Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Λαζαρίτσα Σπυρίδου «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ»: Για την παραχώρηση του Τούρκικου σχολείου

Αγαπητοί συνδημότες.

Θα ήθελα να ενημερώσω, ότι η διάθεση παραχώρησης εκ μέρους της Δημοτικής αρχής του Τούρκικου σχολείου (στην είσοδο των Σερβίων – έναντι 100 ευρώ ετησίως) στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δεν αφορά στην ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής.

Αυτό είναι σίγουρο και απόλυτα διευκρινισμένο. Σε ανάλογη κουβέντα που έκανα προσωπικά με τον πρύτανη κ. Θ. Θεοδουλίδη, μου διευκρίνισε πως τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται και δε συζητήθηκε ποτέ. Και πως θα μπορούσε άλλωστε…

Αφορά σε δράσεις κυρίως επιχειρηματικής πλεύσης του πανεπιστημίου, που ούτως η άλλως δεν είναι έως σήμερα ξεκάθαρες ούτε για το ίδιο το πανεπιστήμιο. Εάν και εφόσον οι τεχνικές και οι οικονομικές υπηρεσίες του Ιδρύματος αποφασίσουν ότι είναι βιώσιμη μια τέτοια δράση, θα προχωρήσουν σε πρόταση συγκεκριμένη προς το Δήμο και πάντως θα υλοποιήσουν μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Συνεπώς για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή προχωρά βιαστικά, πρόχειρα και εμμονικά.

Βιαστικά, γιατί «χαρίζει» ‘ένα ιστορικό μνημείο χωρίς να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Πρόχειρα, γιατί δεν έχει αποδεδειγμένα όραμα και προσπαθεί να έχει δικαιολογία στην αδυναμία σχεδιασμού της.

Εμμονικά, γιατί το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου συνεδρίασε δημοκρατικά και αποφάσισε δια της ψηφοφορίας, τη μη παραχώρηση του ( Δευτέρα 10-5-2021) και σήμερα (Πέμπτη 13-5-2021) καλούμαστε να ξαναψηφίσουμε και μάλιστα δια περιφοράς για το ίδιο θέμα.

Συνιστώ προσοχή, σε όλους εσάς, που στα τηλέφωνα σας ακούτε από επίσημα χείλη πως η παράταξή μας καταψηφίζει την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής .Είναι η επικοινωνία της αναλήθειας. Κακή προπαγάνδα.

Η δική μας επικοινωνία στηρίζετε στην αλήθεια, με δημόσιο βήμα .

ΚΑΘΑΡΑ – ΞΑΣΤΕΡΑ και όχι μικρόψυχα.

Δεν είναι ορθός ο τρόπος που διάλεξαν…

Κανένας σεβασμός στο Θεσμό. Κανένας σεβασμός στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που με αυτό τον τρόπο «διασύρετε» στην «επικίνδυνη» τακτική της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου.

Δηλώνουμε πανέτοιμη ως Δημοτική παράταξη ( ήδη αιτήθηκε προς τον πρόεδρο του Δ.Σ Σερβίων κ. Ν. Μπουκουβάλα) να εισηγηθούμε πρότασης που αφορά στο Τούρκικο σχολείο και όλων των ανενεργών παλαιών σχολείων του Δήμου μας (έχει κατατεθεί στη διαβούλευση για τη μετά λιγνίτη εποχή αλλά και με εμπόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με το σύνολο των προτάσεων μας).

Δηλώνουμε σεβασμό και απεριόριστη εκτίμηση στο ρόλο και το έργο του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το οποίο ,φύση θέση ,επιθυμούμε αγαστή συνεργασία προκοπής και προόδου.

Κύριε Πρύτανη του πανεπιστημίου μας. Παρακαλώ θερμά, να ενημερώσετε τους Δημότες μας, δια μέσου του Δημάρχου κ.Χρήστου Ελευθερίου, ότι πανεπιστημιακή σχολή στα Σέρβια δεν θα γίνει.

Είμαι σίγουρη, πως το Ίδρυμα που διάγει αρχές και αξίες αξιοπρέπειας και ήθους θα πράξει ανάλογα.

Προσωπικά και εκ μέρους των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής μας, σας ευχαριστούμε για την συνετή και ειλικρινέστατη ενημέρωση σας που μας οδήγησε στην απόφασή μας .

Η «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ» θα απέχει από τη σημερινή δημοτική συνεδρίαση δια περιφοράς.

Λαζαρίτσα Σπυρίδου-«ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ»

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το τουρκικό έχει άδεια ΞΕΝΩΝΑ
Μέσα είναι όλο μικρά δωμάτια και και δεν μπορούν να γίνουν συνέδρια!
Ποια νέα τμήματα; Έτσι γίνονται; Ούτε σχέδιο τέτοιο υπάρχει και το πανεπιστήμιο με την βάση του 10 μένει μισό του χρόνου!
Και πάντως άντε επειδή είμαι γαλαντομος άμα εγώ δώσω 500 ευρώ, πέντε φορές πάνω από το πανεπιστήμιο, το παίρνω;

Ανώνυμος είπε...

Ακομη μια φορα που ψευδεται ασυστολως ο δημαρχος και ολοκληρη η δημοτικη αρχη! Μας γεμισαν με ψεματα ψεματα ψεματα και τπτ αλλο! μονο να γινονται οι δουλειες του και τπτ αλλο! Μπραβο στην Σπυριδου για την σταση και τις θεσεις της τοσο προσωπικα οσο και ως παραταξη!

Ανώνυμος είπε...

για να δουμε τωρα τον δημαρχο ολων των πολιτων και τον ενωτικο δημαρχο Σερβιων, θα βγει να διαψευσει οσα αναφερει η Σπυριδου στην ανακοινωση της σχετικα με την μη ιδρυση πανεπιστημιακης σχολης στα Σερβια??? Αλλωστε πρεπει να υπερασπιστει και το σλογκαν του συνδυασμου του... ΓΙΝΕΤΑΙ! ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ! Για να σε δω τωρα Δημαρχε, ΓΙΝΕΤΑΙ να βγεις και να διαψευσεις δημοσια την Σπυριδου σε αυτα που αναφερει??? Ενα ειναι το μονο σιγουρο γιατι ΓΙΝΕΤΑΙ! ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ! οτι στις επομενες εκλογες δεν θα εισαι δημαρχος Σερβιων, αλλα θα ειναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ Η ΡΙΤΣΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥ!!!

Μπατσίλας είπε...

Να αφησει τα φαρωναικια εργα ο Δημαρχος που μου θελει και πανεπιστημιακη σχολη στα Σερβια! Δεν κοιτα να λυσει τα απλα προβληματα. Μου εστειλε τον ανταποκριτη ΟΓΑ Ιμερων στο Τρανοβαλτο και ειναι υποχρεωμενοι οι Ιμεριωτες να τρεχουν για μια υπογραφη στο Τρανοβαλτο! Μα δεν ντρεπεται εστω και λιγο!!! Ελεγε οτι θα ειναι Δημαρχος ολων των πολιτων και το αποδεικνύει με το να ταλαιπωρει τους κατοικους των Ιμερων με τον ΟΓΑ.
Ενοχλει η παρουσια της κας Σπυριδου στο ΔΣ, γιατι εχουν βρει τον μαστορα τους στην δημοτικη αρχη και δεν αλωνιζουν ελευθερα, δεν περνουν τα θεματα οπως θελουν κτλ. Τι να προτωθυμηθει κανεις τα ΧΥΤΑΜ, το δασος της Μεσσιανης, τα φωτοβολταικα, την ασφαλτοστρωση στο Αγιο Χριστοφορο πανω απο το Προσηλιο χωρις να γινουν οι νομιμες ενεργειες, τις απευθειες αναθεσης για γευματα στο ΚΗΦΗ στο μαγαζι Αντιδημαρχου. Σταματω γιατι θελω τρεις μερες για να γραψω τα καμώματα της Δημοτικης Αρχης που ολο και πιο πισω παει τον Δημο μας!!!
Σχετικα με την κα Σπυριδου να συνεχισει με αυτο τον δυναμικο τροπο εκφρασης και παρουσιας στα ΔΣ και σιγουρα θα ειναι η επομενη Δημαρχος Σερβιων, διοτι γινεται, ναι γινεται!

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμήστε εκεί στην κα Σπυρίδου και να λέτε αλήθειες, γιατί όλα τα θέματα που αναφέρονται ότι αναδείχθηκαν, η παράταξη του Κωνσταντόπουλου τα έκανε, με επιστολές προς τον πρόεδρο του δ.σ αλλά και με ερωτήσεις προ ημερήσιας διάταξης στις συνεδριάσεις του δ.σ. Το ότι και η παράταξη της κας Σπυρίδου είχε θετική στάση, δεν σημαίνει ότι και τα ανέδειξε.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που ο δήμαρχος θέλει να χαρίσει ένα ιστορικό κτήριο. Κρίμα που θέλει να κάνει χυτά αμιάντου. Κρίμα που δεν πήρε χαμπάρι τι γίνεται στη Μεσσιανη. Κρίμα που μας νομίζετε τόσο χωριαταρεους. Κρίμα που για μια αντιμισθια κάποιοι ξεφτιλιζεστε

Ανώνυμος είπε...

Ας βγει ο δημαρχος αν εχει τα κοτσια και να διαψευσει τα λεγομενα της Σπυρίδου, δηλαδη αυτο που της ειπε ο πρυτανης του πανεπιστημιου οτι δεν προκειται να ιδρυθει πανεπιστημιακη σχολη στα Σερβια και συγκεκριμενα στο Τουρκικο σχολείο! Για να σε δω τωρα Δημαρχε…!!! Ο ηθικος και ο ναι Γινεται!!!

Ανώνυμος είπε...

δΊΝΩ 1000 ΕΥΡΏ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΣΕ ΚΈΡΔΙΖΩ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το να τάζουν παντού Πανεπιστήμια πρέπει να σταματήσει. Έχουν τις υποδομές αυτοί οι τόποι να φιλοξενήσουν σχολές; Ή θα συνεχίσουμε να θέλουμε να περιφέρουμε τους φοιτητές ως θίασο από τόπο σε τόπο με μονο γνώμονα το κέρδος; Ο τόπος μας έχει ανάγκη από άλλες δράσεις όχι από υποσχέσεις για τμήματα της NASA...

TheFoodTechnologist είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αναμένουμε και το διεθνές συνέδριο τώρα...

Το Προφίλ μας