Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ξημερώματα Κυριακής, λίγο μετά τη 01.00 το πρωί, εκδηλώθηκε φωτιά στο κτίριο του Δημαρχείου Σερβίων.

Ξημερώματα Κυριακής, λίγο μετά τη 01.00 το πρωί, εκδηλώθηκε φωτιά στο κτίριο του Δημαρχείου Σερβίων. Με την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε στο κεντρικό και ιστορικό τμήμα του πρώτου ορόφου, όπου και λίγες ώρες αργότερα ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της. Εντός των επόμενων ημερών, θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς, όπου και θα επισημοποιηθούν.

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι για το επόμενο διάστημα το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)  θα συνεχίζει να τους εξυπηρετεί κανονικά. Προτρέπουμε όλους τους δημότες του Δήμου Σερβίων να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις προς το Δημαρχείο, πλην έκτακτων και επειγουσών  περιπτώσεων, μέχρι να επέλθει η πλήρης  αποκατάσταση της λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου, ενώ θα μπορούν να επικοινωνούν είτε τηλεφωνικά στο 2464350200 είτε ηλεκτρονικά στο info@dservion.gr.

Δυστυχώς, μια μέρα χαράς για την περιοχή μας, μετατράπηκε σε λίγα λεπτά σε νύχτα θλίψης. Στα πολλά προβλήματα, προστέθηκε ακόμη ένα.

Και αυτή τη φορά, όλοι μαζί … ενωμένοι … με αλληλεγγύη και ομοψυχία … με στόχο το κτίριο του νέου Δημαρχείου να είναι αντάξιο της ιστορίας του τόπου μας.

Θερμές ευχαριστίες στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Μακεδονία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία  Κοζάνης, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σερβίων καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων, για την αυταπάρνηση και θέληση τους να βοηθήσουν στην  κατάσβεση της φωτιάς με κάθε μέσο.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κέντρο των Σερβίων αποδεικνύετε ότι πλέον είναι μη προσβάσιμο για πυροσβεστικά οχήματα μετά την στένωση των δρόμων που γίνανε με το έργο της αναπλάσεως. Δεν σηκώνει αμφισβήτηση και πραγματικά από εδώ και στο εξής θα πρέπει να το λάβει πολύ σοβαρά η Δημοτική Αρχή. Δεν μπορεί το πυροσβεστικό όχημα να μην μπορεί να στρίψει μπροστά στο Δημαρχείο και να θέλει 5-10 λεπτά για να αρχίσει την πυρόσβεση, μπροστά ήμασταν και το βλέπαμε. Επιπλέον για τρίτη φορά ο τόπος μας έγινε διάσημος στα ΜΜΕ από άσχημα και κακά νέα. Την πρώτη φορά ήταν το δημόσιο κάλεσμα της τότε νεοσύστατης Δημοτικής Αρχής στις ΜΚΟ έτσι ώστε να στον δήμο μας να φιλοξενηθούν ασυνόδευτοι οικονομικοί επενδυτές – μετανάστες. Την δεύτερη φορά με την παρανοϊκή δημιουργία ΧΥΤΑΜ αμιάντου στην περιοχή μας και σήμερα με την ολοκληρωτική καταστροφή του ιστορικού δημαρχείου. Όλα αυτά τα γεγονότα θα μείνουν στην ιστορία και όλοι θα θυμόμαστε αυτά που συνέβησαν

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο δήμαρχος "Και αυτή τη φορά, όλοι μαζί … ενωμένοι … με αλληλεγγύη και ομοψυχία …"
Δήμαρχε για ποιο λόγο οι τελειες τα αποσιωποιητικα; Υπονοεις κάτι, εννοείς κάτι άλλο, η απλά δεν έχετε ικανότητα να γράψετε κανονικά;

Ανώνυμος είπε...

Είναι η μεγάλη ευκαιρία το Δημαρχείο να πάει στο Τούρκικο σχολειό.Αν χάσουμε την ευκαιρία, τότε χαιρέτα μας τον πλάτανο Σέρβια.

Ανώνυμος είπε...

Ας αφήσουμε όλοι τα κλάματα και τους αναστεναγμούς και πάρτε την μεγάλη απόφαση,το Δημαρχείο στο Τούρκικο.Πάνω από όλα η εξυπηρέτηση του πολίτη.Μεγαλώστε και αλλάξτε την πλατεία έτσι που να γεμίσει από καρέκλες,τραπέζια και κόσμο.Αυτό ήταν η πλατεία μας.Η νοοτροπία ότι το Δημαρχείο πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην Δυτ.Μακεδονία μόνο στην Κοζάνη την συναντάς,γιατί έτσι βολεύει ο χώρος.

Ανώνυμος είπε...

10:42

Η πλατεία μας ήταν αυτή που ήταν με το Δημαρχείο εκεί που είναι, εσύ μάλλον δεν είσαι από τα Σέρβια για να αναφέρεσαι σε Τούρκικο Σχολείο. Όταν γινότανε η ανάπλαση που ήσουν να φωνάξεις? Που είναι οι ενορχηστρωτές της υλοποίησης αυτού του έργου εκτρώματος να μας πούνε ότι μας φέρανε τον πολιτισμό στα Σέρβια. Σοβαρευτείτε ο κόσμος σας έχει σιχαθεί.

Ανώνυμος είπε...

14:53

όποιος δεν σας αρέσει δεν είναι από τα Σέρβια!

Ανώνυμος είπε...

14.53 τι σχέση έχει το Δημαρχείο με την ανάπλαση;Μιλώ ελληνικά,το Δημαρχείο στο Τούρκικο σχολειό. Άκου εκεί ήταν,τί λογικές είναι αυτές;Πού είναι καλύτερα για τους πολλούς να κοιτάς και όχι για τους λίγους,πολύ λίγους.

Ανώνυμος είπε...

Η ανάπλαση καθυστέρησε πάνω από 15 λεπτά την πυρόσβεση του Δημαρχείου, για τα παραπάνω σπίτια δεν το συζητάω εκεί πλέον δεν είναι προσβάσιμο ούτε το ασθενοφόρο, αλλά άμα δεν είσαι από τα Σέρβια τι νόημα έχει να συνομιλούμε?
Τα Σέρβια μερικοί σαν και εσάς προσπαθούνε να τα αλλάξουν όψη πάντα προς το δικό τους αρρωστημένο συμφέρον. Την μια σας βολεύει να λέτε ότι τα Σέρβια μετά τον σεισμό αλλάξαν όψη και γίνανε σύγχρονα με πολυκατοικίες και καινούργια σπίτια, και από την άλλη όταν θυμάστε τα λέτε Βυζαντινή πόλη και ψηφίζετε αντί για άσφαλτο να γίνονται καλντερίμια στους δρόμους. Σας έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος, καλύτερα σας έχει εντοπίσει αυτή την αρρωστημένη λογική και τα πιστεύω σας. Το κάψιμο ας το λάβουμε συμβολικά και σαν ένα μήνυμα, ποία ήταν τα Σέρβια? πως εξελίχτηκαν? και που κατάντησαν. Πριν λίγες μέρες παραχωρήθηκε στην Αστυνομία ένα από τα καλύτερα κτήρια της πόλης, σχεδιάζεται το παλιό τεχνικό λύκειο να γίνει κέντρο ελέγχου του δικτύου ύδρευσης, το δημαρχείο λέτε να φύγει και το συνεχίζετε το αφήγημα της διαλύσεως. Εδώ σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχει Δήμος και μιλάτε για νέο Δημαρχείο. Άιντε σοβαρευτείτε που με αυτά τα μυαλά καταλαμβάνετε διοικητικές θέσεις και στο τέλος τα κάνετε όλο γης μαδιάμ.

Ανώνυμος είπε...

18.35 ότι νάναι γράφεις και εκτός θέματος,μένεις στην ίδια τάξη,στάσιμος.

Ανώνυμος είπε...

1 το δημαρχείο πρέπει να φύγει από την πλατεία, το υπάρχον κτήριο να ανακαινιστεί και με το διπλανό του Ράπτη να είναι ετήσια πολιτισμού
2 η τωρινή πλατεία είναι μια χαρά. Οι πλατείες υπάρχουν και για τον κόσμο όχι μόνο για πελάτες καφέ
3 η ανάπλαση έδωσε όψη στα Σέρβια. Βελτίωση χρειάζεται όχι να γυρίσουμε στο χωριό
7 θυμίζω ότι ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ στον πρώτο μήνα έλεγε ότι ανεβαίνει πια λεωφορείο στα κάστρα
8 όλοι μαζί θα αναστήσουμε τον τόπο αρκεί να μην είναι οι 6 που απέμειναν στις θέσεις του δημοτικού συμβουλιου

Ανώνυμος είπε...

22 20:00

Παίζεις με τις λέξεις και αυτό φτάνει για να καταλάβουμε ότι δεν είσαι από τα Σέρβια, όταν διηγείσαι ακόμα το αφήγημα της αναπλάσεως, ένα έργo έκτρωμα το οποίο διαλύθηκε κυριολεχτικά, την ίδια στιγμή που εμείς καταστρέφουμε τις περιουσίες μας κάθε μέρα που το περπατάμε, δεν έχεις λόγο να εκφράζεις άποψη. Και δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω να γράφω. Προεκλογικά που συγκεκριμένοι υποψήφιοι θα ξαναπούνε για την ανάπλαση ότι ομορφύνανε την πόλη δεν θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν μέσα σε αυτή, έτσι απλά και σταράτα γιατί h βλακεία έχει και τα όρια της.

Ανώνυμος είπε...

22:14 αρχοντικά θα σου πω ότι ο καθένας καταλαβαίνει σύμφωνα με την πνευματικη και τη συναισθηματική νοημοσύνη που διαθέτει.ξεκαθαρα έγραψε ο άνθρωπος παιχνίδι με τις λέξεις βλέπει οποίος δεν βλέπει την τύφλα του. (Αυτό είναι παιχνίδι με τις λέξεις)
Την βλακεία , αναγκαίο συστατικό της έπαρσης της αλαζονείας του εξυπνακισμου την ζούμε τα τελευταία χρόνια.
Βέβαια τι να περιμένει κάποιος από τύπους που δεν έχουν αίσθηση τι σημαίνει πόλη και ακόμα νομίζουν ότι τα Σέρβια είναι πόλη ενώ την κατάντησαν χωριο που παρηκμαζει.

Ανώνυμος είπε...

22:14

Σε ευχαριστούμε που ήρθες στα Σέρβια απο το πουθενα και έχεις και άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Με αγωνία περιμένουμε την εμφάνιση βασιλικού διατάγματος που θα ορίζει ποτέ κάποιος δικαιούται να έχει άποψη για τα Σέρβια μετά από πόσες γενιές, πόσα χρόνια κατοικίας στα Σέρβια , πόσα χιλιόμετρα πρέπει να απέχει το χωριό του ( αν δικαιούται βέβαια χωριάτης να κατοικεί στα Σέρβια) . Έτσι για να ξέρουμε ποιοι διχάζουν τον κόσμο ποιοι έχουν καβαλήσει το καλάμι. Γεμίσαμε Ρεχάγκελ δεκαρια νταηδες και δουλευταρουδες

Ανώνυμος είπε...

22.05 για σένα όλοι εκτός Σερβίων είναι πουθενάδες.Αντε ντροπή δεν έχεις,επίπεδο δεν έχεις,όνομα έχεις;Τουλάχιστον να ξέρουμε με ποιόν μιλάμε.

Ανώνυμος είπε...

Ήδη ο δήμαρχος άρχισε την μετά στέγαση υπηρεσιών, με κουβάλημα πραγμάτων στο διατηρητέο Ράπτη. Ανάλογη μετακίνηση γίνεται και στο χώρο του πρώην χώρου Ονειροπαγιδα, με κουβάλημα γραφείων, εξοπλισμού κλπ. Ακούστηκε ότι ο δήμαρχος ζήτησε το κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς για ενοικίαση, για να μεταφέρει εκεί το γραφείο του. Σε όλα αυτά, ανακοίνωση δεν έβγαλε για τα Ελευθερία της πόλης των Σερβίων και αν θα γίνει η παρέλαση. Γίνεται? Όλα γίνονται...

Ανώνυμος είπε...

Έχασε το τουρκικό, έχασε το ειρηνοδικείο νοικιάζουν χώρους αυξήσεις στα νερά βλεπω

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/NnANMVW7xmU

Το Προφίλ μας