Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΣΥΦΩΣ: Πρόσκληση στη Συνέλευση του Νομού Κοζάνης - Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ 42.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ Φ/Β

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ www.oikopv.gr) με 5500 εγγεγραμμένα μέλη έως τώρα, προασπίζεται τα δικαιώματα των νοικοκυριών με οικιακά φωτοβολταϊκά. Με το Νόμο 4254 η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ έρχεται μονομερώς και δυσμενέστατα να ανατρέψει βίαια και άδικα:
1.     Τη σχέση Εμπιστοσύνης και Αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ Πολιτών και Κράτους.
2.     Συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές όπως το Δίκαιο των συμβάσεων και της προστασίας της ιδιοκτησίας. 
3.     Τους προϋπολογισμούς και σχέδια 120.000 και πλέον συμπολιτών μας.

Καλούμε τους Πολίτες, τα Κόμματα, τους Βουλευτές,  τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και τα ΜΜΕ να παραβρεθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους στη Συνέλευση του Νομού Κοζάνης την Δευτέρα 3/11/2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Κοζάνης και ώρα 19:00.

Περισσότερες πληροφορίες:
ΡΗΓΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, τηλ 6976519406, ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ τηλ 6972085422
Εκπρόσωποι του ΠΑΣΥΦΩΣ στο Νομό Κοζάνης

Πρόγραμμα Συνέλευσης

20:00 – 20:30: Προσέλευση και χαιρετισμοί

20.30 – 21:00: Η ίδρυση, η λειτουργία και οι έως τώρα δράσεις του ΠΑΣΥΦΩΣ, από τον εκπρόσωπο Ημαθίας του ΠΑΣΥΦΩΣ κ. Σωτήρη Κούκο.

21.00-21.30: Οι νομικές ενέργειες του ΠΑΣΥΦΩΣ, από το μέλος Δ.Σ. ΠΑΣΥΦΩΣ κ. Γεώργιο Σπυριδόπουλο.

21.30 – 22.15: Συζήτηση και διαδικασίες Αρχαιρεσιών.
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ 42.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ Φ/Β

Ο Νόμος 4254/2014 έχει προκαλέσει το μένος σε 42.000 νοικοκυριά λόγω της παραβίασης των συμβάσεων τους με τη ΔΕΗ. Μόλις πριν από 1-3 έτη, εν μέσω κρίσης, και με παρότρυνση της ίδιας της κυβέρνησης, πολίτες πήραν ακόμα και δάνειο για να τοποθετήσουν στις στέγες τους μικρά οικιακά φωτοβολταϊκά (Φ/Β). Σήμερα η ΔΕΗ έχει ήδη ξεκινήσει να στέλνει λογαριασμούς με νέες μειωμένες τιμές για την παραγωγή των οικιακών τους Φ/Β (έως και 40% μείωση!!!), ενώ παράλληλα ανεβάζει τα τιμολόγια της καταναλισκόμενης ενέργειας των νοικοκυριών. Όλο αυτό θυμίζει μια καλοστημένη παγίδα με θύματα τους μικρομεσαίους.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ www.oikopv.gr) καταγγέλλει τις παράνομες πράξεις του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ – διότι υπήρξαν κακός σχεδιασμός αλλά και σκανδαλώδης στρεβλώσεις και υποστήριξη μεγάλων συμφερόντων ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο. Συνεπώς ο ΠΑΣΥΦΩΣ καταδικάζει κάθε τροποποίηση των συμβάσεων και διαμηνύει με κάθε τρόπο στην κυβέρνηση πως δεν μπορεί να παγιδεύει και να εμπαίζει τους πολίτες για την εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων.
Ο σύλλογος ιδρύθηκε αποκλειστικά από ιδιοκτήτες οικιακών Φ/Β, όπου το κύριο επάγγελμα τους δεν έχει καμία σχέση με τα Φ/Β. Ο ΠΑΣΥΦΩΣ έχει εγγεγραμμένα 5.500 μέλη – ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών σε όλη την Ελλάδα, αριθμός ο οποίος συνεχώς αυξάνει καθημερινά. Τα μέλη συμμετέχουν και στις νομικές ενέργειες κατά του Ν. 4254 και έχουν ήδη κατατεθεί εξώδικα σε ΔΕΗ ΑΕ, Ρ.Α.Ε., ΥΠΕΚΑ. Βεβαίως θα ακολουθήσουν και μηνύσεις στους υπαίτιους της κυβέρνησης και αγωγές. Καλούνται και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες να ενταχθούν στο σύλλογό τους ώστε να επιτευχθεί η μαζικότητα και να εκφραστεί με τον πλέον επίσημο και δυναμικό τρόπο η διαμαρτυρία. Στο Νομό Κοζάνης ο ΠΑΣΥΦΩΣ εκπροσωπείται από τον κ. Ρήγα Αντώνη και Κουγιουμτζίδη Χαράλαμπο και οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ 6976519406 και 6972085422.
Η πρώτη συνέλευση του ΠΑΣΥΦΩΣ στο Νομό Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Νοέμβρη στην αίθουσα της Νομαρχίας στις 7 μμ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας