Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

« Η ΚΟΖΙΑΝΗ μια μεγάλη παρέα» και στα Ζαγοροχώρια



Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδρομή που οργάνωσε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός σύλλογος Κοζάνης « Η ΚΟΖΙΑΝΗ» , την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012, στα Ζαγοροχώρια.
Ένα λεωφορείο αποτελούμενο από 54 άτομα, μέλη και φίλοι του συλλόγου ξεκίνησαν την Κυριακή το πρωί από το σιδηροδρομικό σταθμό Κοζάνης με προορισμό τα Ζαγοροχώρια και συγκεκριμένα το κεντρικό Ζαγόρι.

Πρώτος σταθμός ήταν το χωριό Μονοδένδρι, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Ζαγορίου, όπου έγινε επίσκεψη στα γραφικά σοκάκια και αρχοντικά του χωριού, ενώ στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Ιερά μονή της Αγίας Παρασκευής από όπου αγναντέψαμε από το μπαλκόνι της την πανέμορφη χαράδρα του Βίκου.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τη Βίτσα , ένα χωριό του Κεντρικού Ζαγορίου, χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός, με ιδιαίτερο ιστορικό, αρχιτεκτονικό και οικολογικό ενδιαφέρον, όπου έγινε και στάση για καφέ.
Σειρά είχε κα το πανέμορφο μονότοξο γεφύρι του ποταμού Αώου κοντά στο χωριό Κήπους και καταλήξαμε στη πρωτεύουσα του Ζαγορίου στο Τσεπέλοβο όπου στη πανέμορφη  πέτρινη πλατεία κάτω από τα πλατάνια στήθηκε ένα ατελείωτο  ηπειρώτικο γλέντι και παράλληλα δοκιμάσαμε πολλές από τις τοπικές γεύσεις.
Αφού άρχισε να σουρουπώνει πήραμε το δρόμο της επιστροφής μαγεμένοι από την Ηπειρώτικη γή και παράδοση δίνοντας μια υπόσχεση ότι κάποια στιγμή όλοι θα ξανάρθουμε.
Κάνοντας τέλος μια στάση στο Μέτσοβο για ανεφοδιασμό επιστρέψαμε νωρίς το βράδυ στην Κοζάνη και οργανώνουμε πλέον την επόμενή μας εκδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας