Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Γιώργος Αμανατίδης: "Ένα τραγικό γεγονός ήρθε να σημαδέψει για ακόμη μία φορά τα μαρτυρικά Σέρβια."

Ένα τραγικό γεγονός ήρθε να σημαδέψει για ακόμη μία φορά τα μαρτυρικά Σέρβια. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου προκάλεσε ανυπολόγιστη καταστροφή και όπως διαπίστωσα σήμερα απαιτούνται άμεσες ενέργειες. Στην επικοινωνία μου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, μιλήσαμε για το πλαίσιο των ενεργειών που πρέπει να ακολουθηθούν, θέτοντας το ζήτημα της άμεσης εκκίνησης όλων των διαδικασιών για την αποκατάσταση των ζημιών.
Επίσης σε συνάντησή μου με τη Δημοτική Αρχή συζητήσαμε αντίστοιχα τα θέματα της γρήγορης αποκατάστασης, υπογραμμίζοντας τη διάθεσή μου να συμβάλλω θετικά σε ότι μου ζητηθεί ώστε όσο πιο σύντομα το ιστορικό Δημαρχείο να λειτουργήσει και πάλι.

 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία είναι από το κτίριο ΡΑΠΤΗ.
Κάποιοι κάποτε αγωνίζονταν και πίεζαν να κατεδαφιστεί. Με εμμονή όμως και ενέργειες Κωνσταντόπουλου σήμερα κοσμεί το κέντρο των Σερβίων!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναί,αλλά να γίνει κάτι άλλο,όχι γραφεία.Είναι δυνατόν;Τόσα λεφτά δόθηκαν για το κτίριο και έγιναν γραφεία;ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος
Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, το κτίριο θα χρησιμοποιούνταν ως "κτίριο ανάδειξης της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης των Σερβίων".
Το ισόγειο προορίζονταν ως χώρος μόνιμης φωτογραφίας από τις ιστορικές στιγμές της πόλης και για διάφορες άλλες δραστηριότητες που προάγουν τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα σε επίπεδο δήμου (π.χ εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής, διαλέξεις κλπ) .
Ο 1ος όροφος θα προορίζονταν να χρησιμοποιηθεί ως χώρος που θα στεγαστεί η βιβλιοθήκη του δήμου.
Δείτε τις χρήσεις από το 2015 και μετά.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανώνυμος είπε...

Τα βγάλαμε τα συμπεράσματά μας.

Από τα Σέρβια λείπει τόσο ένα μνημείο όσο και ένα μουσείο με αρχειακό υλικό σχετικά με το Ολοκαύτωμα. Ο κάθε επισκέπτης θα πρέπει να ξέρει τι συνέβη στα Σέρβια. Να υπάρχει μία αίθουσα μνήμης με φωτογραφικό υλικό. Θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα.

Έγιναν γραφεία για στεγάσουν την "ομάδα Μπασιά" αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξέρω αν ο κ. Μπασιάς είναι εκεί κι εργάζεται ή αν έχει αποχωρήσει κτλ. Αυτό που ξέρω είναι ότι περιμένουμε την τελική μελέτη για βιομάζα. Έγιναν κάποιες προδημοσιεύσεις και αναμένουμε την τελική δημοσίευση και επιστημονική μελέτη για μονάδες βιομάζας στην περιοχή μας, όπως -νομίζω- ήταν και η υπόσχεση.

Οπότε είμαστε σε αναμονή.

Ανώνυμος είπε...

13 38 Πλάκα κάνεις; Δεν υπήρξε ποτέ ομάδα Μπασιά ούτε ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού. Μάλλον υπήρξε όσο υπήρξαν οι 120 επιστήμονες. Για ποιες προδημοσιευσεις λες; Για την κλοπι paste εργασίας παιδιά να σοβαρευτούμε λιγο

Το Προφίλ μας