Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

"Δεν δέχομαι παρεμβάσεις".Ο Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιάς εξηγεί γιατί παραιτήθηκε.Ομιλία του στους στρατηγούς

Εκρηκτικό κλίμα στις ΕΔ ,μετά από την παραίτηση του Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιά. Λίγο μετά τις 8.00 ο στρατηγός Ζιαζιάς,μίλησε στα στελέχη του ΓΕΣ,τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο του Επιτελείου. Και είπε με λεπτομέρειες για το τι τον οδήγησε στην αμετάκλητη απόφαση παραίτησης. Ο Α/ΓΕΣ μίλησε για:
•Λίστες με ονόματα αξιωματικών τα οποία του επιδόθηκαν για να κάνει κρίσεις. "Κλήθηκα στις 2 το πρωί να παραλάβω λίστα με ονόματα αξιωματικών για προαγωγές και αποστρατείες. Δεν μπορώ να δεχτώ τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο έργο μου",είπε μεταξύ άλλων ο Α/ΓΕΣ.



•Αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις στη διαδικασία των κρίσεων στις ΕΔ,τις οποίες όπως είπε δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποδεχτεί.

•Ο στρατηγός Ζιαζιάς αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σ΄όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ΥΕΘΑ και τον οδήγησαν στην απόφαση παραίτησης,η οποία παρά τις προσπάθειες του Π.Παναγιωτόπουλου δεν ανακλήθηκε από τον Αρχηγό.


•"Δεν μπορώ να καθοδηγούμαι από κανένα. Είμαι στρατιωτικός και γνωρίζω καλά τη δουλειά μου",είπε ο Αρχηγός κλείνοντας την ομιλία του στο αμφιθέατρο.


•Υπέβαλλε παραίτηση σεβόμενος "το προσωπικό ,για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας του στρατεύματος αλλά και της προσωπικής του τιμής".


Ο Κώστα Ζιαζιάς συγκρούστηκε με τον ΥΦΕΘΑ Παναγιώτη Καράμπελα. Σύγκρουση η οποία όπως προκύπτει από τις πληροφορίες ήταν διαρκής αυτές τις ημέρες.


Χθες η σύγκρουση κορυφώθηκε αφού αργά τη νύχτα δόθηκαν λίστες με ονόματα αξιωματικών για προαγωγές και αποστρατείες. Αυτό ήταν και η σταγόνα η οποία ξεχείλισε το ποτήρι για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και οδήγησε στη παραίτηση τον Α/ΓΕΣ.



Η ανακοίνωση του ΓΕΣ


Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος.

pelasgia.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας