Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Κινητά: Η νέα εξάρτηση των μαθητών – Απίστευτη περιγραφή καθηγητή

«Είχαμε πάει ημερήσια εκδρομή με την Α΄ Γυμνασίου. Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας, ζητήσαμε από όσα παιδιά είχαν κινητό τηλέφωνο να μας δώσουν τον αριθμό τους σε περίπτωση ανάγκης. Από τα 65 παιδιά κινητό δεν είχαν μόλις επτά».
Η αφήγηση καθηγητή Γυμνασίου της Δυτικής Αθήνας είναι ενδεικτική της διάδοσης που έχουν τα κινητά τηλέφωνα μεταξύ των μαθητών. Παλαιότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ανέφεραν πως περίπου 80%-85% των εφήβων 12-15 ετών έχουν κινητό, ενώ το 90% αυτών κάνει καθημερινή χρήση, με ένα σημαντικό τμήμα (20%) να μιλάει στο τηλέφωνο πάνω από πέντε λεπτά την ημέρα.

«Χωρίς κινητό δεν υπάρχεις σήμερα», λέει στην «Καθημερινή» ο 13χρονος Κωστής. Η συσκευή του κινητού για τους εφήβους είναι κάτι παραπάνω από τηλέφωνο: Είναι μία πλατφόρμα πολλαπλών επιλογών, από το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι εφαρμογές μουσικής, φωτογραφίας, βίντεο και παιχνιδιών. Μιλώντας με γονείς μαθητών δημοτικών σχολείων, ανακαλύπτουμε πως η χρήση των κινητών τηλεφώνων αρχίζει σε μερίδα παιδιών από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού.
Τι συνέπειες, όμως, έχει στην υγεία των μικρών παιδιών και των εφήβων η χρήση των κινητών; «Το 2011, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρουσίασε την εκτίμηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον καρκίνο, σύμφωνα με την οποία η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων είναι «πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο».
Πηγή: «Καθημερινή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας