Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Πολυφωνικοί ήχοι στη Τσαριτσάνη για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Στην ιστορική αλλά και μαρτυρική Τσαριτσάνη, που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, κάνει μια μεγάλη στάση φέτος το «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ  2012», στο πλαίσιο του «14ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ», στο μεγάλο ταξίδι των φωνών από τις 30 Ιουλίου μέχρι και τις 12 Αυγούστου, από τη Βουλγαρία έως την Κάτω Ιταλία.
Το μεγάλο ταξίδι των φωνών που διαρκώς ξαναρχίζει, ανανεώνοντας προορισμούς, διευρύνοντας προορισμούς, καλωσορίζοντας νέους συνταξιδιώτες, περνά  φέτος από την ιστορική και μαρτυρική Τσαριτσάνη Ελασσόνας ,την Τρίτη  31 Ιουλίου 2012 και ώρα 9 μ.μ. στο προαύλιο της Οικονόμειου  Σχολής ,με οικοδεσπότη τον δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Τσαριτσάνης, που φιλοξενεί την  14η Διεθνή Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού.

Πρόκειται για μια μεγάλη συνεργασία του  Δικτύου  «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και της ΑΜΚΕ ΑΠΕΙΡΟΣ και έτσι το Πολυφωνικό Καραβάνι 2012,περνά και φέτος ,για τρίτη χρονιά , από τις παρυφές του Ολύμπου και  σμίγει στο διάβα του την καρδιά των Βαλκανίων με την καρδιά της Μεσογείου και έχει ως κέντρο των εκδηλώσεών του στην πολύφωνη « Άπειρο» Ήπειρο.
Το μεγάλο ταξίδι των φωνών ,η 14η Διεθνής Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού ,στον πιο όμορφο σταθμό του, στην πιο γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας, κάνει μια στάση στην ιστορική Οικονόμειο Σχολή Τσαριτσάνης και μας ταξιδεύει ,σε μια σπάνιας ομορφιάς βραδιά , με ελεύθερη είσοδο για το κοινό .
Φωνές πολύτροπες και πολύχρωμες, φωνές πολύγλωσσες και πολύφωνες. Φωνές που κομίζουν τόπο, χρόνο, μνήμη. Φωνές που αντηχούν έρωτες, θανάτους και ξενιτιές. Φωνές κατοικημένες από βουνά, ποτάμια, αντάρες και θάλασσες. Φωνές απέριττες, δωρικές. Φωνές που σμίγουν για να ταξιδέψουν σαν πουλιά. Ένα σμάρι φωνών που ταξιδεύει από την Άπειρο Ήπειρο στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, ένα ταξίδι που περνά από την Ήπειρο, Β. Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Κάτω Ιταλία μέχρι και τη Σικελία .
Πολυφωνικοί όμιλοι από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία. Οι τελευταίοι εναπομείναντες της αυθεντικής ερμηνείας και δίπλα τους, οι νέοι ιχνηλάτες που εμπνέονται και συναντιούνται στην αλήθεια, τη συλλογικότητα, την αυθεντικότητα της πολυφωνικής έκφρασης. Ρίγος και σφρίγος στη μεγάλη γιορτή των φωνών. Φέτος θα είναι  όλοι κι ακόμη περισσότεροι στην πολυφωνική σύναξη!
Η πιο υποσχετική πολυφωνική σύναξη του μεγάλου ταξιδιού του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, μια γιορτή εν φωναίς και οργάνοις που σμίγει τις πολύφωνες φωνές με τους πιο όμορφους σκοπούς και χορούς της παρολύμπιας περιοχής με τη συμμετοχή θαυμάσιων συγκροτημάτων ,όπως είναι το πολυφωνικό σύνολο ¨ΧΑΟΝΙΑ¨, ο Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης ,ο Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και περιχώρων «Η ΞΗΡΟΚΡΑΝΙΑ»,ο Σύλλογος Βαλανίδας, και ο Σύλλογος Πυθίου «Πύθιος Απόλλωνας».
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ήχους από όλη την Ελλάδα με τον Γ. Ζιάκο (κλαρίνο) και Γ. Μητσιμπόνα (τραγούδι) .
Διοργάνωση της συναυλίας: αστική μη κερδοσκοπική εταιρία "Άπειρος" (η αρχαία, δωρική ονομασία της Ηπείρου) που φέτος κλείνει 14 χρόνια δράσης και προσφοράς και ο Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης ,υπό την αιγίδα του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας .
Η συναυλία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους  σταθμούς  του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ 2012,στα πλαίσια του 14ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ που θα συνεχιστεί με το μεγάλο ταξίδι των φωνών από τη Βουλγαρία ως την Κάτω Ιταλία.
www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας