Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Συνέντευξη στο ai-vreS του Φώτη Ζυγούρη, Δημ. Συμβούλου, πρώην αντιδημάρχου οικονομικών

Σήμερα φιλοξενούμε τη συνέντευξη του κ. Φώτη Ζυγούρη, Δημοτικού Συμβούλου της συμπολίτευσης, πρώην Αντιδημάρχου οικονομικών του Δήμου μας.



ai-vreS:
Είσαι ένας νέος άνθρωπος που ασχολείσαι ενεργά με την πολιτική. Πώς προέκυψε; Και τι έχεις να πεις στους νεότερους που απαξιώνουν τους πολιτικούς; Νομίζεις ότι υπάρχει χώρος στην πολιτική για τη νέα γενιά;
Φ. Ζυγούρης: Η σχέση μου με την πολιτική και γενικότερα με τα κοινά ήταν ανέκαθεν καλή μιας και μου κέντριζε τα ενδιαφέρον από μικρή ηλικία. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η φοίτησή μου στο Πάντειο παν/μιο Αθηνών ένα άκρως πολιτικοποιημένο και κομματικοποιημένο πανεπιστήμιο όπου και εκλέχθηκα υπεύθυνος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης με την παράταξη της ΔΑΠ ΝΔ ΦΚ. Με την επιστροφή στα Σέρβια το 1999 δραστηριοποιήθηκα στον μορφωτικό σύλλογο Λάβας όπου και διετέλεσα πρόεδρος για δύο έτη. Το 2002 δέχθηκα την πρόταση του νυν δημάρχου, κου Κοκολιού και συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο, όπου όντας 27 ετών εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος και μου ανατέθηκαν τα καθήκοντα του αντιδημάρχου οικονομικών.
Αυτό που έχω να πω για την απαξίωση των πολιτικών είναι ότι είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι μπορεί οι νέοι να απαξιώνουν μια μερίδα πολιτικών, αλλά το αισιόδοξο στοιχείο που παραβλέπουμε πολλές φορές είναι, ότι η μεγαλύτερη μερίδα των νέων δεν απαξιώνει την πολιτική. Από τις συζητήσεις που κάνω μαζί τους καθημερινά διαπιστώνω ότι ενδιαφέρονται, ενημερώνονται, έχουν άποψη και τις περισσότερες φορές ρεαλιστικές προτάσεις. Αυτό που τους λείπει πιστεύω είναι η πρώτη ουσιαστική επαφή με την πολιτική. Και αυτή επέρχεται μόνο με την υποψηφιότητά τους ή τουλάχιστον με την στήριξη σε ανθρώπους που έχουν επαφή, μιλάνε την ίδια γλώσσα και αντιλαμβάνονται την καθημερινότητα με τον ίδιο τρόπο. Τέλος θεωρώ ότι στην πολιτική υπάρχει απεριόριστος χώρος για τους νέους αλλά δεν είναι δυνατόν να τον αφήσουν ελεύθερο αυτοί που τον κατέχουν ένα ωραίο πρωί ξαφνικά. Για να μεταβληθεί το υπάρχον πολιτικό σκηνικό πρέπει οι νέοι να διεκδικήσουν με αγώνα και μάλιστα άνισο θα έλεγα, μια θέση στο πολιτικό σκηνικό. Πρέπει όμως πρώτιστα να δημοσιεύσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους και τέλος να θέσουν εαυτούς στην κρίση του κόσμου. Και είμαι σίγουρος ότι τότε θα χαίρουν της εύνοιας ακόμη και των μεγαλυτέρων τους, οι οποίοι πλέον θα λειτουργούν ως αρωγοί σε όλες τους τις προσπάθειες. Γιατί. Γιατί απλά αυτοί είναι το μέλλον.

ai-vreS: Πώς εισέπραξες την εμπειρία σου ως αντιδήμαρχος; Μοιράσου μαζί μας μια πολύ όμορφη στιγμή και μια άσχημη στιγμή της θητείας σου ως αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Σερβίων.
Φ. Ζυγούρης: Το να ασκείς δημόσια διοίκηση δεν είναι και ότι ποιο εύκολο θα έλεγα. Θα την χαρακτήριζα ως κουραστική περίοδο διότι μην ξεχνάμε ότι πρώτιστα είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Όσο για την περιγραφή μιας όμορφης ή μιας άσχημης στιγμής δεν θέλω να απαντήσω γιατί μου θυμίζει λίγο βραδιά των OSCAR. Και δεν τα πήγα καθόλου καλά με τα χρυσά αγαλματίδια. (χαμόγελο)

ai-vreS: Εντάξει. Ο Δήμαρχος Σερβίων σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Top είπε ότι το χρέος του Δήμου Σερβίων είναι 1.900.000 ευρώ σε προμηθευτές και 1.700.000 ευρώ σε δάνεια. Μάλιστα τόνισε ότι ο Δήμος δίνει 300.000 ευρώ κάθε μήνα, οπότε σε 6-7 μήνες λογικά το χρέος του Δήμου σε δάνεια θα έχει εξαλειφθεί. Στο δημοτικό συμβούλιο όμως για τον απολογισμό του 2006 είπες ότι παραλάβατε ως δημοτική αρχή 4,5 εκατομ. ευρώ και αυτή τη στιγμή το χρέος είναι 7,5 εκατομ ευρώ. Ποιον να πιστέψουμε;
Φ. Ζυγούρης: Θα απαντήσω στην ερώτησή σας κάνοντας δύο παρατηρήσεις:
Πρώτη παρατήρηση ότι οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του δήμου αυτή την στιγμή ανέρχονται σε μεγαλύτερο ποσό από αυτό του 1.700.000 μιας και 1.700.000€ ήταν μόνο ο δανεισμός του 2004-2005 ενώ προϋπήρχε δανεισμός ύψους 600.000€ από τα προηγούμενα έτη. Άρα στον απολογισμό του 2006 οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχονται περίπου στο ύψος των 2.300.000€.
Δεύτερη σημείωσή μου είναι ότι στο δημοτικό συμβούλιο για τον απολογισμό του 2006 ανέφερα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που μου αποδόθηκαν οι υποχρεώσεις μακροπρόθεσμες (δάνεια) και βραχυπρόθεσμες ανέρχονται περίπου στο ύψος των 5 εκατομμυρίων ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των επίδικων υποθέσεων την έκβαση των οποίων δεν γνωρίζουμε ακόμη, και όχι 7,5 εκ ευρώ.
Την συνέντευξη του Δημάρχου στο ΤOP δεν μπόρεσα να την παρακολουθήσω αλλά πιστεύω σύμφωνα με το ερώτημά σας, ότι ο Δήμος ενώ έχει την δυνατότητα αποπληρωμής μηνιαίως ενός ποσού 300.000,00 δεν μπορεί να το διαθέσει για αποπληρωμές μόνο χρεών, γιατί όπως είναι φυσικό πρέπει να λειτουργήσει. Να πληρώσει μισθούς, να πληρώσει καύσιμα και άλλες δαπάνες που δεν θα σταματήσουν ποτέ. Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει ανώδυνα από τις οφειλές των παρελθόντων οικονομικών ετών είναι να του αποδοθούν τα οφειλόμενα από την κεντρική εξουσία. Εάν λοιπόν δια στόματος δημάρχου ειπώθηκαν αυτά τότε θεωρώ ότι κάνει λάθος. Εάν είναι δικές του πεποιθήσεις ή δικές σας ανακρίβειες τότε ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

ai-vreS: Θα συνεχίσεις να ενδιαφέρεσαι για τα κοινά; Σκέφτεσαι να είσαι και πάλι υποψήφιος ως δημοτικός σύμβουλος, ίσως και ως επικεφαλής συνδυασμού ή νομίζεις ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσεις και πέρα από τα όρια του Δήμου μας;
Φ. Ζυγούρης: Ναι θα συνεχίσω να ενδιαφέρομαι για τα κοινά. Άλλωστε είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι αυτοσκοπός η προσωπική επιτυχία πολιτικών στόχων ούτε είμαι κάποιος που δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Μ' αρέσει η πολιτική και νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου. Πιστεύω όμως ότι ο κύκλος μου ως δημοτικός σύμβουλος έχει κλείσει. Οκτώ χρόνια θεωρώ ότι είναι αρκετά. Άλλωστε πιστεύω πως είναι πάρα πολύς χρόνος για έναν πολιτικό να κάνει πράξη αυτά που οραματιζόταν. Μετά από εκεί και πέρα θεωρώ ότι καταντά γραφικός και αλαζόνας.
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας είναι φυσικό να θέλει κάποιος, ιδίως ένας νέος, να προχωρήσει και ποιο ψηλά στην πολιτική και είναι κάτι που δεν έχω κρύψει από την πρώτη στιγμή (Όσο και αν κάποιοι φίλοι με θεωρούν καλαμοκαβαλητή). Αυτές τις αποφάσεις όμως δεν τις παίρνεις μόνος, απαντώντας στο τρίτο υποερώτημα της ερώτησης σας. Τις παίρνεις έχοντας λάβει υπ όψιν τις απόψεις των ανθρώπων που έρχεσαι καθημερινά σε επαφή μαζί τους και κρίνουν ότι μπορείς να προσφέρεις και ως αρχηγός ενός συνδυασμού. Εάν λοιπόν κρίνουν ότι έτσι πρέπει να γίνει τότε να είστε σίγουροι ότι θα το κάνω. Η ουσία είναι πάντως ότι ένας μόνος δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του τόπου. Ιδίως σε μια εποχή που όλα γύρω μας τρέχουν με ταχύτητες υψηλής τεχνολογίας. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και καταμερισμός εργασιών. Χρειάζεται οργάνωση και μεθοδικότητα, χρειάζεται σχέδιο και τέλος εμπιστοσύνη σε όλους τους θεσμούς είτε αυτοί είναι η συμπολίτευση είτε αυτή είναι η συμπολίτευση. Κάποιοι βέβαια τους είναι δύσκολο να το καταλάβουν και να το εφαρμόσουν αλλά θα τους το θυμίσει κάποια στιγμή ο ανώτατος κριτής που στις δημοκρατίες είναι ο λαός.

ai-vreS: Φώτη, σ' ευχαριστούμε πολύ γι' αυτή τη συνέντευξη και τις κατατοπιστικές απαντήσεις σου.
Φ. Ζυγούρης: Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να εκφράσω τις απόψεις μου μέσα από το blog ai-vres.


21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανησυχώ. τι γίνεται; Πέρασε τόση ώρα και ακόμη τίποτε δεν γράφτηκε απο τα παπαγαλάκια.
Φώτη τράβα τον δρόμο σου και μην υπερεκτιμάς κανέναν. Ανάγκη σε έχουν και δεν τους έχεις.

Ανώνυμος είπε...

κατσε μεχρι να το σκεφτουν και να συνεδριασουν θα περασει λιγη ωρα αλλα θα απαντησουν. φωτη προχωρα σε θελουμε αρχηγο.

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Φίλοι του ai-vres τα συγχαρητήριά μας για τη συνέντευξη που δημοσιεύετε την οποία και αναδημοσιεύσαμε (με την άδειά σας ελπίζουμε). Στην ανάρτησή μας προσθέσαμε και ορισμένα δικά μας ερωτήματα-απορίες τα οποία θα θέλαμε να αναφέρουμε -έστω με τη μορφή σχολίου- και στο ιστολόγιό σας:
"Συμμετέχοντας και μεις (κατόπιν «εορτής» βέβαια) σε αυτή την πρωτοβουλία του φιλικού blog, θα θέλαμε να καταθέσουμε τις απορίες μας, που προέκυψαν μετά την ανάγνωση της συνέντευξης ευελπιστώντας ότι θα απαντηθούν : Εφόσον λοιπόν κε Ζυγούρη δεν συμφωνείτε με τα ποσά των οφειλών, που ανακοίνωσε όσο πιο επίσημα γινόταν σε ...δυτικομακεδονική μετάδοση,ο Δήμαρχος Σερβίων, πώς αντιδράσετε ή θα αντιδράσετε –εσωπαραταξιακά εννοείται- για την αποκατάσταση της αλήθειας. Η απομάκρυνσή σας από την αντιδημαρχία οικονομικών, μήπως ήταν μομφή στο έργο σας για εκείνο το διάστημα, ή απλά αποτελέσατε τον «αποδιοπομπαίο ταύρο» της αποτυχίας του «συμμαζέματος των οικονομικών»; Και εφόσον όλα αυτά ισχύουν –ακριβώς ή περίπου- , γιατί συνεχίζετε να στηρίζετε μια παράταξη η οποία αποδείχτηκε ανίκανη να ανταπεξέλθει στα προβλήματα του Δήμου μας; Μήπως τελικά η κομματική σας προέλευση (που ταυτίζεται με του νυν δημάρχου) και ταυτότητα υπερίσχυσε και υπερισχύει της πολιτικής σας σκέψης και συμπεριφοράς;"
Η αλήθεια είναι ότι "σκληρύναμε" λίγο το ύφος, αλλά ...δεν έχει ανάγκη. Ετσι δεν είναι Φώτη;

Ανώνυμος είπε...

Η...κατόπιν εορτής συνεντευξις του πρώην Αντιδημάρχου οικονομικών αυτή την περίοδο, ερχεται να υπογραμμίσει την υπέρμετρη φιλοδοξία του για το Δημαρχιακό αξίωμα Σερβίων. Είναι ο εκ βαθέων στόχος του, τον οποίο απο τώρα, σιγά-σιγά αρχισε να δημοσιοποιεί και να δημιουργεί αίσθηση στην κοινή γνώμη, στο να εμφανισθεί ως μέλλων υποψηφιος-αρχηγός του Συμπολιτευόμενου συνδυασμού! Μάλιστα για να προλειάνει το έδαφος, αρχισε να επικαλείτε την μεγάλη αγάπη του για τα ''κοινά'' και οτι παρά το...''νεαρόν της ηλικίας του'', η συνεισφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση ήτο...μεγίστη και κανείς δεν το αμφισβητεί...(!)(!)
*Το μείζον για αυτόν είναι - να υπογραμμίσει απο τώρα, αν αμφισβητεί πλέον την διοικηση του δημάρχου και αν αμφισβητεί ακόμα το να είναι ο δήμαρχος και πάλι επικεφαλής-υποψήφιος αρχηγός της συντηρητικής παραταξης για τις Δημοτικες εκλογές της 14/11/2010!!!
Να του υπενθυμίσουμε, οτι ο κκ Δήμαρχος εχει και πάλι την επίσημη στήριξη της υποψηφιότητας του για το 2010 απο την ΝΔ και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα επανεκλεγεί πανηγυρικά για 3η τετραετία...
Πέραν τούτου είναι σαφές, οτι ο κκ Δήμαρχος, και η αυτού εξοχώτητά του,διατηρεί την δημοτικότητά του, σε πολύ υψηλά επίπεδα!Το κύρος του αναγνωρίζεται απο όλους
και η εκτίμηση που υπάρχει στην κοινή γνώμη, είναι ο εξοχώτατος κκ Δήμαρχος ''επανεκλέγεται'' ανετα και θα παραμείνει στο Δημαρχιακό Μέγαρο μεχρι το 1014!! Οι τάσεις στην πρόθεση ψήφου είναι με μεγάλο ποσοστό υπέρ του νύν κκ δημάρχου και βέβαια, κρίνεται ο πλέον επιτυχής στο Δημαρχιακό θώκο...
*Είναι κάτι που γνωρίζει ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών και προβληματίζεται εντονα, στο κατά πόσο η...φιλοδοξία του για το δημαρχιακό αξίωμα θα εχει κάποια τύχη...(!)
Μέσα στις σκεψεις του, είναι και η δημιουργία συνδυασμού και να κατέβει...ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ(!)...

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕ ΕΝΔΥΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ. ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΝΔΥΑΦΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΑΦΟΥ ΕΠΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ. ΤΟ ΘΕΤΙΚΑ Η ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ. ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΜΗΤΕΣ ΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΨΗΛΛΑ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΣΣΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΠΟΣΟ ......... ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Τί είναι πάλι και τούτο? Ο κ.κ. Εξοχώτατος!!! Καλά πού τους μάζεψε ο Κοκολιός όλους αυτούς τους νοσταλγούς? Ολα τα φασισταριά μαζεμένα. Αλλά πάλι αυτός μήπως είναι άλλο φρούτο? Το ίδιο είναι και απαράλακτο. Είναι δυνατόν στο 2009 να μας κυβερνάν τέτοιοι τύποι?

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη επιτελους γινεται η παραδοχη οτι ο δημος Σερβιων εχει καποια εσοδα τα οποια εξ ολοκληρου χρησημοποιουντε για την αποπληρωμη ενος χρεους και για τα λειτουργικα εξοδα του δημαρχειου.Μου ρχοντε λοιπον αυθορμητα καποιες ερωτησεις,
1.Ποιος δημιουργησε αυτα τα χρεη και με ποιον σκοπο?
2.Ο σκοπος του δημαρχειου ειναι να λειτουργει σαν λογιστηριο καποιας χρεωκοπημενης εταιριας?
3.Ποιος υα ασχοληθει/προνοησει/λυσει τα προβληματα βιοσημοτητας της πολης μας και της ευρυτερης περιοχης?
Εν κατακλειδη,ο σκοπος των εκλεγμενων προσωπων απο τον λαο ειναι να ΕΚΦΡΑΖΕΙ και να ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ τις αναγκες και τις ανησυχιες της κοινωνιας
Επιτελους να μπουν μπροστα αυτοι που εχουν σαν στοχο να προσφερουν χωρις κομματικα η προσωπικα συμφεροντα,αυτοι που δεν μπορουν,να πληρωσουν το αντιτιμο των πραξεων τους και να πανε σπιτι τους,για να γινουν τα σερβια αυτο που θελουμε και οχι αυτο που ειναι...

Ανώνυμος είπε...

Φώτη και ανεξάρτητος προχώρα.
11136.512/9

Ανώνυμος είπε...

Ο Φώτης γνωρίζει οτι είναι πολύ δύσκολο να του δοθεί το δακτυλίδι (χρίσμα) της υποψηφιοτητας επικεφαλής Δημάρχου για την συντηρητική παραταξη!Ο ιδιος του προσανατολίζεται στην αυτόνομη-ανεξάρτητη κάθοδο και στηρίζεται οτι στα χωριά του διευρυμένου δήμου είναι ιδιαίτερα...''Δημοφιλής''!!Μαλιστα, στο επομενο
διαστημα, θα επισκεφτεί ολα τα δημοτικά διαμερίσματα, για επαφές και προώθηση των απόψεων του..Απο τις διερευνητικές του επαφές, αν δει οτι αυτές ευδοκιμούν και δημιουργείτε πρόσφορο εδαφος για...''ανεξάρτητη υποψηφιότητα'', αυτη θα την γνωστοποιήσει τον Σεπτέμβριο 2009... Μέχρι τότε, θα τηρεί σιγή ιχθύος και θα διαψεύδει (ως συνηθως ολοι) οσα λέγονται για αυτόν...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο Φωτάκης μπορεί να μας πει ποιο ήταν το έργο του σαν δημοτικός σύμβουλος και έκλεισε ο κύκλος των χαμένων ποιητών?

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι καλός ο διάλογος που αναπτύσσεται. Η κομματική ομπρέλα στους νέους ανθρώπους Φώτη δεν βοηθά. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Σερβίων έχει καταντήσει για τα οικονομικά του τουλάχιστον γραφικός. Ελπίζω η επόμενη περίοδος να βάλει το λαό του διευρυμένου Δήμου Σερβίων να διαλέξει μεταξύ ηγετών που θα έχουν όραμα για τον τόπο τους. Το γεγονός ότι είσαι νέος Φώτη δεν σημαίνει ότι κατ' ανάγκην ότι έχεις και το τεκμήριο της ικανότητας. Αυτό πρέπει να αποδειχτεί. Δημοσιοποίησε πρώτα αναλυτικά τις θέσεις σου για την ανάπτυξη του Δήμου και τον τρόπο φυσικά με τον οποίο θα την επιτύχεις. Επειδή είσαι σύμβουλος μιας παράταξης, εάν δεν δημοσιοποιήσεις τις διαφωνίες-επισημάνσεις σου τότε θεωρείσαι πολιτικά και ουσιαστικά ταυτισμένος. Άρα η όποια κριτική στρέφεται πρώτα σε σένα. Σίγουρα με την υπάρχουσα κατάσταση όποιος θέλει δικαιούται να δηλώνει στο Δήμο Σερβίων την φιλοδοξία του για Δήμαρχος και σίγουρα είναι καλοδεχούμενες καταρχήν όταν είναι από νέους ανθρώπους...

Sorry για την ανωνυμία. Την επόμενη φορά θα γράψω σχόλιο επωνύμως.

Ανώνυμος είπε...

Στο σχετικό σχολιασμό, που γίνεται εδω, μπορεί να παρέμβει ο Φωτούλης και να μας την αποψη του. Κανουμε κριτικη σε αυτον, αυτος τα διαβαζει και χαιρεται που ασχολούμαστε μαζί του.
Ας μας πει τι απο ολα αυτα ισχύουν και να μην στηρίζεται στο δεδομενο του, οτι ''παρα το νεαρον της ηλικιας του'' προσεφερε πολλα στα κοινά...

Ανώνυμος είπε...

POLI FOTOGRAFIA TELEYTAIA
POLI AYTOPROBOLI
SIGOYRA KAIOI IDIOI PISTEYOYN OTI EINAI AGNOSTI KAI GIAYTO BAZOYN TIW FOTOGRAFIES TOYS

SIGOYRA O KOSMOS TON SERBION DEN TOYS KSERI

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοεις?

Ανώνυμος είπε...

Την περίοδο που τέλεσαι αντιδήμαρχος οικονομικών την χαρακτήρισε ως κουραστική...έκλεισε ο κύκλος του ως δημοτικός σύμβουλος γιατι πραγματοποίεισε τους οραματισμούς του και θεωρεί έναν πολιτικό ό,τι καταντάει γραφικός και αλαζόνας (έχει δίκαιο σε όλα).Δεν θέλει να σταματήσει από τα κοινά όχι γιατί δεν έχει να ασχολειθεί με κάτι ο άνθρωπος,όπως ξέρουμε όλοι είναι ένας καταξιομένος οικονομολόγος.Δεν έκρυψε ΕΞΑΡΧΗΣ ό,τι σαν νέος θέλει να προχωρήσει και να πάει ποιό ψηλά.'Eχει όλα τα θέτικα εφόδια να διοικήσει και ως επικέφαλης-αρχηγός!Το μόνο σίγουρο είναι οποιαδήποτε απόφαση και αν πάρει οι νέοι της περιοχής θα τον στηρίξουν.Θέλει ανανέωση και αυτή η ανανέωση μπορεί να επέλθει από νέους πολιτικούς όπου συγκαταλέγεται και ο Ζυγούρης Φώτης.

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα΄έχει η ΜΑΡΙΟΡΗ Οφερετζέςτης έλειπε.

Ανώνυμος είπε...

Η φιλοδοξία του για γινει Δημαρχος Σερβίων είναι δεδομένη.Δεν το αμφισβητεί ουτε ο ίδιος.Απλα δεν το ομολογεί τώρα.Το ζητούμενο είναι πως θα κατέβει;Αυτόνομα ή θα επιδιώξει να πάρει το χρίσμα της συμπολιτευσης, με το να αμφισβητήσει ανοιχτά τον νυν δήμαρχο!
Πάντως πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν οτι οι δημαρχιακές του...φιλοδοξίες ΔΕΝ εχουν καμμιά τύχη, με όποιο πρότυπο κι αν κατέβει!
Και αυτό γιατί, στην συντηρητική παράταξη δεν ενστερνίζονται τις...διοικητικές του ικανότητες και το οτι κορυφαίος εκπρόσωπος για την υποψηφιοτητα δημάρχου παραμένει ο νυν δημαρχος, Κοκολιός, ο οποίος παρατηρεί τις κινήσεις του...νεαρού, αλλά Ουδόλως ανησυχεί!!!
Πάντως, νεαρός μέλλων υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων, εχει ΕΝΑ ουσιαστικό στόχο:Nα γίνει Δήμαρχος Σερβίων! Και ευελπιστεί, οτι το Ονειρο θα...γίνει πραγματικότητα!!!

Ανώνυμος είπε...

Με τις πουρδες αυγά δεν βάφονται.Αν δεν βρέξεις τον κωλο σου ψάρια δεν τρως.Αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν τρως.Εχουμε χορτάσει από αρχηγούς. Προτάσεις για να λύθουν τα προβλήματα του τόπου δεν υπάρχουν;Αυτός ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει.
X.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Τα Σερβια βρισκονται σε μια τραγικη κατασταση που ειναι αποτελεσμα των πολιτικων που ακολουθησαν οι εκαστοτε δημοτικες αρχες....στο σημειο αυτο πρεπει να αφησουμε τα πικροχολα (ανωνυμα) σχολια κ τις μικροτητες αυτου του ειδους που δν οδηγουν πουθενα κ να αρχισουμε να σκεφτομαστε-προτεινουμε λυσεις για να βγει ο τοποσ μας απο αυτο το αδιεξοδο...εχουμε δημοκρατεια και ο καθενας εχει το δικαιωμα να εκφραζει δημοσια τις φιλοδοξιες,τα ονειρα και τους στοχους οπως επισης εχει το δικαωμα να διεκδικησει οποιδηποτε αξιωμα....ο τοπος μας εχει αναγκη απο νεους ανθρωπους με νεες ιδεες,ικανοτητες κ οραμα και πιστευω πως ο Φωτης εχει τα στοιχεια αυτα...ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι.ΛΟΥΚΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Φωτούλης, έχει οράματα, να παρέμβει εδω και να μας τα πεί.Οχι, να αποφευγει το δημοσιο διαλογο, που γινεται εδω και να...κρυβεται.
Χαροποιείτε, γιατι εδω ασχολουμαστε μαζι του και αυτος δεν δινει καμμια σημασια. Ο Δημαρχος Βελβεντου πως παρεμβαίνει σε καθε περιπτωση εδω.
Αλλα οσες φιλοδοξιες και να εχει, αυτες θα είναι ''στάσιμες'', μια και οι διοικητικες του ικανοτητες, ειναι ανυπαρκτες. Οσοι τον ειδαν στην εξεδρα των επισημων στην παρελαση καρναβαλιου, διεκριναν οτι δεν εχει υφος Ηγετη και στεκοταν στο πισω μερος, ονειρευομενος καποτε να ειναι στην θεση...του νυν δημαρχου!!!Εδειχνε ενα στεναχωρημενο πολιτικο, που καπνιζε αρειμανιως και εβλεπε οτι τα ονειρα του ΔΕΝ γινονται πραγματικοτητα...

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω...

Το Προφίλ μας