Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αδυναμία συγκλίσεων μεταξύ των επτά εσωτερικών μελών στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αδύνατη η εφαρμογή του νέου νόμου, λόγω των αυξημένων πλειοψηφιών που προβλέπει

Μπλόκαρε η διαδικασία εκλογής των τεσσάρων εξωτερικών μελών για τη διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με βάση το νέο νόμο, καθώς οι αυξημένες πλειοψηφίες που απαιτούνται, δεν επέτρεψαν τη λήψη απόφασης.Στις δύο - τρεις συνεδριάσεις που πραγματοποίησαν εντός του Ιουνίου τα επτά εσωτερικά μέλη, δεν κατάφεραν να καταλήξουν στην επιλογή των τεσσάρων εξωτερικών μελών, από τους συνολικά 26 υποψηφίους.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξαν συγκλίσεις, επειδή ακριβώς οι υποψήφιοι είναι πολλοί, ενώ ποικίλουν τα τυπικά προσόντα και η αναγνωρισιμότητα του καθένα. Βεβαίως, αποτρεπτικός παράγοντας στη λήψη απόφασης είναι η αυξημένη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων που απαιτεί ο νόμος 4009/2011 για την εκλογή των εξωτερικών μελών.
Μπροστά στο ενδεχόμενο να μπορέσουν να εκλέξουν τις διοικήσεις τους τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ο νέος υπουργός Παιδείας μελετά την τροποποίηση του νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με πανεπιστημιακούς εκπροσώπους των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανακοίνωσε ότι θα απαλειφθεί η πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων και η εκλογή των εξωτερικών μελών θα γίνεται με απλή πλειοψηφία.
Ως εκ τούτου, στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, λόγω βεβαίως και του καλοκαιριού, αλλά κυρίως εν αναμονή των αναμενόμενων τροπολογιών, οι συνεδριάσεις των επτά εσωτερικών μελών για την εκλογή των εξωτερικών μελών και του προέδρου του συμβουλίου του ΤΕΙ, παραπέμπεται για τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.
Οι υποψήφιοι για τις τέσσερις θέσεις των εξωτερικών μελών είναι 26, ενώ οι πέντε απ’ αυτούς έχουν δηλώσει συγχρόνως το ενδιαφέρον τους για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους είναι γνωστά πρόσωπα της κοινωνίας της περιοχής Κοζάνης, με κοινωνική δράση και επιστημονικές περγαμηνές, ενώ υπάρχουν και υποψήφιοι από άλλες περιοχές της χώρας. Τα πέντε υποψήφια εξωτερικά μέλη που ενδιαφέρονται και για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου του ΤΕΙ, είναι οι: Βέργαδος Δημήτριος Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καρακάσης Εμμανουήλ, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Δ. Μακεδονίας, Λιανός Θεόδωρος, τ. Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Συνδουκά Ελένη, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τζεβελέκης Αθανάσιος Μηχανολόγος.
Τα υπόλοιπα 21 υποψήφια εξωτερικά μέλη, κατ’ αλφαβητική σειρά είναι οι: Αντωνιάδης Χρήστος Γιατρός Νευροχειρουργός, Αρβανιτίδης  Νίκος Γενικός Διευθυντής ΙΓΜΕ Κ. Μακεδονίας, Γάθης Δημήτριος Δικηγόρος, Γάκης Δημήτριος Γιατρός  Χειρουργός – πρώην Διοικητής ΑΧΕΠΑ, Δράμαλη Άννα Συνταξιούχος Εθνικής Τράπεζας, Θεοχάρης Χαράλαμπος Αξιωματικός ΕΛΑΣ, Ιωαννίδης Στυλιανός πρώην Πρόεδρος ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Καραμήτρου - Μεντεσίδη Γεωργία  Αρχαιολόγος, Καταπόδης Κωνσταντίνος τέως Καθηγητής  ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κοκόλης Αρχιτέκτων Μηχανικός, Κολοβός Νέστωρ Δρ. Γεωλογίας, Μπισχινιώτης Ιωάννης Διευθυντής Ορθοπεδικής Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, Μποζίνης Στέργιος Τομεάρχης Εκμετάλλευσης Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας, Μυλωνάς Παναγιώτης, Νίκου Αντώνης Περιφερειακός Σύμβουλος, Διευθυντής Κλάδου Ηλεκτρομηχανολογικής Υποστήριξης Ορυχείων, Οικονόμου Κωνσταντίνος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Παπαδέλης Θεόδωρος Βοηθός Διευθυντής ΔΕΘ/ΔΕΗ, Πάττας Νικόλαος Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, Πλιάτσιος Δημήτριος Πολιτικός Μηχανικός – Εργολάβος, Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Διευθυντής Προγραμμάτων ΑΝΚΟ και Τσάκωνα Αικατερίνη.
Τα επτά εσωτερικά μέλη που είχαν εκλεγεί σε προηγούμενη διαδικασία του περασμένου Μαρτίου και που θα εκλέξουν τα τέσσερα εξωτερικά μέλη του συμβουλίου, είναι οι: Στέργιος Μαρόπουλος (αναπληρωτής καθηγητής), Παρασκευή Μητλιάγκα (αν. καθηγήτρια), Αντώνης Μπίσμπας (καθηγητής), Ευστάθιος Ταμουτσίδης (καθηγητής – νυν αντιπρόεδρος), Νικόλαος Τσούνης (καθηγητής) και Γεωργία Χαριτούδη (αν. καθηγήτρια), καθώς και μία φοιτήτρια, ως εκπρόσωπος των φοιτητών που εκλέχτηκε από τη γενική συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας