Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Χρήστος Ελευθερίου: Κάποιοι ετοιμάζονται να πουλήσουν το νερό


Χρήστος Ελευθερίου: «Το ΧΥΤΑ είναι ψηφισμένο είτε το θέλουμε είτε όχι- Δεν μπορώ να πω όχι σε κάτι που μου είναι άγνωστο»

Ο δήμαρχος Σερβίων κ. Χρήστος Ελευθερίου μίλησε στην Κατερίνα Μαρκοπούλου στην εκπομπή στο Κόκκινο του Flash μεταξύ άλλων και για τις ΑΠΕ και τα ΧΥΤΑ αμιάντου στο Ζιδάνι. «Για τα πλωτά στη λίμνη Πολυφύτου σημείωσε ότι «ο δήμος έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα νερού.

Έχουν επενδυθεί χρήματα για αλιεία , τουρισμού , κάποιοι αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς. Υπάρχουν μέρη για φωτοβολταϊκά». Πίσω από όλες αυτές τις κινήσεις διαβλέπει ότι «κάποιοι ετοιμάζονται να πουλήσουν το νερό. Πρόκειται για ερασιτεχνισμό της ΡΑΕ και θα πάμε και πιο μέρα μέχρι το ΣΤΕ» πρόσθεσε αναφερόμενος και στην αρχική ένσταση του δήμου . «Ανοίγοντας ένα παραθυράκι, ανοίγουν μπαλκονόπορτες .Είμαι σίγουρος ότι κάτι άλλο σκέπτονται. Γιατί δεν το βάζει η ΔΕΗ στη στεριά; Το κράτος πρέπει να νομοθετήσει. Η περιοχή είναι φιλέτο , το προϊόν πώλησης της λίμνης γίνεται πιο καλά».

Για τις ΑΠΕ
«Είμαι οικολόγος, είμαι υπέρ της πράσινης ενέργειας , όχι πράσινα άλογα. Όλα αυτά πρέπει να συνδυαστούμε αποθήκες ενέργειας . Να υπάρχει μια ευστάθεια, μια ισορροπία .Να μην γίνει η περιοχή απέραντο καθρεπτάκι .Δεν έχω δώσει ούτε ένα στρέμμα παρά στον ΤΟΕΒ Σερβίων. Ό,τι διεκδικηθεί από ιδιώτη θα βγει σε δημοπρασία εφόσον δεν είναι βοσκότοπος .Υπάρχουν τέτοιες διαθέσιμε περιοχές, και το δημοτικό συμβούλιο θα το δώσει σε αυτόν που θα καταβάλει το μεγαλύτερο τίμημα» . Εντάσεις είχε και για την παρουσίαση του αρδευτικού της βόρειας Ζώνης Πολυφύτου από τον περιφερειάρχη πριν γίνει μια οικονομοτεχνική μελέτη για την αξιοποίηση των εδαφών . «Τι θα γίνει το αντλιοστάσιο της Νεράιδας; αναρωτήθηκε .

Για το ΧΥΤΑ στα ΜΑΒΕ
«Η λάσπη που έχει πέσει στο πρόσωπό μου είναι τεράστια» τόνισε . «Η εισήγηση της ΔΙΑΔΥΜΑ προέβλεπε ΧΥΤΑ στη ΔΕΗ και εν μία νύκτί μεταφέρθηκε στο Ζιδάνι. Όταν μίλησα για να ι ή όχι δεν είπα με τίποτα το ναι. Το ΧΥΤΑ είναι ψηφισμένο είτε το θέλουμε είτε όχι. Ας μας φέρει το υπουργείο μια μελέτη περιβαλλοντικών όρο να μας πει τι θέλει να κάνει». Σε ερώτηση της Κατερίνα ς Μαρκοπούλου αν μπορεί να παραχωρηθεί ο χώρος στο δήμο από την περιφέρεια ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν έχει απάντηση από την περιφέρεια, πιθανόν θέλει να το κάνει η ίδια, απλά τον τοποθέτησε ο περιφερειάρχης σε μια επιτροπή . «Έχω ζητήσει συνάντηση με τον περιφερειάρχη αλλά δεν κατέστη δυνατό. Προφανώς δεν έχει και εκείνος κατασταλαγμένη απάντηση. Υπάρχει μια θολούρα στην όλη ιστορία».

«Αν είναι μηδενικό το αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα μετά θα σκεφτώ το ανταποδοτικό και όχι το αντίθετο . Ας μας παρουσιάσουν το σχέδιό τους με την περιβαλλοντική μελέτη και μετά διαβλέπω έντονο προβληματισμό στο δημοτικό συμβούλιο και ότι θα είμαστε όλοι αρνητικοί. Δεν μπορώ να πω όχι σε κάτι που μου είναι άγνωστο» είπε αναφερόμενος και στη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για κατασκευή ΧΥΤΑ αμιάντου στα ΜΑΒΕ που θα ΄δέχεται όλο τον αμίαντο της Δυτικής Μακεδονίας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Το ΧΥΤΑ είναι ψηφισμένο είτε το θέλουμε είτε όχι. " Λεει.
Σοβαρά; Ψψηφισμένος ο χυταμ; Ποτέ, που;ΠΩς; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ;
Τι ξέρει και δεν το λέει; Ποιος δήμαρχος πρότεινε χυταμ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΜΑΒΕ όπως λέει η πρόταση της ΠΕΔ για την απολιγνιτοποιηση;
Που είναι η απόφαση του τοπικού συμβουλίου μικροβαλτου; Στο συμβούλιο η κυρία Βέττα διάβασε απόφαση για επιτάχυνση ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΒΕ!
Ένα δείχνει τον τρόπο σκέψης του Ελευθερίου. Δηλώνει : "Δεν έχω δώσει ούτε ένα στρέμμα παρά στον ΤΟΕΒ Σερβίων. " ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ, πρώτο ενικό πρόσωπο λες και είναι περιουσία του ο δήμος!
Και όλα αυτά που λέει για τον χυταμ γιατί δεν τα λέει για τα πλωτά; Αυτά από πού του είναι γνωστά και λέει όχι; Εκεί γιατί δεν ζητάει μελέτες; Και δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό το ζήτημα. Υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν το ψωμί τους από γεωργία μελισες ζώα όλοι αυτοί θα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΎΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΤΑΜ!
Τι να πούμε; Μιλάμε για τον άνθρωπο που χαρακτήρισε ΦΑΡΑΩΝΙΚΟ έργο το αρδευτικό Καμβουνίων και που θέλει να αγοράσει ο δήμος ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ!
ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΞΑΙΡΟΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ
Με τον γιατρό γελάγαμε τώρα κλαίμε!

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που θα θαφτεί στην ΜΑΒΕ
Θα είναι τα όνειρα κάποιων
Που νομίζουν ότι θα ξαναδούν ψήφο
Δυτικά των σερβιων

Ανώνυμος είπε...

Απορώ ειλικρινά πώς χωρίς απόφαση Δημοτικού συμβουλίου κάνει την οποιαδήποτε δήλωση για το οποιοδήποτε θέμα που αφορά τον τόπο μας.Μόνο από αυτό καταλαβαίνει κανείς την σοβαρότητα που έχει αυτός ο άνθρωπος.Κρίμα πολύ κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος αυτοδιαφημίζεται στο facebook και διοικεί στο facebook και περιμένεις σοβαρότητα;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και αν προσέξετε ποιοί πατάνε like είναι να γελάς,δεν βαρέθηκαν,δεν κουράστηκαν οι ίδιοι και οι ίδιοι;

Ανώνυμος είπε...

Λάσπη στο πρόσωπό του.
Δεν είναι αυτός που ζήτησε στην ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση ο αμίαντος να επιστρέψει στον τόπο που δημιουργήθηκε;
Δεν είναι αυτός που εισηγήθηκε στην ΠΕΔ και συμπεριλήφθηκε στις προτάσεις της η δημιουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι;
Δεν είναι αυτός που κατ' αρχήν συμφώνησε στην δημιουργία ΧΥΤΑΜ στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας;
Τι μας λέει τώρα. Μας κοροϊδεύει. Ευτυχώς υπάρχουν και τα γραπτά και αποκαλύφθηκε η μηχανοραφία του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελευθεριου μας περναει για χαζους και για χωριατες. Νομιζει οτι μονο αυτος ειναι ο εξυπνος. Δεν περιμενα τετοια συμπεριφορα μετανοιωσα που σε ψηφισα.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι ετοιμάζονται να πουλήσουν το νερό και σύ πούλησες τον τόπο και τους Δημότες του.

Το Προφίλ μας