Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ερώτηση στη Βουλή του Αλ. Αθανασιάδη και του Γ. Παπακωνσταντίνου για την περιφ. διεύθυνση των ΕΛΤΑ

Κύριε Υπουργέ,
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛ.ΤΑ. στις 30 Δεκεμβρίου 2008, ο Διευθύνων Σύμβουλος εισηγήθηκε την κατάργηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης των ΕΛ.ΤΑ. Δυτικής Μακεδονίας και τη συγχώνευσή της με την Περιφερειακή Διεύθυνση των ΕΛ.ΤΑ. Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την προαναφερθείσα εισήγηση, η Περιφερειακή Διεύθυνση των ΕΛ.ΤΑ. Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εποπτεύει έξι Νομούς (Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ημαθίας και Πέλλας) προτείνεται να συγχωνευτεί στην αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης. Η πρόταση αυτή σηματοδοτεί:
• Την απαξίωση της Κοζάνης ως έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης και την συγκέντρωση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στην Κεντρική Μακεδονία
• Την καταδίκη και συρρίκνωση της περιοχής
• Τη δημιουργία προβλημάτων στην παροχή υπηρεσιών και στην εποπτεία υπηρεσιών
• Τη μείωση 15 θέσεων εργασίας, σε μια περιφέρεια, η οποία κατέχει τη δυσάρεστη πρωτιά στα ποσοστά ανεργίας πανελλαδικά
Τέτοιου είδους προτάσεις οδηγούν σε υπερσυγκέντρωση, δημιουργώντας ουσιαστικά προβλήματα λειτουργίας και υπονομεύουν την κοινωνική διάσταση της εν λόγω υπηρεσίας. Επισημαίνουμε ότι δύο χρόνια πριν έκλεισε το Κατάστημα Κοζάνης- Κέντρο διαλογής και ότι από τις 28 Νοεμβρίου 2008 έκλεισε και η Ταχυδρομική Θυρίδα Κοζάνης. Εάν η Διοικητική Αναδιοργάνωση σημαίνει αύξηση της ανεργίας, υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη και απαξίωση κερδοφόρων οργανισμών, τότε δε μπορούμε να μιλάμε για Αποκέντρωση και κοινωνική ευαισθησία από μέρους της πολιτικής ηγεσίας.
Σύσσωμοι οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας, της τοπικής κοινωνίας Κοζάνης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, και οι εργαζόμενοι των ΕΛ.ΤΑ. αντιδρούν στην εισήγηση αυτή και αγωνιούν για το μέλλον της περιοχής.
Έπειτα από τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Προτίθεται να προβεί στην κατάργηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης των ΕΛ.ΤΑ. Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές: Γεώργιος Παπακωνσταντίνου και Αλέξανδρος Αθανασιάδης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από το κακό στο χειρότερο πάει η περιοχή μας. Διαβάζοντας στο δίκτυο των blogs της περιοχής μας, τα σχόλια στις αναρτήσεις, φαίνεται καθαρά η αγωνία των σχολιαστών για το μέλλον της περιοχής μας, Λείπει ένα οργανωμένο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, μέσα στο οποίο ο πολίτης να νιώθει ότι εντάσσεται. Είναι φανερή η έλλειψη συμπαράστασης, βοήθειας και στήριξης του πολίτη.
Γιαυτό άνοιξα ένα νέο θέμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση
http://webmastergr.com/cgi-bin/forum/forum.pl?pagename=delinogr&action=read&id=9
όπου όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της περιοχής.

Το Προφίλ μας