Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Εικόνες εγκατάλειψης στο Φαράγγι των Σερβίων

Σημερινές (29-5-2022) φωτογραφίες από φίλο του blog

Όλα τα τσιμεντένια παγκάκια κατεστραμμένα - Τα προστατευτικά τοιχία κατεστραμμένα


 


Η βρύση χωρίς νερό και το λάστιχο παροχής νερού κομμένο σε πολλά σημεία


Τα προστατευτικά κάγκελα σκουριασμένα και κατεστραμμένα σε πολλά σημεία

 


Βράχοι παρατημένο δίπλα στον διάδρομο , πέτρες λείπουν από τον διάδρομο και τα πρεβάζια δίπλα δεξιά και αριστερά κατεστραμμένα  Τα προστατευτικά τοιχία κατεστραμμένα





 Το παγκάκι στο τέλος του διαδρόμου και τα άλλα δύο με την τελευταία τεχνολογία που κάθεσαι σε τρείς σανίδες και ακουμπάς σε μία 



 

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η Δημοτική αρχή,η εικόνα μιλάει από μόνη της.Ντροπή και αίσχος,τρία χρόνια περίπου περάσανε και δεν έγινε καμμιά ουσιαστική παρέμβαση.Τί άλλο χρειάζεται να δεί κάποιος για να βγάλει συμπεράσματα;ΑΙΣΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα καθήσω στο παγκάκι στο τέλος του διαδρόμου για να ξεκουραστώ.Ρέ Ελευθερίου δεν ντρέπεσαι λίγο;Δεν ντρέπεσαι;

ΓΙΩΡΓΟΣ, ένας φαν της περιοχής. είπε...

Χρειάζεται ή όχι να περαστεί δίχτυ ασφαλείας σε όλη την πλαγιά του φαραγγιού; Όταν γινόταν ο μακρύς αυτός περίπατος (αρχές του ΄90) πέριξ του φαραγγιού γιατί δεν προβλέφθηκε από ειδικούς; Επ΄ευκαιρία το ίδιο δεν πρέπει να γίνει και για το Σκεπασμένο στο Βελβεντό; Τα Δημοτικά Συμβούλια είναι λογικό να συμβουλεύονται ειδικούς και κάνουν ό,τι τους πουν. Η ευθύνη βαραίνει τους ειδικούς και ευθύνες θα αναζητηθούν από αυτούς, αν-ο μη γένοιτο-συμβεί οτιδήποτε.

Ανώνυμος είπε...

Και τα είδε αυτά η πρόξενος στην ξενάγηση; Πάλι ρεζίλι δηλαδή γίναμε;

Ανώνυμος είπε...

Μην γράφετε ανοησίες. Σεβαστείτε το έργο της Δημοτικής αρχής για το Φαράγγι και μην ασχολείσθε με φωτογραφίες από το πουθενά. Δηλ τι θέλετε, να πάει ο δήμαρχος να σκουπίσει το Φαράγγι. Μην γράφετε ανοησίες και δείτε το δημιουργικο έργο της δημοτικής αρχής, σε όλους τους τομείς...

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το έργο της δημοτικής αρχής στο φαράγγι. Σπασμένα κάγκελα, γκρεμισμένα τσιμέντα, σκουριασμένα σίδερα, χαλασμένα παγκάκια, κομμένα λάστιχα, πέτρες πεσμένες, όλα παρατημένα. Φτάνει ρε δήμαρχε μην δουλεύεις άλλο τα έκανες όλα τέλεια.

Ανώνυμος είπε...

Πώς αυτή η εικόνα μέσω φώτο ονομάζεται ανοησία και φώτο από το πουθενά απορώ.Μάλλον στο φτύσιμο εσύ σίγουρα θα λές ότι βρέχει.Ο Ελευθερίου μόνο ιδιωτικά οικόπεδα σκουπίζει,δεν προλαβαίνει να πάει στο φαράγγι.Μάλλον εκεί δεν έχει ψήφους.Αντί να ντρέπεστε μιλάτε για δημιουργία.

Ανώνυμος είπε...

20: 40 μα εσύ δεν έγραφες ότι ο ντακρίστο δουλεύει 24 ώρες την ημέρα όταν έγραφες μπράβο για δουλειές που κάνουν οι υπάλληλοι; ε ας πάει να σκουπίσει λοιπόν!

ΓΙΩΡΓΟ φαν της περιοχής θα ίσχυαν αυτά που έγραψες εάν η δημοτική αρχή συμβουλευόταν ειδικούς. Αλλά αυτοί οι τρεις Φροντιστής-Ντακρίστο-Άρχοντας είναι ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΕ ΟΛΑ

Και που να δείτε στα Μπουχάρια! αλλά ξέχασα αυτά δεν είναι ΣΕΡΒΙΑ! Θα φροντίσει η Περιφέρεια για εκεί γιατί εάν περιμένουμε από τον Δήμαρχο των Σερβιωτών......όπως ο ίδιος αυτοπαρουσιάζεται!

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα 20.40 δεν ξέρει να σκουπίζει μόνο να βάφει κάγκελα και να κόβει τα χορτάρια.

Ανώνυμος είπε...

Δοξάστε τους!!! Η ανικανότητα και η απερισκεψία στο μεγαλείο της. Αυτή είναι η δημοτική αρχή. Λόγια παχιά, χωρίς ουσία.

Ανώνυμος είπε...

Το επίπεδο της κριτικής σας, είναι χαμηλό, με πολύ χαβαλέ. Απλά γράφετε βλακειας, για να περνάτε την ώρα σας. Αν ένας από εσάς, ήταν Δήμαρχος, θα θέλατε να σας γράφουν ανοησίες, όπως γράφετε για το σημερινό Δήμαρχο. Για αυτό σταματειστε τα παραμύθια σας και σοβαρευτεί τε. Η Δημοτική αρχή εκτελεί με συνέπεια το προγραμματικο της έργο...

Ανώνυμος είπε...

Την συνέπεια την βλέπουμε στις φωτογραφίες από το φαράγγι Σερβίων.Μήπως και αυτές είναι απάτη;Μιά επίσκεψη θα σε πείσει.

Ανώνυμος είπε...

Σταματειστε την κριτική όπως λέει ο φερεφωνος. Τι θέλετε; Να τα ακούσει κάποιος συνδημότες μας; Να βριστει καποιος δημοτικός σύμβουλος; Να τιμωρηθεί κάποιος υπάλληλος;

Ανώνυμος είπε...

Σταματήστε την κριτική, σταματήστε να βγάζετε φωτογραφίες, σταματήστε να έχετε αντίθετη άποψη! Η πραγματικότητα είναι αυτή που λέει ο φερεφωνάκης. Όλα καλά όλα ανθηρά. Απαγορεύονται οι ελεύθερες απόψεις στα Σέρβια.

Κλείστε τα μικρόφωνα λαλα λαλα
μην τραβάτε φωτογραφίες λαλα λαλα
μπείτε στη σειρά λαλα λαλα
αυτό που σε λέει η δημοτική αρχή λαλα λαλα


Ο Μεγάλος Αδελφός σας παρακολουθεί.
1984

Ανώνυμος είπε...

Ο Ξεναγός τι κάνει;Ούτε βλέπει ούτε μιλάει;Στήριξε Ελευθερίου και μούγκα;Πώς κάνει ξενάγηση κόσμο περνώντας απ'αυτά τα αίσχη;Δεν τον πονάει η καρδιά;

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζεται το βιολί σας, με ανούσιο περιεχόμενο κριτικής που εκφράζεται από όλους σας. Ασχοληθείτε με άλλα πράγματα, πάτε διακοπές. Μην ασχολείσθε με την δημοτική αρχή. Έχετε κουράσει. Πρέπει να καταλάβετε ότι τα παραμύθια σας, εναντίον της δημοτικής αρχής, έχουν...!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τρία χρόνια πέρασαν και το ότι δεν έκανε τίποτα η Δημοτική αρχή στο φαράγγι Σερβίων είναι παραμύθι;Είναι κριτική να λές ότι βλέπεις;Τώρα για το ποιός κούρασε θα το διαπιστώσετε στις επόμενες Δημοτικές εκλογές.Θα χορτάσετε διακοπές.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχώς ανοησίες και μπλα μπλα. Τώρα μπήκα στα σχόλια...ότι να ναι πραγματικά .Σε τρία χρόνια επίσης έγιναν έργα που δεν έχουν γίνει δεκαετίες τώρα...τα σχολεία εξελίσσονται πάρκα τα οποία θέλουν μεν δουλειά ακόμη αλλά προχωράνε ....καθαρίστηκε όλη η βρωμια από οικόπεδα και τα χόρτα που έφταναν μέχρι τις πινακίδες . Άιντε βαρέθηκα να διαβάζω σαχλαμάρες. Και να πω ότι μένω εδώ τα τελευταία δέκα έτη ούτε προσωπικές φιλίες ούτε κάτι άλλο

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτό είναι το επίπεδό σου,εύκολα κάποιος καταλαβαίνει ποιός είναι ο ανόητος και ο σαχλαμάρας.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λέει ο 22:15. Μένει να μας πει τώρα ποιο οικόπεδο του καθάρισε ο δήμος τσάμπα για αυτόν με χρέωση όλων εμάς.

Ανώνυμος είπε...

29/5/22 20:31 Ποιος πρόξενος;

Ανώνυμος είπε...

30/5/22 22:23 Το καθάρισμα χόρτων και η καθαριότητα θεωρείται έργο; Από που είσαι;

Ανώνυμος είπε...

Τεράστιο έργο! Ήρθε η ανάπτυξη! Γύρισαν οι νέοι στην πατρίδα τους, γέμισαν τα χωριά με παιδικές φωνές! Άνοιξαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας! Δεν προλαβαίνουμε να εξυπηρετούμε τουρίστες. Όλη η Ελλάδα, τι λέω όλη η Ευρώπη μιλάει για τον πρότυπο Δήμο Σερβίων που καθάρισε τα χόρτα!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φέτος τα χόρτα σε όλο τον Δήμο είναι 2 μέτρα ύψος και δεν βλέπω κίνηση από πλευράς Ελευθερίου.Γυρίστε στις γειτονιές να δείτε.

Ανώνυμος είπε...

Τι θέλεις να κάνει ο δήμαρχος, να πάει να κόβει χόρτα στις γειτονιές. Ο δήμαρχος διοικεί σωστά, γυρίζει σε όλες τις γειτονιές, επιλύει προβλήματα. Τα συνεργεία του Δήμου, δουλεύουν πυρετωδώς για τον καθαρισμό χόρτων, σε όλη την πόλη. . Θα καθαρίσουν όλες τις γειτονιές της πόλης και στα χωριά. Γίνεται να καθαρίσουμε τα χόρτα σε όλη την πόλη μας? Γίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας είμαι πάρα πολύ λυπημένος γι’ αυτό που γράψατε
«Ο Ξεναγός τι κάνει; Ούτε βλέπει ούτε μιλάει; Στήριξέ Ελευθερίου και Μούγκα; πώς κάνει ξενάγηση περνώντας τον κόσμο απ’ αυτά τα αίσχη; Δεν τον πονάει η καρδιά του;».

Αγαπητέ φίλε, ο Νίκος Παλιούρας δεν κάνει «Μούγκα» ότι κάνει στη ζωή του το κάνει με ευθύνη και εθελοντικά για το καλό των Σερβίων.
Γιατί τα Σέρβια εμείς τα αγαπάμε.

Για το συγκεκριμένο μέρος που γράφετε ότι δεν έχουν τακτοποιηθεί τα παγκάκια κάνετε λάθος. Τα χαλασμένα παγκάκια δεν υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, τα κάγκελα που δείχνεται είναι πάρα πολύ παλιά.
Λυπάμαι που κάνετε αναρτήσεις χωρίς να έχετε επισκεφθεί το φαράγγι.
Σας συνιστώ να πάτε μια βόλτα στο φαράγγι για να δείτε ποια είναι η κατάσταση σήμερα.

Θα ήθελα να σας παραπέμψω στο προφίλ μου στο Facebook «Παλιούρας Αθ. Νικος» για να δείτε παρεμβάσεις μου για το φαράγγι και φωτογραφίες με κρητικές για παραβλέψεις.
Αυτά τα κάνω όμως για να βοηθήσω, γιατί εγώ αγαπώ τον τόπο μου.

Ευχαριστώ
Νίκος Παλιούρας
Εθελοντής Ξεναγός της ¨Καστροπολιτείας¨ Σερβίων

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πιστοποιημένοι ξεναγοί.ωεθελοντες ξεναγοί δεν υπάρχουν. Εκτός εάν είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ και κάνουν εθελοντική ξενάγηση
Μην τρελλαθουνε κιόλας.
Αλήθεια τα Μπουχάρια γιατί περιμένουν την περιφέρεια ενώ το φαράγγι Σερβίων το περιποιείται ο δήμος; τα μπουχαρια δεν ανήκουν στον δήμο Σερβίων;

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς όταν λες Εθελοντής Ξεναγός? Δεν έχεις επίσημα την ιδιότητα του Ξεναγού?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νίκο Παλιούρα είμαι αυτός που σχολίασα για σένα.Κανένας δεν αμφιβάλλει για την προσφορά σου και το ενδιαφέρον σου για τον τόπο.Αν σε αρέσει η εικόνα του φαραγγιού μας θα μου επιτρέψεις να έχω άλλη άποψη.Απορώ ειλικρινά με την λογική ότι τα κάγκελα είναι παλιά και γι'αυτό είναι σ' αυτή την κατάσταση και ότι τα παγκάκια είναι τουλάχιστον αυτά τα τρία που φαίνονται στην φωτογραφία είναι καλά.Θα πείς κάτι για κατεστραμένα τσιμεντένια παγκάκια;Για τους βράχους που είναι αφημένοι δίπλα στον διάδρομο;Για τα πρεβάζια του διαδρόμου;Για τις πέτρες που βγήκαν από τον διάδρομο;Για την βρύση που ο Μέγας Ελευθερίου λέει ότι ποτέ δεν είχε νερό άρα δεν φταίμε σε κάτι.Δηλ.αγαπητέ Νίκο συμφωνείς με έναν Δήμαρχο πού λέει ότι η βρύση δεν είχε νερό άρα γιατί νάχει και τώρα επί θητείας μου;Δές Νίκο καλά τις φωτογραφίες και πές μου αν κάτι απ'αυτά είναι ψέμα.Αν είναι Αλήθεια όμως γιατί διαφωνείς δεν το καταλαβαίνω,ή μάλλον καταλαβαίνω.Κοίτα λοιπόν την δουλειά σου και μπράβο σου,αλλά άσε και τον κόσμο να εκφράζεται ελεύθερα και με αποδείξεις.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά σου τα λέει Κε Παλιούρα.Δεν μπορεί να υπάρχουν αυτά τα χάλια στο φαράγγι και σύ να σφυρίζεις αδιάφορα.Αυτό είναι η μούγκα.Πάμε τώρα στην ουσία,εξήγησέ μας τι σημαίνει εθελοντής Ξεναγός;Το ξέρεις ότι όταν γίνεται μια ξενάγηση σε βουνά και επικίνδυνα μέρη η πρόληψη και η γνώση είναι απαραίτητα;Γνωρίζεις από πρώτες βοήθειες;Έχεις την απαραίτητη γνώση για κάποιο έκτακτο περιστατικό.Υπάρχουν συνεργάτες μαζί σου σε μια ξενάγηση;Άλλο η αγάπη για τον τόπο και άλλο η υπευθυνότητα για κάποιον ξεναγό και όχι εθελοντή ξεναγό.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με κάποια προηγούμενα σχόλια, θα ήθελα να προσθέσω κάποιες πληροφορίες προς υποστήριξη του κ. Παλιούρα που ίσως βοηθήσουν και τη συζήτηση. Αρχικά, να γίνει ξεκάθαρο πως εθελοντές ξεναγοί υπάρχουν. Αρκετοί δήμοι μάλιστα έχουν εθελοντικά προγραμματα στα οποία μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε και σε συνεργασία με το δήμο δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας διαφόρων τουριστικών πρότζεκτ για τους επισκέπτες της περιοχής. Σαφώς και δεν απαιτείτε κάποια απαραίτητη ιατρική γνώση για κάποιο έκτακτο περιστατικό. Αν την έχει ο ξεναγός πχ πρώτες βοήθειες ακόμη καλύτερα, αλλά για τον εθελοντισμό δεν απαιτείτε, δεδομένου ότι ο επισκέπτης δεν απευθείνεται ούτε σε κάποιο οργανωμένο φορέα πχ σε κάποιο σύλλογο πεζοπορίας/ορειβασίας, άλλα ούτε σε κάποιο ιδιωτικό ξεναγό. Τότε θα μιλούσαμε κάτω από άλλες συνθήκες. Ο εθελοντής πρέπει να γνωστοποιεί την ταυτότητα του (όπως κάνει πάντα ο κ.Παλιούρας) και μετά είναι δική σου ευθύνη αν θα τον ακολουθήσεις, θα τον ακούσεις κ.ο.κ.
Αυτά τα γράφω με όλο το σεβασμό προς όλους/ες.

Δεν είμαι κάτοικος Σερβίων, αλλά γράφω με αγάπη για τα Σέρβια που αποτελεί για εμένα ένα τόπο γεμάτο με παιδικές αναμνήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στις 29/5/22 ημέρα της ξενάγησης .Αυτό για τον συμπαθέστατο Νίκο Παλιούρα.

Το Προφίλ μας