομικών υπηρεσιών, ώστε δικαίως να κατατάσσεται πρώτο απ’ όλους τους υγειονομικούς σχηματισμούς της Δυτικής Μακεδονίας.
Οι γιατροί του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου κ. Διοικητά, ως άλλος Αβραάμ υπακούοντας στην φωνή του Κυρίου οδηγήθηκαν στον τόπο της θυσίας. Θα αναρωτιούνται όμως πάντα αν όντως ήταν η φωνή του Κυρίου, ή προδόθηκαν!!
Πτολεμαΐδα, 26 Φεβρουαρίου 2009
Με τιμή, Μαυρίδης Ονούφριος, Γιατρός Ε.Σ.Υ., Δ/ντης Ω.Ρ.Λ Κλινικής, Μποδοσάκειου Νοσοκομείου


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ti ginetai re???????

Το Προφίλ μας