Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Υπουργικό Συμβούλιο: Ανακοινώθηκε & επίσημα η ημερομηνία των Αυτοδιοικητικών εκλογών

Στις 8 και 15 Οκτωβρίου 2023 πρόκειται να διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Αυτό ανακοινώθηκε χθες και επίσημα στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα αλλά και όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για αλλαγή της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχε παραπέμψει στο σχετικό νόμο, τονίζοντας ότι: «Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία».

Ποιος είναι, όμως, ο νόμος στον οποίο αναφέρεται ο κ. Βορίδης: Πρόκειται για το Ν 4804/2021 (Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών και λοιπές διατάξεις), ο οποίος αναφέρει:

-Στο άρθρο 5, παρ. 2 (σ.σ. για τις δημοτικές εκλογές): Η εκλογή διεξάγεται τη δεύτερη Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου του πέμπτου έτους κάθε δημοτικής περιόδου. Αν δεν αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός, σύμφωνα με το άρθρο 24, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή, σύμφωνα με το άρθρο 25.

-Στο άρθρο 43, παρ. 2 (σ.. περιφερειακές εκλογές) Η εκλογή γίνεται την ίδια ημέρα με τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, σύμφωνα με το άρθρο 5.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Η πορεία του σημερινού δημάρχου ως τις εκλογές γίνεται δύσκολη υπόθεση, αφού γνωρίζει ο ίδιος ότι Δεν πρόκειται να επανακλεγει. Η εκλογική ήττα του είναι δεδομενη και αυτό που τον κάνει να ανησυχεί περισσότερο, είναι ότι δεν θα μπορέσει να καταρτίσει ψηφοδέλτιο. Ήδη πολλοί από την παράταξη του είναι απογοητευμένοι και δεν μπορούν καν να τον μιλήσουν. Η Δημοτική αρχή των 6 δημ συμβούλων προσπαθεί να διοικήσεις και να περισώσει τον κατήφορο της. 5000 ευρώ δίνει η Περιφερειακή Αρχή στο Δήμο για κατασκευή σίδηρο σκεπής στο κτίριο του Δημαρχείου. Δεν είχε ο δήμος 5000 ευρώ, μια και ο δήμαρχος λέει ότι ο Δήμος έχει πλεόνασμα. Κατάντια...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Λίγες μέρες πριν πάρει φωτιά το Δημαρχείο κυκλοφορούσε μια φήμη στα Σέρβια ότι η Γέφυρα έκλεισε συνδυασμό για τις εκλογές του Οκτωβρίου. Προσωπικά γέλασα γιατί η ίδια φήμη έλεγε ότι οι άλλοι συνδυασμοί τρέχουν και δεν φτάνουν και δεν μπορούν να κλείσουν με τίποτα. Τώρα λέμε με βεβαιότητα ότι η Γεφυρέοι τρέχουν και δεν φτάνουν μιας και καθημερινά ο συνδυασμός διαλύετε.

Ανώνυμος είπε...

Βάλε ρε άθλιε όλα τα σχόλια αφού δεν είναι υβριστικά εκτός εάν σέ πειράζει που λέμε τον κοντό - κοντό!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 15-23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο/Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΤΟ 2024;" ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
- ΣΠΥΡΙΔΟΥ Λ. 31,1 %
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Β. 30,4%
- ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Χ. 20,2%
- ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ν. 4,6%
- ΑΛΛΟΣ 13,7%



Ανώνυμος είπε...

ποια εταιρία έκανε τη δημοσκόπηση στα Σέρβια 09:05?

Ανώνυμος είπε...

Αποκλείεται
Δίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στους αγενεις επηρμενους δικτατορισκους
Η Ανθρωπιά θα νικήσει την μισανθρωπισ

Ανώνυμος είπε...

Για ποιόν ενδιαφέρεσαι 15.37;

Το Προφίλ μας