Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Η Κυβέρνηση σχεδιάζει το τέλος των Λαϊκών Αγορών

Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της Κοζάνης πραγματοποίησαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και ενημερώνοντας, παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές για τις αρνητικές προεκτάσεις των νέων μέτρων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη βουλή.

Ο κόσμος των λαϊκών αγορών είναι ανάστατος, καθώς προβλέπονται εξοντωτικά πρόστιμα στους πωλητές, τιμωρητικές διατάξεις, εμπόδια στην αδειοδότηση, μετατροπή των παραγωγών σε εμπόρους και τελικά διευκόλυνση εισόδου στις λαϊκές εταιρικών σχημάτων, ανατρέποντας το ρόλο και την έννοια του θεσμού της λαϊκής αγοράς. Ουσιαστικά επιδιώκεται να βγουν από τις λαϊκές οι παραγωγοί, αλλά και οι καταναλωτές να οδηγούνται στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ.

 

Σύσσωμες οι ομοσπονδίες και οι σύλλογοι αγροτών λαϊκών αγορών αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, καταθέτοντας μάλιστα τη δική τους αντιπρόταση.

 

Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δηλώνουμε την αναγκαιότητα στήριξης του θεσμού των λαϊκών αγορών, επισημαίνοντας ότι τους στόχους του νομοσχεδίου είναι η αλλοίωση  του θεσμού των λαϊκών αγορών, προς εξυπηρέτηση ιδιωτών που θα τις διαχειρίζονται.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας