Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

«Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι…»

Με έντονα τα σημάδια της εθνικής αγανάκτησης στο πρόσωπό του, ο παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων του MEGA, σημείωσε πως ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιoργκ Άσμουσεν, δήλωσε ο αθεόφοβος πως, «… εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της…». Αίσχος, είναι σίγουρα ανθέλληνας.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε με έμφαση στην ομιλία του προς τα στελέχη του κόμματός του, πως εάν δεν εφαρμοστούν και για την Ελλάδα (φυσικά χωρίς καμία δική της υποχρέωση) οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Ιταλία και την Ισπανία, να μην έρθει η τρόικα στην Αθήνα. Προέβλεψε, μάλιστα, νέες εκλογές... (Κάποιος πρέπει να του μάθει, πως εκτός από τις προεκλογικές, υπάρχουν και οι μετεκλογικές περίοδοι.)

Πριν από λίγες ημέρες, ενώ βρισκόμουν στο σούπερ μάρκετ, άκουσα δύο κυρίους που σχολίαζαν με αγανάκτηση τη διαβεβαίωση του Σαμαρά στην επιστολή του προς τους ηγέτες της ΕΕ, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Αίσχος!
Οι πανεπιστημιακοί μας δάσκαλοι, αποφάσισαν άλλη μια
φορά, πως δεν πρέπει να εφαρμόσουν το νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, εάν δεν αλλάξει και κοπεί και ραφτεί στα μέτρα τους- και ας έχει ψηφιστεί από τη Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία, πρωτοφανή για τη μεταπολιτευτική περίοδο.
Ένας  απόφοιτος σχολής κομμωτών είχε την αφέλεια να πιστέψει πως απελευθερώθηκε το επάγγελμα και ζήτησε άδεια για να ανοίξει κουρείο…  Αμ δε! (Μέχρι τον… Όλι Ρεν έφτασε ο άνθρωπος, αλλά δεν βρήκε άκρη!...)
Σε ποια χώρα ζούμε; Μήπως πράγματι μας έχουν ψεκάσει; Μήπως πράγματι υπάρχει μυστικό σχέδιο των γερμανών (φυσικά!) να μας τρελάνουν; Και μας ψεκάζουν από αεροπλάνα με κάποιο χημικό που δεν μας αφήνει να σκεφτόμαστε με βάση την κοινή λογική;
Μήπως ο Θεός της Ελλάδας, που τον επικαλούμαστε συχνά, αποφάσισε να «απολεσθούμε» και έθεσε σε εφαρμογή τη γνωστή ρήση, «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι…;»
Ποιος ξέρει! Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Τις απαντήσεις θα τις δώσουν πιθανότατα οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα οι επόμενες γενιές που θα πληρώνουν το λογαριασμό. Και θα αναρωτιούνται τι έπαθαν οι πρόγονοί τους.
Υστερόγραφο 1. Ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Ισπανοί, διανοήθηκαν ποτέ να δηλώσουν προς τους εταίρους τους ότι δεν θα εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις. Ξέρουν, όμως, να διαπραγματεύονται με σοβαρότητα και αξιοπιστία.
Υστερόγραφο 2. Οι Ιταλοί δεν προσέφυγαν σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, χάνοντας χρόνο, αλλά συμφώνησαν και όρισαν πρωθυπουργό τον κ. Μάριο Μόντι, με προοπτική το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, χωρίς τα απίστευτα που ακούστηκαν εδώ  περί κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος και άλλα τινα, για το ανάλογο εγχείρημα  στη χώρα μας. Οι Ιταλοί στρώθηκαν στη δουλειά με σημαντικά αποτελέσματα. Και αυτό θα το καταγράψουν οι ιστορικοί του μέλλοντος, κάνοντας τις ανάλογες συγκρίσεις.

Μιχάλης Κυριακίδης-http://metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας