Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Βασίλης Κωνσταντόπουλος: Το χρέος του δήμου Σερβίων προς την ΔΕΗ. Ο δήμαρχος άφησε απλήρωτη την ΔΕΗ για 16 μήνες, ενώ είχε εισπράξει ανταποδοτικά τέλη.

Του Β. Κωνσταντόπουλου

 Με χθεσινή μας δημοσίευση εξηγήσαμε στους πολίτες πως έγινε η εξόφληση του χρέους του δήμου προς τους προμηθευτές του δήμου Σερβίων.

Αποδείξαμε δε ότι ο δήμαρχος απλά ξεχρέωσε με χρήματα που πήρε ως προίκα από την προηγούμενη δημοτική αρχή και με έκτακτες χρηματοδοτήσεις από την κυβέρνηση, η οποία δόθηκε σε όλους τους δήμους της χώρας, χωρίς ο δήμαρχος να κουνήσει το δαχτυλάκι του .

Ας δούμε τώρα το χρέος προς την ΔΕΗ, το οποίο επικαλείται ο δήμαρχος ότι εξοφλήθηκε «κατόπιν ενεργειών του». 

Ο δήμαρχος παρέλαβε στις 01-09-2019, σύμφωνα με δήλωσή του, χρέος προς την ΔΕΗ, ύψους 1.484.790,94 €.

Το 2020 εισέπραξε από ανταποδοτικά τέλη ύδρευσης αποχέτευσης της περιόδου  2016-2018, έσοδα ύψους 374.380 €.

Με τα χρήματα αυτά έπρεπε αμέσως να εξοφληθεί μέρος του χρέους προς την ΔΕΗ, γιατί τα χρήματα που εισπράχθηκαν αφορούσαν κυρίως τις δαπάνες ηλεκτρικής ενέργειας της ίδιας περιόδου.

Αφού τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη κάθε είδους, κυρίως προορίζονται για την εξόφληση των υποχρεώσεων προς ΔΕΗ, γιατί εδώ και 16 μήνες

δεν προέβη σε μερική έστω εξόφληση του χρέους προς την ΔΕΗ;

Που πήγαν τα χρήματα από τις εισπράξεις των ανταποδοτικών ύδρευσης-αποχέτευσης και γιατί δεν αποδόθηκαν για την εξόφληση έστω μέρους του χρέους της ΔΕΗ;

Ο δήμαρχος κατάντησε τον δήμο «μπαταχτσή» και συστηματικό κακοπληρωτή, αφού είχε εισπράξει έσοδα από τα ανταποδοτικά που προορίζονταν για την ΔΕΗ  και την άφησε για 16 μήνες άφησε απλήρωτη.

 

Όσο για την εξόφληση του χρέους προς την ΔΕΗ είναι αστείο ο δήμαρχος να επικαλείται δικές του ενέργειες.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις ολόκληρου του δημοσίου προς την ΔΕΗ για δαπάνες λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος (ΦΕΚ 5721Β/24-12-2020).

Στα πλαίσια αυτά θα εξοφληθούν οι υποχρεώσεις όλων των δήμων της χώρας και άλλων φορέων του δημοσίου, συνολικά πάνω από 500 φορέων, προς την ΔΕΗ Α.Ε.

Για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν 590.500.000 € σε δύο δόσεις.

 

Επομένως το χρέος προς την ΔΕΗ ας μην το αναφέρει καθόλου, γιατί είναι ο μοναδικός δήμαρχος στην ιστορία του τόπου μας, που άφησε απλήρωτη την ΔΕΗ για 16 μήνες, ενώ είχε εισπράξει τα αντίστοιχα ανταποδοτικά τέλη.

 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι ο Κωνσταντόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Δεν κοιτάτε τα μαύρα χάλια σας,ο Κωνσταντόπουλος σας πειράζει.Ο Ελευθερίου έχει ξεπεράσει και τον Ραπτόπουλο στο διαδίκτυο,ο Κωνσταντόπουλος σας πειράζει.Δύο Αντιδήμαρχοι σας παράτησαν,ο Κωνσταντόπουλος σας πειράζει.Υπομονή όμως,πού θα πάει,θα τελειώσει ο χρόνος σας και τότε όλα θα σας πειράζουν.Ηδη στην πιάτσα άρχισε να κυκλοφορεί το:Είχαμε τον Κοσματόπουλο 1,τώρα έχουμε τον Κοσματόπουλο 2.

Ανώνυμος είπε...

Αντιπολίτευση είναι, τι έπρεπε να κάνει δηλαδή, να καταπίνει ότι λέει η δημοτική αρχή? Αυτή είναι η δουλεία του και την κάνει πολύ σωστά. Απο τον κ.Δήμαρχο δεν είδα καμία απαντητική επιστολή σε αυτά που γράφει ο κ.Κωνσταντόπουλος για να αποδείξει οτι εκείνος έχει δίκιο και ότι αυτά που λέει ο μέν είναι λόγια του αέρα. Για διαφορά 50 ψήφων πήρε την δημαρχεία, αν ξανα γινόταν εκλογές αύριο θα έχανε το δημαρχιλίκη για 2050 ψήφους. Οπότε ας ακούμε όλες τις απόψεις των συνδυασμών του δήμου και μέχρι τις επόμενες εκλογές βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εάν όλα ήταν τέλεια επί θητείας Κωνσταντόπουλου 3,5 χρόνια τότε γιατί έχασε δύο συνεχόμενες φορές? Θα μας απαντήσει κανείς ? ΑΑΑ ξέρω, φταίνε οι ψεκασμοί.

Ανώνυμος είπε...

Τι να απαντήσει ο δήμαρχος; Εδώ δεν απάντησε στα δικά του πρωτοπαλίκαρα που παραιτήθηκαν θα απαντήσει στην αντιπολίτευση; Θα βγει με καμια φωτογραφία πάλι και θα λέει τα δικά του δακρύβρεχτα για να μαζεύει like.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωνσταντόπουλος έχασε επειδή δεν τον ήθελε ο κόσμος επειδή δεν έκανε τίποτα.μονο η καρέκλα τον νοιάζει. Οι άλλοι νομίζουν ότι στις επόμενες εκλογές ότι θα βγει ο Κωνσταντόπουλος χαχαχαχαχ.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχος ο Ελευθερίου ο οποίος διαδέχτηκε τον επί 5 χρόνια δήμαρχο κοσματοπουλου. Και ασχολείστε με τον Κωνσταντόπουλο ο οποίος ήταν δήμαρχος ούτε τετραετία πριν 7 χρόνια. Αυτό και μόνο δείχνει το μέγεθος του Κωνσταντόπουλου και την ανυπαρξία των άλλων. Ακόμα είναι σημείο αναφοράς. Και μετανιώνω που δεν τον ψηφίσα. Γιατί έκανε το λάθος και ψηφιακά Λιάκο και Σπυρίδου. Και λάθος λέω για την Σπυρίδου γιατί και εγώ έτσι έδωσα την δυνατότητα να βγει δήμαρχος ένα πολιτικό ψωνιο

Ανώνυμος είπε...

Για να έχουμε καλό ερώτημα σε πείραξε που πλήρωσε το χρέος η Κυβέρνηση;
Αλλο τι θα δούμε

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση; Από πού τα βρίσκει η κυβέρνηση; Μήπως από το υστέρημα όλων των πολιτών;μήπως από τους φόρους μας; Και ο ΒΚ δεν είπε ότι δεν χάρηκε, είπε να μην κομπάζει ο δήμαρχος.
Αλλά δεν μας είπες 18:27
Τελικά δεν ισχύει αυτό που λέει δεξιά και αριστερά ο 3Α -αδωνις; Ότι έπιασε τον Στάση της ΔΕΗ και του πρότεινε μπροστά στον υπουργό (!) Να πληρώσει την ΔΕΗ το κράτος για να ξεχρεωσει ο δήμος και ο υπουργός είπε ότι θα το κάνει σε όλους τους δήμους; Δεν ισχύει;
Η πρέπει όλοι οι δήμοι να βγάλουν ευχαριστήριο στον Ελευθερίου όπως απαιτεί να κάνουν όλοι οι πρόεδροι των χωριών;

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε ο Κωνσταντόπουλος έχασε γιατί δεν είχε το συνήθειο που θέλουν πολλοί ψηφοφοροι. Να τους ταιζουν τσάμπα που και που .

Ανώνυμος είπε...

Κάθε άλλο. Χαιρόμαστε για αυτό. Αλλά μην μας λέει ο δήμαρχος ότι αυτός το έκανε. Καμιά σχέση δεν είχε. Μην μας κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια μας κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Θα ασχοληθείτε καθόλου με αυτά που λέει ο Κωσταντόπουλος ή θα κουτσομπολεύουμε γιατί βγήκε και δεν βγήκε. Στην ουσία αυτών που λέει θα πάρουμε θέση;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ καλά έκανες και ψήφισες Σπυρίδου. Εμείς γιατί δεν την ψηφίσαμε να ξεμπερδεύαμε από την αλητεία.΄Αλλά ξέχασα μας λέγανε όχι χωριάτισα οχι πόντια.
ΠΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΤΙ

Ανώνυμος είπε...

O Κωνσταντόπουλος έχασε τις εκλογές απο τον Κοσματόπουλο κατα κύριο λόγο, λόγω κομμάτων. Πασόκ/Κιναλ - Νεα Δημοκρατία. και όποιος λέει οτι στις δημοτικές εκλογές ο κόσμος δεν το βλέπει κομματικά, ας ανοίξει λίγο τις παρωπίδες κατα κάποιες μοίρες. Δεν βόλεψε, δεν κερνούσε και δεν χαιρετούσε τον κόσμο, ο δεύτερος λόγος. Με αποτέλεσμα να βγέι ο Κοσματόπουλος. Ο Ελευθερίου βγήκε δήμαρχος κατα κύριο λόγο, λόγω των μαθητών του απο το φροντιστήριο. Απο μαθητές που έχουν φύγει εδω και δεκαετίες απο τα Σέρβια. Ηταν 50 ψήφοι διαφορά. Ολοι κοιτάμε τι λέει και τι κάνει ο Κωνσταντόπουλος, για τον γιατρό που τα έκανε όλα που..να δεν λέει κανενας τίποτα.

Το Προφίλ μας