Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Διαδικτυακή μάχη Ελευθερίου-Κωνσταντόπουλου στο Δήμο Σερβίων Κωνσταντόπουλος: "Η αντιπολίτευση δεν έκοψε τα κονδύλια για την ομάδα του Γ. Μπασιά, έκοψε το εικονικό έσοδο που είχε προβλέψει ο δήμαρχος από τον δήμο Βελβενδού!"

Στο σχόλιο του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου απάντησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Όπως είναι γνωστό στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του προϋπολογισμού δεν πέρασε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής αλλά αντίθετα κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η πρόταση του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου και σήμερα ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Τάσου Κακαφίκα. Ο Δήμαρχος Σερβίων παραθέτει μία από τις επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης στην οποία απαντά ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Χρήστος Ελευθερίου «Ο Γιάννης Μπασιάς (https://slpress.gr/author/i-mpassias/) είναι εδώ και σχεδόν 3 μήνες ειδικός σύμβουλος μεταλιγνιτικής εποχής του Δήμου μας.

Ο Γιάννης αγαπά τον τόπο μας μιας και είναι Σερβοβιλβινός (όπως λέει ο ίδιος) και ήρθε στον τόπο της καταγωγής του για να προσφέρει τις γνώσεις του και την εμπειρία του στο Δήμο μας.
Είναι ο άνθρωπος που επιλέχθηκε με παγκόσμιο διαγωνισμό το 2016 και έγινε πρόεδρος την EΔΕΥ για να βρει η χώρα μας υδρογονάνθρακες.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση στην συνεδρίαση του προϋπολογισμού έκοψε όλα τα κονδύλια που προβλέπονταν για την ομάδα του Γιάννη του Μπασιά ποσό κοντά στις 27.500 ευρώ.
Όσα εμπόδια και να βάλουν κάποιοι όσες ενστάσεις και να κάνουν κάποιοι άλλοι ο Δήμος μας θα πάει μπροστά γιατί οι δημότες μας σταμάτησαν να μασάνε κουτόχορτο και το μέλλον έχει ξεκινήσει για το αύριο και όχι για το χτες…
Βασίλης Κωνσταντόπουλος «Για ακόμη φορά ο δήμαρχος ψεύδεται και λασπολογεί σε βάρος της αντιπολίτευσης, στην στρατηγική του επιλογή να δημιουργήσει εικονικούς εχθρούς.
Αναφέρει ο δήμαρχος σε ανάρτησή του στο facebook
«Σύσσωμη η αντιπολίτευση στην συνεδρίαση του προϋπολογισμού έκοψε όλα τα κονδύλια που προβλέπονταν για την ομάδα του Γιάννη του Μπασιά ποσό κοντά στις 27.500 ευρώ.»
Να ξεκαθαρίσουμε κατ’ αρχήν ότι εμείς τιμούμε τον κ. Μπασιά αλλά και κάθε επιστήμονα που προσφέρει υπηρεσίες στον δήμο μας.
Για τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος όμως η αλήθεια είναι:
Η αντιπολίτευση δεν έκοψε τα κονδύλια για τον κ. Μπασιά. Είναι μεγάλο το ψέμα του δημάρχου.
Η αντιπολίτευση έκοψε το εικονικό έσοδο που είχε προβλέψει ο δήμαρχος από τον δήμο Βελβενδού, στο σκέλος των εσόδων.
Έσοδο που ο δήμαρχος θα χρησιμοποιούσε, όπως τον κατήγγειλε ο πρώην αντιδήμαρχός του και τώρα ανεξάρτητος σύμβουλος, για να δώσει απ’ ευθείας αναθέσεις δημιουργώντας νέους κωδικούς εξόδων. Αναθέσεις για τις οποίες έχουμε σφοδρή αντίρρηση.
Τις δαπάνες για το γραφείο του κ. Μπασιά, στις οποίες αναφέρεται ο δήμαρχος, τις ενέταξε στο εικονικό αυτό έσοδο, την τελευταία στιγμή, λίγο πριν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.
Τέτοιος σεβασμός στο πρόσωπο του κ. Μπασιά από τον δήμαρχο.
Αν πραγματικά ο δήμαρχος ήθελε να εντάξει στον προϋπολογισμό του 2021 τις δαπάνες αυτές, μπορούσε έγκαιρα να τις αποδεσμεύσει από το εικονικό έσοδο από τον δήμο Βελβενδού, και να τις εντάξει στον προϋπολογισμό χωρίς κανένα πρόβλημα (άλλωστε το αποθεματικό του δήμου είναι τεράστιο).
Η παράταξή μας δεν καταψήφισε τις δαπάνες για τον κ. Μπασιά, αλλά το εικονικό έσοδο από τον δήμο Βελβενδού. Και αυτό παρέσυρε όλες τις δαπάνες που ήταν ενταγμένες στο εικονικό αυτό έσοδο.
Ο δήμαρχος λασπολογεί, αυτό είναι πασιφανές.
Αν κόπτεται για τις δαπάνες αυτές, μπορεί τις εντάξει στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2021.
Εμείς δημόσια δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε τέτοιες δαπάνες, οι οποίες θα προορίζονται να στηρίξουν την εκπόνηση μελετών για έργα του δήμου.
Γιατί ως τώρα ο δήμαρχος σε χίλιους τόνους μας έλεγε ότι τα λεφτά για τις μελέτες είναι πεταμένα λεφτά».
 

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Σύμβουλος του ομίλου Georex". Αλήθεια τώρα;

https://www.investing.com/equities/georex-sa?fbclid=IwAR1JuazFcAHCTbJNKyhSjToRbeEsvji128gJxKiwpxEo7p1cB8-py679o50

Η μετοχή της εταιρίας έχει μηδενική αξία εδώ και 4 χρόνια και "απασχολεί" 75 άτομα. Για πετρελαϊκό όμιλο μιλάμε!

Υπάρχει όντως η εταιρία ή πρόκειται για "θυρίδα" στα νησιά Καϊμάν;
Δεν ξέρω, ερώτηση κάνω.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο διαγωνισμός επιλογής σε μία κρατική θέση λέτε να έγινε αξιοκρατικά ή βάση κομματικών κριτηρίων? Και εάν όντως έγινε αξιοκρατικά γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον αντικατέστησε? Άρα η συγκεκριμένη θέση πάντα ανήκει στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πει “προϋπολογισμός για την ομάδα Γιάννη Μπασιά”; Ο Δήμος προσέλαβε ειδικό σύμβουλο, που θα συνεργάζεται με το προσωπικό του Δήμου κι όχι με “ομάδα”. Αν ο Δήμος θέλει και ομάδα, πρέπει να την προκηρύξει κι αυτή. O κύριος Μπασιάς έχει αμοιβή σαν ειδικός σύμβουλος όποτε γιατί χρειάζεται να πληρωθεί μελέτη; Εάν πάλι είναι να αναθέσει την μελέτη σε άλλον μελετητή τι δουλειά έχει ο κ. Μπασιάς και τον αναφέρει;
Άρα. Εάν την μελέτη την κάνει ο ειδικός σύμβουλος δεν χρειάζεται έξτρα αμοιβή. Εάν την κάνει άλλος στον οποίο θα κάνει ανάθεση δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αναφέρεσαι στον κ. Μπασιά.

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερίου έχεις κουράσει, κάθε φορά η αντιπολίτευση σε κολλάει στον τοίχο για οποιοδήποτε σχόλιο κάνεις και δεν έχεις να πείς τίποτα για να αποδείξεις το αντίθετο και να υποστηρίξεις την απόφαση σου. Μόνο παχιά και μεγάλα λόγια όπως λές και εσυ ο ίδιος. Αμα γινόταν αύριο εκλογές, "την γέφυρα θα την παρέσυρε ο ποταμός" πολύ ασταθή θεμέλια έχετε!

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημαρχος ηθελε να δωσει 27.500€ για υπολογιστες??? Απο χρυσο ειναι? Επισης ο κ. Μπασιας ειναι ειδικος συνεργατης, αρα πλρωνεται καθε μηνα 1.150€ απο τον Δημο. Δηλαδη θα πληρωθει εξτρα και τη μελετη που θα κανει? Τρελανε μας!!! Αλλα μαθατε στο φαγοποτι…το μονο δεν καταλαβατε ειναι οτι ειστε με ημερομηνια ληξης, γιατι θα φατε μαυρο στις εκλογες!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι αυτή η ομάδα; Πώς προσλήφθηκε; Με ποια κριτήρια; Υπάρχει ειδικός σύμβουλος που έχει μαζί του ειδική ομάδα; Οι μελέτες που κάνει είναι σαν αυτή που έκανε πρόσφατα που ήταν συρραφή κλεμμένων εργασιών φοιτητων απο το ιντερνετ; Και ο κύριος Μπασιάς έχει αμοιβή σαν ειδικός σύμβουλος όποτε γιατί χρειάζεται να πληρωθεί μελέτη; Εάν πάλι είναι να αναθέσεις την μελέτη σε άλλον μελετητή τι δουλειά έχει οΚ. Μπασιάς και τον αναφέρεις;
Άρα. Εάν την μελέτη την κάνει ο ειδικός σύμβουλος δεν χρειάζεται έξτρα αμοιβή. Εάν την κάνει άλλος στον οποίο θα κάνεις ανάθεση δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αναφέρεσαι στον κ. Μπασιά.
Μακάρι όλοι οι δήμοι να είχαν συμβούλους σαν της αντιπολίτευσης του Δήμου Σερβίων. Είναι όλοι τους πιο διαβασμενοι, ειλικρινείς και νηφάλιοι από όλη την συμπολιτευση.

Ανώνυμος είπε...

Ο μισθος συμβουλου ειναι πανω απο 1500€ γιατι ο Μπασιας ειναι Π.Ε. εφοσον ειναι καλος γιατι κε. Δημαρχε ο Προθυπουργος τον αλλαξε?
Και πως κε. Δημαρχε θα ξανα ζητησεις την του λαου του Δημου Σερβιων με αυτα που κανεις.
Καλυτερα παραιτησου σαν κυριος παρα να γινεσαι ρεζιλη διοτι εισαι καλος επιστημονας..
Κοιταξε τον τουρισμο λιγο την γεφυρα τα Καστρα..
Και βαλε μπροστα να γινει ενας Ναος της Αγιας Θεοδωρας...

Ανώνυμος είπε...

Το ποσό των 27.500Ε δεν ήταν για Υπολογιστές όπως είπε κάποιος πιο πάνω. Μάλλον δεν ξέρετε πως λειτουργεί το ΕΚΕΤΑ και τέτοιου είδους κέντρα! Ή δεν ξερετε καν τι ειναι...
Εξεπλάγην τόσο ευχάριστα όταν άκουσα για αυτό, διότι τυγχάνει να γνωρίζω το ΕΚΕΤΑ και το έργο του και ενώ θα έπρεπε να ειμαστε τουλάχιστον ευγνώμονες που κάποιος δύναται να πραγματοποιήσει μελέτες στον τόπο μας με τη συνεργασία ενος κέντρου τέτοιας εμβέλειας, ταυτόχρονα διαβάζω τα παραπάνω και αισθάνομαι μια απογοήτευση βλέποντας με τι ασχολείστε!
Πόσο λυπηρό είναι που δεν μπορείτε να απαλλαγείτε απο τη κομματικοποίηση που σας διακατέχει, ωστε να ανοιξετε τους οριζοντες σας και να σκεφτείτε έξω απο το κουτί.
Εσας που ρωτάτε ποιος θα κάνει τη μελέτη και αν χρειάζεται έξτρα αμοιβή, ο κ. Μπασιάς έχει την αμοιβή του και το ΕΚΕΤΑ έχει την αμοιβή του. Φροντίστε να ενημερωθήτε περι λειτουργείας του κέντρου και έπειτα κρίνετε. Εξάλλου δεν τα πήραν απο την τσέπη σας τα χρήματα, εκτός αν έχετε την τεχνογνωσία και τα μέσα να κάνετε εσείς τη δουλειά του ΕΚΕΤΑ και "προσβληθήκατε" που δε σας επέλεξαν.
Οσο για την αντιπολίτευση, θα ήθελα να μου αναφέρετε ποιος άλλος έβαλε το δήμο σε προγραμμα έρευνας πανεπισττημίου και ΕΚΕΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελευθερίου έλεγε και ΕΓΡΑΦΕ ότι οι μελέτες είναι πεταμένα λεφτά και κατηγορούσε τον Κωνσταντόπουλο για τις μελέτες. Τώρα θέλει να πληρώσει μελέτες;
Και ποια είναι αυτή η επιστημονική ομάδα; Πώς υπάρχει; Και εγώ άνεργος επιστήμονας είμαι και δεν είδα κάποια προκήρυξη !

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή άλλα 2 χρόνια.
Τελικά Κοσματόπουλος και Ελευθερίου είναι το ίδιο.Κρίμα για τον τόπο μας.

Ανώνυμος είπε...

Ξαναρωτάω: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΉ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ; ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ;
ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕΛΕΤΗ Copy paste ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ;
Και το θέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΝΗΡΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 2021 ΚΑΙ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΚΑΦΙΚΑ
ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΤΣΙ ΜΗ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΑΣ; ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωνσταντόπουλος όταν ήταν δήμαρχος έκανε μελέτες με το ΕΚΕΤΑ, που ο δήμαρχος τις χαρακτήρισε σκουπίδια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ελευθερίου δεν κουράστηκες με αυτό το FB;Φώτο,δηλώσεις για τα χιόνια κλπ,δηλ.τί έπρεπε να κοιμάστε;Άντε επιτέλους,ολόκληρη φασαρία για τα αυτονόητα;Τον Κυριακίδη θυμίζετε.

Ανώνυμος είπε...

Ο 00.51 ειναι ο αρχοντας και μας μιλαει απαξιωτικα "ή δεν ξερετε καν τι ειναι". Νομιζει οτι ειναι ο μονος που ξερει και μας περναει για προβατα. Τα προβατα εχουν ιντερνετ και ενημερωση και προπαντως δεν ξεχνουν ποιος εισαι και τι εκανες αρχοντα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί συγχαίρονται μεταξύ τους στο fb που έκαναν την δουλειά τους! Πρώτη φορά βλέπω τέτοια αλαζονεία και τέτοιο αυτοθαυμασμό που κάποιος έκανε το αυτονόητο. Λες και πρώτη φορά καθαρίστηκαν οι δρόμοι

Ανώνυμος είπε...

Σιγα μη σε βγαλουνε προκηρυξη εσενα για να σε παρουνε. Αφου εχουνε τους 120 επιστημονες και τα οχταμηνα.

Ανώνυμος είπε...

00:51 άρχοντα των δαχτυλιδιών για να μην σε αποκαλέσω με το ονοματεπώνυμο σου και την ιδιότητα που έχεις...γιατί και εμείς γνωρίζουμε απο IP...ξέρουμε πολύ πιο πριν από εσένα τον οργανισμό ΕΚΕΤΑ και την δουλειά που κάνει. Αλλά το κουτάκι στον προϋπολογισμό ήταν 27.500€ αποκλειστικά για αγορα Η/Υ. Γκεγκε???

Ανώνυμος είπε...

Εμεις γνωριζουμε 20.12 αυτος δεν γνωριζει αλλα εχει την ψευδαισθηση οτι γνωριζει.

Ανώνυμος είπε...

Οι αλλοι πηγαν μεσα στο χιονι για να βγαλουνε φωτογραφια μπροστα στο JCB για να δειξουν οτι κανουν την δουλεια που πρεπει να κανουν. Ημαρτον!

Ανώνυμος είπε...

Κούρασες μωρέ Κίτσο. Ο μπασιας και ο μπασιας και η ειδική ομαδα και φωτο φμπ και χιονια και γίνεται ναι γίνεται και τίποτα δε γίνεται στην τελική. Και εμείς και εμείς..εγώ εγώ..εγώ..και ουσια τιποτα. Ο μπασιας τι ιδέα έχει από τη γεωλογια της περιοχής. Πότε εργάστηκε στην περιοχή και δε το μάθαμε; Μια εκθεση συνταξατε 20 σελιδες επιπεδου δημοτικου χωρις οικονομοτεχνικη μελετη, χωρις αναπτυξιακο πλανο βιωσιμότητας. Πως θα προσελκυσετε επενδυτες με φρασεις όπως το μάρμαρο είναι ασβεστολιθος και ανθρακικό ασβέστιο; Αυτα ενδιαφερουν τον επενδυτη μωρε;Ενα τιποτα δηλαδη.Ένα copy paste από Wikipedia. Μισθοι 1200 ευρω για copy paste. Και τα παιδια με διδακτορικά έρευνα σπουδές ετων αναγκαζονται και φεύγουν για εξωτερικό. Συγχαρητηρια. Συνεχίστε έτσι..ετσι και αλλιώς βούλιαξε αυτή η χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν βλέπεις παντού μόνο εχθρους αντί να ακούς
Όταν επιλέγεις όσους σε λιβανιζουν και όχι όσους γνωριζουν
Όταν έχεις θεωρείς τον εαυτό σου πολυξερο και κυριαρχεί ο εγωισμός
Αυτά συμβαίνουν

Ανώνυμος είπε...

Για ποιο πράγμα ήταν αυτά τ λεφτά που θσ έπαιρνε ο μπασιας γιατι δεν το κατάλαβα το τίνος πρόκειται

Το Προφίλ μας