Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Δημότης για τα αδέσποτα: "φόλες παντού... από κάφρους συμπολίτες μας"!

Άρχισε η διαχείριση αδεσπότων στην πόλη μας..
Φόλες παντού.
Βλέπετε,τα πεταμένα στους δρόμους αδέσποτα από κάφρους συμπολίτες μας δεν ταιριάζουν με τα ασβεστωμένα πεζοδρόμια και τα ταγιέρ της Ανάστασης.Ούτε με τη νηστεία της Μ. Παρασκευής αφού σαν άπιστα σκυλιά τρώνε κρέας προκαλώντας τα χριστιανικά αισθήματα των ταλιμπάν της Ορθοδοξίας.Φόλες από ανθρώπους που προσκυνούν με ευλάβεια και δέος τον Εσταυρωμένο αλλά δεν έχουν στάλα συμπόνοιας για οτι περπατάει και πετάει αν δεν έχουν κάτι να βγάλουν απ' αυτό.
Φόλες ακόμα και δίπλα στο 2ο Δημοτικό σχολείο,κοντά σε μέρη που κινούνται και παίζουν μικρά παιδιά.
Ε, μ' ένα σμπάρο,δυο τρυγόνια,πολύ ενοχλητικά και τα παιδιά,φωνάζουν,κλαίνε,κάνουν ζημιές,κάποιος πρέπει να ασχοληθεί και μ'αυτό το θέμα.

Ερώτημα πρώτο:
Ποιός σκόρπισε φόλες;
Γιατί πριν ένα μήνα,μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου υποσχέθηκε επίλυση του προβλήματος.Ας βγουν να μας πουν τί έκαναν τελικά για το θέμα.
Ερώτημα δεύτερο:
Το Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων τί θα κάνει γι' αυτό;
Μιλάμε για ποινικά κολάσιμη πράξη με βαριές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις,η οποία θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και δη μικρών παιδιών.
Τα παραπάνω ερωτήματα  δεν είναι ρητορικά.Απαιτούν απαντήσεις.Αναμένουμε..

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιστευεται ειλικρινα οτι θα κανουνε κατι;
Και εφοσον δυο χρονια παρακαλατε να κανουνε κατι γιατι δεν προχωρατε σε καταγγελια του δημαρχου; τα καταφυγια και ολα τα παραπανω και παρακατω που δεν αναφερετε ειναι Υποχρεωτικα

Ανώνυμος είπε...

5:33 Φαντάζομαι οτι απευθύνεστε στον φιλοζωικό και έχετε δίκιο,αλλά μην τα περιμένετε όλα από 3-4 άτομα που βάζουν απ' την τσέπη τους και τρέχουν με ιδιωτική πρωτοβουλία να βοηθήσουν όπου μπορούν..Η πόλη ανήκει σε όλους μας και είναι ευθύνη όλων μας να καταγγέλουμε τα στραβά κι όχι να αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους να τρέχουν και να αντιμετωπίζονται ως γραφικοί και κορόιδα.

Ανώνυμος είπε...

5:33 προφανώς απευθύνεστε στα λίγα άτομα του φιλοζωικού.Προφανώς και έχετε δίκιο,ωστόσο η πόλη ανήκει σε όλους μας και τα κακώς κείμενα οφείλουμε όλοι να τα καταγγέλουμε κι όχι να αφήνουμε 3-4 ανθρώπους που τρέχουν εθελοντικά και βάζουν απ' την τσέπη τους για να βοηθήσουν όσο μπορούν,να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα.Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αντιμετωπίζονται ως γραφικοί,έχουν γίνει μπαλάκι απ' τον ένα υπεύθυνο στον άλλο και έχουν εισπράξει ειρωνεία και χλευασμό από αμόρφωτους ιθύνοντες και συμπολίτες μας.Ο δήμος όντως θα έπρεπε ήδη να έχει δεχθεί καταγγελία κάτι που δεν έχει γίνει αλλά θεωρώ οτι είναι θέμα χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

Καφροι κ απολίτιστοι, δεν είναι μόνο όσοι ρίχνουν φολες...
Είναι κ όσοι έχουν κατοικίδια κ τα έχουν ελεύθερα να τριγυρίζουν παντού, με τα οποιαδήποτε προβλήματα δημιουργούν.... Τάσεις επιθετικότητας προς άλλα ζώα, ακαθαρσίες...
Εκείνοι που σπέρνουν τον θάνατο είναι εγκληματίες κ λογικά ψυχικά διαταραγμένοι....
Οι νόμοι είναι αυστηροί, αλλά προβλέπουν κ το πώς πρέπει να έχουμε τα κατοικίδια μας... Μην τους θυμόμαστε μόνο κατά περίπτωση...!!!!
Αν όλοι όσοι έχουμε κατοικίδια κάναμε τα πρέποντα, τότε δεν θα ήταν συχνό φαινόμενο οι φολες... Άρα όλοι μας έχουμε ευθύνη για την εγκληματική αυτή ενέργεια.
Ποιός από εμάς έχει καταγγείλει τον γείτονα του γτ έχει ελεύθερο το σκύλο του???
Ποιός θα δεχόταν καλοπροαίρετα τον έλεγχο των αρμοδίων οργάνων για το αν πληρεί στο κατοικίδιο του τα όσα προβλέπονται κ ποια η αντίδραση του στο πρώτο πρόστιμο???
Κ ποιοί από εμάς τους καλούς φιλοζωους κατόχους κατοικιδίων πήγαμε να δηλώσουμε κ να δώσουμε 5ευρω στον Δήμο, όπως προβλέπεται από τον νόμο???
Κλασική Ελληνική νοοτροπία έχουμε που πάντα φταίει κάποιος άλλος...
Που πάντα κάποιος άλλος πρέπει να κάνει κάτι... Στην προκειμένη περίπτωση το φιλοζωικό κ εμείς τίποτα..
Ούτε ότι προβλέπει ο νόμος , τον οποίο θυμόμαστε κατά περίπτωση.. λόγω άγνοιας ή συμφέροντος....

Ανώνυμος είπε...

Ειδατε τι εγινε και στην κοζανη με το καταφυγιο και αλλου.
Πρωτα το φιλοζωικο πρεπει να ξεσηκωθει αλλο εθελοντισμος και αλλο μια φιλοζωικη.
Η φιλοζωικη εαν και εφοσον λετε εθεσε τα θεματα και εγινε μπαλακι,παρακαλαει μια,παρακαλαει δυο, στην τριτη γινεται καταγγελια. Εννοειται πως οσο βλεπουν να παρακαλατε και να χαιδευετε δεν θα κανουνε τιποτα γιατι δεν σας περνουν στα σοβαρα.
Οσο για το φιλοζωικο να ξερει οτι πρεπει να ναι κατα αρχην πρωτα εννωμενοι οι ιδιοι,ο καθενας θα βαλει απο την τσεπη του αλλος βοηθαει με φιλοξενιες γιατι η να μεταφερει ζωα αυτα ειναι στανταρ και γινονται σε ολα τα φιλοζωικα δεν μπυ ακουγεται πρωτοτυπο.
Επισης συμφωνω με το τελευταιο σχολιο.
Εχω δει ζωα τα οποια υποτιθεται ανηκουν σε μελος του φιλοζωικου να τριγυρνουν εδω και εκει.
Οταν βλεπεις λοιπον οτι ενα μελος διαχειριζεται τα ζωα για να κανει μια βολτα και να πει να το σκυλακι μου και μετα απο δυο μηνες που μεγαλωνεο να μην ξερει που βρισκεται πως θα πεισετε τους υπολοιπους??
Καθιστε σκεφτειτε τι πραγματικα μπορειτε να κανετε να βοηθησετε αν μπορειτε και ειστε διατεθενοι να κανετε τα παντα γιατι ετσι παει αυτο και η συνεχιστε δυναμικα και οι πεντε που σας ειδα οταν κανατε συνελευση φαινεται οτι αγαπατε τα ζωα και εχετε δυνατοτητες.
Αλλα μην μενετε ακουνητοι

Ανώνυμος είπε...

11:35 έχετε απόλυτο δίκιο. Το νόμισμα δεν έχει μόνο μία όψη..Πάντως,αναφορικά με τη δήλωση κατοικιδίων στο δήμο,πώς θα ξέρει ο απλός πολίτης αν δεν ενημερωθεί;

Ανώνυμος είπε...

Με την εισαγγελική εγκύκλιο ζητείται από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να προχωρούν στην άμεση σύλληψη του δράστη

Νέα αυστηρή παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων, καθώς αυξάνονται συνεχώς οι καταγγελίες για κακοποίηση, κλπ.των τετράποδων.

Με την εισαγγελική εγκύκλιο ζητείται από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να προχωρούν στην άμεση σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στο αυτόφωρο σε περίπτωση βασανισμών, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, κ.λπ. ζώων

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών και εκείνη με τη σειρά τους στους εισαγγελείς Πρωτοδικών, να τηρούνται αυστηρά δύο παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων των ετών 2013 και 2014.

Ο κ. Πλίωτας ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός κ.λπ. ζώων και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίηση τους για κερδοσκοπία, κ.λπ.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται στη νέα εισαγγελική παραγγελία ότι δεν πρέπει να διαφεύγουν την ποινική δίωξη και την τιμωρία τα παραβατικά άτομα και ειδικά εκείνα των οποίων οι πράξεις τους εμφανίζονται με επαναλαμβανόμενη ένταση. Αμέσως στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου.

Ακόμη, ο κ. Πλίωτας με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταγγελίες για κακοποίηση κ.λπ. ζώων, ζητεί από τους συναδέλφους του εισαγγελείς Εφετών να ασκήσουν την επιβαλλόμενη εποπτεία στη περιφέρεια ελέγχου τους.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, με εγκύκλιο της απευθυνόμενη στους διευθύνοντες τις εισαγγελίες Εφετών της χώρας, είχε ζητήσει να εξετάζονται άμεσα και με προσοχή κάθε είδους πληροφορίες-καταγγελίες, απ’ όπου κι αν προέρχεται αναφορικά με περιστατικά βασανισμού, κακοποίησης, κακής και βάναυσης μεταχείρισης οποιουδήποτε είδους ζώου ή πράξεων βίας κατ’ αυτού, όπως δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμό, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό κ.τ.λ.

Μάλιστα, η κυρία Κουτσαμάνη σημείωνε ότι σε περίπτωση, που οι συνάδελφοι της διαπίστωναν παραβάσεις του νόμου, να προχωρούν στην σύλληψη του δράστη και να ακολουθούν την διαδικασία του αυτοφώρου.

Προγενέστερα, τον Απρίλιο του 2013 ο αποβιώσας Ρούσσος - Εμμανουήλ Παπαδάκης, τότε αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, είχε απέστειλε στις κατά τόπους εισαγγελίες της χώρας παρόμοια εγκύκλιο.

Σε εκείνη την εγκύκλιο γινόντουσαν διευκρινήσεις σχετικά με τον νόμο 4039/2012, ενώ εφιστούσε την προσοχή στους εισαγγελικούς λειτουργούς που συχνά αδιαφορούν ή κάνουν τα στραβά μάτια για εγκλήματα σε βάρος των ζώων.

Ανώνυμος είπε...

9:23 καλά τα λες αλλά γιατί θα πρέπει ο φιλοζωικός να σε πείσει όπως λες για τα αυτονόητα;Και δεύτερον,μπορεί να συνδράμει κατά τις δυνάμεις των μελών του πάντα.Ας μην ξεχνάμε οτι σε πιο μεγάλες πόλεις,οι φιλοζωικές οργανώσεις δέχονται και οικονομική,νομική,κτηνιατρική στήριξη από ιδιώτες που είναι ευαισθητοποιημένοι.Εδώ τρέχει ο άλλος με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει και τα ακούει κι από πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Για πια αυτονοητα προσπαθει να με πεισει;
Οταν μελος του 5 μελες βολταρει με αλλο σκυλι καθε χρονο και μολις μεγαλωσει το ξαμωλαει στους δρομους και δεν ξερει που βρισκεται; ετσι θα πειστω εγω και ο κοσμος; δεν μπορει να μην προσεχει τα δικα του και να πεισει τον κοσμο ετσι φιλε μου.
Ασε αλλο οι φιλοζωικες των πολεων αυτες κανανε καταγγελιες και απαιτησαν οτι χρειαστηκε και οπου χρειαστηκε εδω γιατι δεν το κανουν αυτο λεμε.
Γι αυτο λεω αλλο φιλοζωικη αλλα εθελοντης καλα κανουνε και μπραβο τους αλλα το καθενα εχει τις προυποθεσεις και τα δικα του πρεπει εγω ξερω δυο συνελευσεις γινανε και απο κει και περα τιποτα δεν θα συνδραμει ο κοσμος σε κατι που δεν προχωραει

Το Προφίλ μας