Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Δήμος Σερβίων: Προϋπολογισμός αντιπολίτευσης χωρίς τα 500.000 του Βελβεντού- Στεργίου: «Μη δημιουργείτε λάθος προσδοκίες για τα έσοδα…»

του Ζήση Πιτσιάβα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Δημάρχου από την ημέρα που στήθηκε η παράταξη του Χρήστου Ελευθερίου, «Γέφυρα στο Μέλλον», Τάσος Κακαφίκας, ήταν ο… «νικητής» στη μάχη που δόθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων το οποίο συζητούσε τον προϋπολογισμό του 2021.

Ο Τάσος Κακαφίκας, έχοντας ανεξαρτητοποιηθεί πριν αρκετό διάστημα από την παράταξη του Δημάρχου, κατέβασε χθες εναλλακτική πρόταση

έναντι του προϋπολογισμού της δημοτικής αρχής, βρίσκοντας την απόλυτη στήριξη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης ο οποίος δεν ψήφισε καμία από τις δύο προτάσεις.

Παράλληλα η πρόταση Κακαφίκα, εγκρίθηκε και από έναν ακόμα πρώην Αντιδήμαρχο και νυν ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, καθώς ο Δημήτρης Ζάκης τάχθηκε με την λεγόμενη «εναλλακτική πρόταση».

Οι παρατάξεις Κωνσταντόπουλου- Σπυρίδου, τάχθηκαν χωρίς απώλειες υπέρ της πρότασης Κακαφίκα, καταγράφοντας ουσιαστικά μια πολιτική και συμβολική νίκη, καθώς ο προϋπολογισμός αποτελεί την κορυφαία συνεδρίαση του έτους για ένα δημοτικό συμβούλιο. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 15 υπέρ της πρότασης Κακαφίκα και 7 υπέρ της πρότασης της δημοτικής αρχής, με μία ψήφο να μην καταγράφεται σύμφωνα με τον κανονισμό, ενώ 4 δημοτικοί σύμβουλοι ήταν απόντες.

Στη συνεδρίαση δεν έλειψαν ακόμα μία φορά οι εντάσεις, με την Ρίτσα Σπυρίδου και τον Πρόεδρο του σώματος Νίκο Μπουκουβάλα, να ανταλλάσσουν βαριές εκφράσεις, ενώ με τη σειρά του στην επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης επιτέθηκε και ο Δήμαρχος, Χρήστος Ελευθερίου. ‘

Το τρίτο ημίχρονο, παίχτηκε μετά τη λήξη της συνεδρίασης στα social media, όπου ακολούθησαν αναρτήσεις του Δημάρχου ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις διαφορετικές προτάσεις που κατατέθηκαν, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «αφαίρεση 500.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό».

Ο Δήμαρχος απ’ ότι φαίνεται αναφέρεται σε χρήματα που προσδοκά ο Δήμος Σερβίων από το Δήμο Βελβνετού, υπολογίζοντας σε ένα ποσό περίπου 500.000 ευρώ. Στο σχόλιό του αναφέρει:

«Πέρσι λέγανε ότι δεν πρόκειται να πληρωθεί το χρέος του Δήμου προς τη ΔΕΗ και φυσικά διαψεύστηκαν παταγωδώς. Σήμερα οι ίδιοι ακριβώς λένε ότι δεν θα πάρουμε χρήματα από το χρέος του Δήμου Βελβεντού προς τον Δήμο Σερβίων και αφαιρέσανε από τον προϋπολογισμό του Δήμου μας σχεδόν 500.000 ευρώ.Η “γέφυρα στο μέλλον” κοιτά ψηλά και μπροστά όχι το χτες. Είναι σημαντικό ότι ο Δήμος μας έχει πλέον προϋπολογισμό και ας είναι και “εναλλακτικός” μετά από ενστάσεις και καθυστερήσεις σχεδόν 50 ημερών. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις δαπάνες που αφαιρέθηκαν από την πρόταση της Δημοτικής αρχής στην εναλλακτική πρόταση που ψήφισε σχεδόν όλη η αντιπολίτευση».

Στη μάχη του facebook μπήκε σήμερα το πρωί και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος κατηγορεί το Δήμαρχο για «δημιουργία εικονικού εσόδου 500.000 ευρώ ώστε να δώσει απευθείας αναθέσεις». Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Κωνσταντόπουλου έχει ως εξής:

«Για ακόμη φορά ο δήμαρχος επαναλαμβάνεται. Στην προσπάθειά του να αποποιηθεί των ευθυνών του για την αδυναμία του να πείσει το δημοτικό συμβούλιο για την ορθότητα της πρότασής του για τον προϋπολογισμό, δεν διστάζει να συκοφαντήσει την αντιπολίτευση.

Αναφέρει ο δήμαρχος σε ανάρτησή του στο facebook: «αφαιρέσανε από τον προϋπολογισμό του Δήμου μας σχεδόν 500.000 ευρώ.»

Όπως ανέφερε ο εισηγητής της εναλλακτικής πρότασης κ. Κακαφίκας, ο δήμαρχος ενέγραψε στον προϋπολογισμό εικονικό έσοδο 500.000 € από τον Βελβενδό και δημιούργησε νέους κωδικούς εξόδων για να δώσει απ’ ευθείας αναθέσεις.

Η παράταξή μας στήριξε την εναλλακτική πρόταση γιατί πράγματι δεν υπάρχει ακόμη έσοδο από τον Βελβενδό. Πρέπει πρώτα να συμφωνηθεί το ποσό, να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο δήμων και ακολούθως να εγγραφεί ως έσοδο με αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι ο δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια αλλά πως θα δημιουργήσει εικονικούς εχθρούς, στους οποίους να ρίχνει τις ευθύνες της αποτυχίας του».

Στη συνεδρίαση το λόγο ζήτησε και πήρε ο Δήμαρχος Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου, ο οποίος κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων να δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες καθώς το ποσό των 500.000 θα είναι σαφώς μικρότερο: «Είναι καλό να κάνουμε την προγραμματική σύμβαση και να μην είστε σε πλάνη και εσείς. Μπορείτε αφού καταλήξουμε στο ποσό να κάνετε αναμόρφωση προϋπολογισμού εντός της χρονιάς», τόνισε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας