Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Ν Ε. Κοζάνης του Κινήματος Αλλαγής: Κατάθεση στεφάνου στην Κοζάνη για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Οργάνωσης Θ. Θεοδωρίδη, το μέλος του Πολιτικού του Κινήματος, Συμβουλίου Π. Κουκουλόπουλο, και το μέλος της Ν.Ε. Γ. Χριστοφορίδη, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της κεντρικής Πλατείας Κοζάνης.

Στο μήνυμά του για την ημέρα ο γραμματέας της Ν.Ε. σημείωσε: «Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς δεν είναι μια ανούσια μεταπολιτευτική τελετουργία, ούτε ευκαιρία επαναστατικής γυμναστικής. Αποτελεί μια «αναμνηστική δόση» για την ανάγκη άσκησης και διαφύλαξης εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων: ίση αμοιβή για ίδια εργασία, γνωστό ωράριο και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, δίκαιο μισθό. Ιδιαίτερα σήμερα στην Ελλάδα που παλεύει να πατήσει στα πόδια της μετά την πανδημία δεν μπορούμε να ανεχτούμε και δεν θα ανεχτούμε «μισές» δουλειές, ωράρια-λάστιχο, απλήρωτες υπερωρίες και τηλεργασία χωρίς κανόνες.

Η «επιστροφή του κράτους» που είδα μέσα στην πανδημία οφείλει να είναι ευεργετική για τους εργαζόμενους και τους αδύναμους και όχι ένας ακόμη δυσβάσταχτος οικονομικά δυνάστης.»

 


Ν.Ε. Κοζάνης


 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν βαρεθήκατε τον Συνδικαλισμό τόσα χρόνια? Δουλέψτε και λίγο να σας δει ο Έλληνας Πολίτης …

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι εσύ είσαι κατά του 8ωρου που κέρδισαν την 1η μαϊου 1886 οι συνδικαλιστές όπως και κατά της πληρωμής άδειας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν την κέρδισαν το 1886 για να μην δουλεύετε το 2021. Είστε εντελώς εκτός πραγματικότητας. Γι αυτό οδευετε στην λήθη.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι τόσο κακεντρεχης και έτοιμος να γράψεις την κακια σου που δεν είδες ούτε την φωτογραφία. Σε αυτήν την φωτογραφία δεν υπάρχει συνδικαλιστης! Υπάρχει ο γραμματέας της νομαρχιακής του κιναλ ιδιωτικός υπαλληλος, ένας πρωην υπουργός βουλευτής και δημαρχος και ένας περιφερειακός συμβουλος! Και θες δεν θες ότι έχει κατακτηθεί από τους εργαζόμενους ήρθε μέσα από συνδικαλιστικούς αγωνες. Και οι εργαζομενοι δεν θα κάνουμε το χατίρι να χαρίσουμε τίποτα είτε υπαρχουν εργατοπατερες ειτε οχι και αυτό είναι δική μας υποθεση. Κανενός φοροφυγα και κανενός αφεντικού. Υποψιάζομαι βέβαια ότι ανήκεις στα καλύτερα δεκαρια της δημοτικής αρχής. Όποτε θα σου πω ότι φωτογραφίες υπάρχουν στο μόνο σάιτ που δεν έβαλε την ανακοίνωση της εσηεμ-θ κατά των Ελευθερίου -Μπουκουβάλα .και δεν απεργει σήμερα. Τυχαία σιγουρα. Εκεί ψάξε να βρεις φωτογραφιες και να πεις την κακια σου. Πάντως ένας υπάλληλος του δήμου μας που έμαθα ότι είναι και πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Σερβίων τον έβλεπα καθημερινά στην θέση του και είναι και από τους καλύτερους και ο δικαστής δήμαρχος τον έκοψε τον μισθό για τρεις μήνες και γίναμε πανελληνίως ρεζιλι! Που να μην ήταν και πρόεδρος τους; Αλλά τώρα που το σκέφτομαι μήπως ακριβώς γιατί είναι πρόεδρος τους;

Ανώνυμος είπε...

Ο περιφερειακός σύμβουλος είναι συνδικαλιστής δημοτικός υπάλληλος, πρώτος σε σταυρούς στην παράταξη των τεχνοκρατών.

Ανώνυμος είπε...

EPISIS TON ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Για ποιος αγώνες μιλάτε? Όταν η σημερινή κυβέρνηση διέλυσε και τα 8 ώρα και τις συμβάσεις και βασικά τα μνημόνια διαλύσανε τα πάντα. Για αυτά έχετε να πείτε τίποτα ?

Ανώνυμος είπε...

Εργατική πρωτομαγιά είναι μια κινητή αεργία κατά την οποία άνθρωποι που δεν εργάζονται παριστάνουν τους προστάτες δικαιωμάτων, των οποίων δεν αναγκάστηκαν ποτέ να χρησιμοποιήσουν & εργαζομένων, στην θέση των οποίων δεν θα βρεθούν ποτέ.


Ai vres παρακαλώ να περάσει

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟΙ ΟΙ ΕΙΡΩΝΕΣ. ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ Ή ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΑΧΤΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ-ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ-ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ-ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝΝ ΚΑΝΑΠΕ . ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΟΜΩΣ 14.39 ΚΑΙ 18.40 ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ; ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΛΠ. Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΚΙΑ ΒΓΑΖΕΤΕ. ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΨΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΒΛΕΠΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ! ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ Η ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΙΛΩΝΕΙ! ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ

Το Προφίλ μας