Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πρόγραμμα για απασχόληση ανέργων πτυχιούχων έως 35 ετών

της Ρόης Βασβατέκη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών, για διάστημα 27μηνών, έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ. Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ καλεί τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για υποβολή αιτήσεων στο ανωτέρω πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού», Θεματικός Άξονας 3, Άξονες Προτεραιότητας 7,8,9: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση».

Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει την επιδοτούμενη απασχόληση 5.000 νέων έως 35 ετών, στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού. Επίσης, η επιχείρηση δεν θα πρέπει να έχει προβεί κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης τους προσωπικού της, από πλήρη σε μερική απασχόληση ή σε εκ περιτροπής απασχόληση κλπ.

Ωφελούμενοι- Άνεργοι
Τα ωφελούμενα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ).
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 27 μήνες, εκ των οποίων οι 24 μήνες αφορούν σε επιχορήγηση και 3 μήνες σε δέσμευση του εργοδότη, καθώς οι επιχειρήσεις δεσμεύονται για διατήρηση των θέσεων εργασίας για 27 μήνες.
Η επιχορήγηση για κάθε μέρα πλήρους πραγματικής απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ηλικίας έως 24 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 20€ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών τον μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους πραγματικής απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας άνω των 24 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 25€ την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας