Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Γ. Παπακωνσταντίνου: Eκλογές το συντομότερο δυνατόν για μια νέα πορεία για τη χώρα

Στο Δήμο Ελλησπόντου βρέθηκε το Σάββατο ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης και Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πραγματοποιώντας επισκέψεις στην Κοιλάδα, τον Τετράλοφο, το Ρυάκιο καθώς και πολιτικές ομιλίες στο Δρέπανο, τον Άγ. Δημήτριο και την Ακρινή. Κύριο χαρακτηριστικό όλων των συναντήσεων ήταν η μαζική παρουσία των κατοίκων, ένδειξη τόσο της θετικότατης υποδοχής και αποδοχής των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, όσο της προσωπικής στήριξης των πολιτών στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που συνεχίζει τον κύκλο διαλόγου με τους κατοίκους του Νομού μας.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην πρόταση που έκανε πρόσφατα ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου προς στην κυβέρνηση και στον κ. Καραμανλή: «Η πρόταση μας είναι καθαρή: να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν και, το αργότερο τον Ιούνιο, μαζί με τις Ευρωεκλογές, και ταυτόχρονα να υπάρχει συμφωνία για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2010. Οι πολίτες βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας. Πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση με καθαρή εντολή, η οποία να έχει το χρόνο μπροστά της και τη λαϊκή στήριξη, για να κάνει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και να μπορέσει να ξεδιπλώσει το σχέδιο ανάταξης της οικονομίας. Κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο το ΠΑΣΟΚ. Απαιτείται εμπιστοσύνη. Και επειδή τα προβλήματα είναι μεγάλα κι ο δρόμος ανηφορικός, η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει το χρόνο και τη δυνατότητα να προχωρήσουν απερίσπαστα».
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε διεξοδικά και στα προβλήματα της περιοχής, και στη συνέχεια των κινητοποιήσεων των κατοίκων του Αγ. Δημητρίου για την ανεργία και της Ακρινής για το ζήτημα της μετεγκατάστασης του οικισμού. Αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου συναπόφασης της ΔΕΗ με την τοπική κοινωνία για τα μεγάλα ζητήματα: ανεργία, περιβάλλον, μετεγκαταστάσεις, απόδοση εδαφών στους πολίτες, στήριξη της τοπικής οικονομίας. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πρόσφατη απόρριψη της τροπολογίας που είχαν καταθέσει οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ του Νομού σχετικά με τη μετεγκατάσταση της Ακρινής λέγοντας ότι για πρώτη φορά έφτασε στη Βουλή το θέμα, ώστε να τεθεί η κυβέρνηση προ των ευθυνών της, για να αναλάβουν μαζί με τη ΔΕΗ τις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Δυστυχώς όσες συναντήσεις, συνελεύσεις, συζητήσεις και διαβήματα, κι αν έχουν γίνει ουδείς έχει πάρει μια απόφαση για να λύσει το πρόβλημα. Με την τροπολογία αυτή το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για τη στάση του στο θέμα, όταν αναλάβει την κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές. Εξάλλου ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με την δήλωσή του πέρυσι επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την πρόθεσή του να λάβει γενναίες αποφάσεις και να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματα της μετεγκατάστασης αλλά και αντιμετώπισης της μεγάλης τοπικής ανεργίας, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και υπευθυνότητα απέναντι στην τοπική κοινωνία».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βιάζεται πολύ για εκλογές, γιατι θελει να γινει...κυβερνητικός εκπρόσωπος!

Το Προφίλ μας