Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Πως ξεχρέωσε ο Δήμος Σερβίων: Η απάντηση είναι απλή κ. Δήμαρχε

Της  Μαίρης- Ελευθερίας Χριστοδούλου*

Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο επί Δημαρχίας κ. Α. Κοσματόπουλου, αποφάσισε πλειοψηφικά και συνομολόγησε δάνειο ύψους 1.200.000 € με  το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο εκ των πραγμάτων διαχειρίζεται εξολοκλήρου η Δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας έχουν απορροφηθεί περίπου 900.000 €.

  • Λόγω του διαχωρισμού του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού σε Δήμο Σερβίων και σε Δήμο Βελβεντού , χρηματοδοτήθηκε με το ποσό του 1.000.000 € έναντι των 2.000.000 € που έλαβε ο Δήμος Βελβεντού. Συνεπώς η διεκδίκηση του Χρήστου Ελευθερίου , υπολείπεται κατά το ήμισυ της διεκδίκησης του Μανώλη Στεργίου. Να υπενθυμίσω ότι κάτι ανάλογο έγινε και στην πρόσφατη θεομηνία της χαλαζόπτωσης , όπου ο όμορος Δήμος έλαβε (πλην των νόμιμων αποζημιώσεων) 150.000 € επιπλέον. Ο δικός μας Δήμος δεν αξιώθηκε να λάβει ούτε ένα ευρώ! Συνεπώς η διεκδίκηση έπεσε στον κάλαθο των αχρήστων!

Το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότησε  τους Δήμους προκειμένου να ενισχυθεί ο     στόλος μηχανημάτων-αυτοκινήτων οπότε και τον δικό μας Δήμο με 854.000 €

  • Επιπροσθέτως, το Υπουργείο Εσωτερικών , χρηματοδότησε τους Δήμους της επικράτειας της χώρας, άρα και τον δικό μας, για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών και τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων . Μέχρι στιγμής το ποσό αυτό ανέρχεται στο ποσό περίπου 800.000 € και έπεται και συνέχεια.
  • Στα πλαίσια της πολιτικής βούλησης του Υπουργείου Εσωτερικών , για την οικονομική εξυγίανση όλων των Δήμων της χώρας και την αποπληρωμή χρεών σε διάφορους φορείς , έφτασε και στο Δήμο μας το ποσό των 1.423.417,94 € προκειμένου να πληρωθεί το χρέος της ΔΕΗ. Με ανάλογα ποσά χρηματοδοτήθηκαν και άλλοι Δήμοι, όπως Καστοριάς κλπ για αποπληρωμή ΔΙΑΔΥΜΑ κλπ.
  • Και πάλι το Υπουργείο Εσωτερικών για την ενίσχυση της ρευστότητας λόγω μείωσης των εσόδων επιχορήγησε τους Δήμους , προφανώς και τον Δήμο Σερβίων . Το ποσό αυτή τη φορά ανέρχεται στα 78.512 €
  • Επίσης να υπενθυμίσω ότι λόγω της πανδημίας του covid-19 έχουν έρθει χρήματα ούτως ώστε να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες που έχουν προκύψει από τη νόσο. Μέσα σε αυτές τις ανάγκες ήταν η αγορά ενός επιπλέον αυτοκινήτου 4χ4 ! όταν περιμένουν τα χωριά ακόμα τα πολυπόθητα κοινοτικά ιατρεία. Σε ότι αφορά την αγροτική οδοποιία, η Περιφέρεια έχει δεσμευτεί ότι θα την υλοποιήσει , όπου και εδώ ο Δήμος ήταν απροετοίμαστος ως προς την διαδικασία. Επί παραδείγματι η αμεσότητα του Λιβαδερού οφείλεται στην πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας.
  • Προφανώς και καμιά φωνή Δημάρχου Σερβίων από την ημερίδα της Πτολεμαίδας (Φεβρουάριος 2020 -Μετά Λιγνίτη εποχή) δεν όρισε την βούληση του Υπουργείου Εσωτερικών. Όταν όλοι οι συνάδερφοι του Δημάρχου , συνειδητά,ως Π.Ε.Δ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Δυτ. Μακεδονίας ήταν διαμαρτυρόμενοι απόντες ο κ. Δήμαρχος απαθανάτιζε την παρουσία του εκεί. Οι “απόντες” ωστόσο Δήμαρχοι στον Εθνικό Σχεδιασμό για την Μετά Λιγνίτη Εποχή και θέση πήραν και προτάσεις είχαν και είμαι σίγουρη πως και έργα θα καρπωθούν. Εσείς κ. Ελευθερίου , διαλέξατε να λάμψετε δια της απουσίας σας στη διαβούλευση και αντιλαμβάνεστε ότι καμία ανύπαρκτη φωτογραφία σας δεν θα δώσει ανάπτυξη στον τόπο μας.

Η αυτοδοξασία του Χρήστου Ελευθερίου δεν τιμά την Αρχή και υποτιμά τους Δημότες.

Με την ευκαιρία να σημειώσω ότι με μεγάλη χαρά άκουσα ότι θα γίνει προσφορά γεύματων για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.   Όμως κ. Χρήστο Ελευθερίου, η επιλογή  να πραγματοποιηθεί στην πλατεία της πόλης και των χωριών, εν μέσω αυστηρού lockdown και να καταπατείται η ανάγκη των συνανθρώπων μας, για  την ανούσια και συνάμα υπερφίαλη  επικοινωνία του Δημάρχου , απαξιώνοντας κάθε έννοια ανθρώπινης υπόστασης, αυτό μας ξεπερνάει.

Σημειώνω ακόμα ότι είμαστε ο μοναδικός Δήμος που δεν έχει κάνει ούτε ένα Δημοτικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης με αποτέλεσμα να υπάρχουν ερωτήματα και ζητήματα τα οποία χρήζουν απαντήσεων και συζήτησης αντίστοιχα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν αποφεύγετε την συζήτηση .

Με τιμή

Μαίρη- Ελευθερία Χριστοδούλου

Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σερβίων

Δημοτική Σύμβουλος “ΣΤΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ”

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλαβαίνω και εγώ, χαρήκατε ή δεν χαρήκατε με την εξόφληση όλων των χρεών;
Από τα γραφόμενά σας καταλαβαίνω ότι δεν σας άρεσε.

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχουν τα γραφόμενα με αυτό που ρωτάς;

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους καποιος να τα πει που εχουν τρομοκρατησει τον κοσμο και δεν μιλαει κανενας.Μπραβο κοπελα μου με αριθμους και δεδομενα και λογικη οχι τα χαζοσυναισθηματικα του αλλου.

Ανώνυμος είπε...

Η επιλογή της Δημοτικής αρχής να προσφέρει γεύματα σε πολίτες που έχουν ανάγκη στις πλατείες,καταπατά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,υπόσταση,υπερηφάνεια κλπ.Ντροπή και αίσχος.

Ανώνυμος είπε...

Το πως ξεχρέωσε έχει σημασία ή αν ξεχρέωσε τελικά. Γιατί δεν το έκαναν και οι προηγούμενοι κ. Χριστοδούλου.Ούτε είχαν ξεχρεώσει,ούτε και έργα είδαμε. Εκτός αν τα είδατε εσείς από την Κοζάνη.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι ο ρατσισμός με όσους μένουν στην Κοζάνη! Ο δικός σας ο γραμματέας δεν μένει στην Κοζάνη; Είδε φως και μπήκε; Ή απαγορεύεται σε όσους μένουν στην Κοζάνη να έχουν άποψη; 'Η οι φοιτητές που μένουν σε άλλη πόλη δεν ψηφίζουν εδώ; Σταματήστε με τις διακρίσεις και το ρατσισμό σας!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΜΙΑΝΤΟΥ!
ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΥΠΟΤΙΜΙΤΙΚΑ!
ΜΑ ΕΙΝΑΙΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΚΑΡΦΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ!
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Τζαμπα τα λες 12.09 δεν αλλαζουν αυτοι ετσι ηταν ειναι και θα ειναι. Ψαχνουν ενα εχθρο για να ενωσουν τους δικους τους γιατι ειναι μαζεματα απο δω και απο κει. Τον βρηκαν στην αντιπολιτευση και σε οσους ζουν στην Κοζανη. Οτι και να λεμε ετσι ρατσιστες θα ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Ολες οι Δημοτικές Αρχές, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μοίραζαν φαγητό σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη το έκαναν όμως με διακριτικότητα και λεπτότητα.
Στα χωριά ο πρόεδρος πήγαινε τις μερίδες στο σπίτι αυτών των ανθρώπων έτσι γινόταν και στα Σέρβια νομίζω.
Ποιος θα πάει τώρα, δημοσία θέα, στις πλατείες να πάρει;
Για πέντε κωλο φωτογραφίες ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΕ ανθρώπους.
ΚΡΙΜΑ δεν ειναι ολα επικοινωνία. Υπάρχει και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

με λίγα λόγια: εάν είσαι δημότης πχ πτολεμαίδας αλλά μένεις στα Σέρβια δεν πρέπει να έχει λόγο γιατί είσαι από πτολεμαίδα
εάν μένεις στην Πτολεμαίδα αλλά είσαι δημότης Σερβίων πάλι δεν πρέπει να μιλάς γιατί μένεις στην Πτολεμαίδα
πέστε μας ρε παιδιά να ξέρουμε ότι πρέπει να μιλάνε μόνο οι ψηφοφόροι σας!
και τώρα που το θυμήθηκα: Ο ΝΕΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ "ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ; ΑΥΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ; Που τόσο πολύ τον είχε ανάγκη ο δήμος μας που ούτε 7.000 κατοίκους δεν έχει;

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, καταλάβαμε πως έγινε η περίφημη εξόφληση των χρεών του Δήμου : με δάνεια και επιδοτήσεις (που αντί να χρηματοδοτήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, πηγαίνουν στην εξόφληση χρεών, αν και τα δάνεια πρέπει να αποπληρωθούν).

Ανώνυμος είπε...

Φωτογραφίες στο FB και από κάτω τα μπράβο Δήμαρχε από τις συνήθεις γνωστές κυρίες και τους υπόλοιπους χειρικροτητές,με τίτλο το γίνεται;ναί γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Ρε 11:27 σε δικο σου κοσμο ζεις??? (όπως λεει και σε γνωστο του ασμα ο Τερλεγκας) Φυσικα και εχει σημασια ο τροπος με τον οποιο και καλα "ξεχρεωσε", αφου για να γινει αυτο χρεωσε με δανεια τον Δημο...αρα μηδεν απο μηδεν...ΜΗΔΕΝ. Σιγουρα θα εισαι ενα απο τα τσακαλακια του Δημαρχου!!!
Επισης είναι δυνατον να παίρνει απο το Υπουργειο Εσωτερικων επιχορηγηση για αγορα μηχανηματων και αυτος να μου παιρνει δανεικο για ενα χρονο απορριμματοφορο του Δημου Βοιου??? Ειναι δυνατον??? (ΑΔΑ 6ΚΥ146ΜΓΗ5-ΩΡ2)
Για τον τοπο διαμονης εχεις δικαιο…αρα και ο γενικος γραμματεας του Δημου που δεν εχει κανει τιποτα απολυτως για την στελεχωση του Δημου, ευθυνεται η διαμονη του στην πολη της Κοζανης.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μου φαίνεται ότι ο μεγαλύτερος πόλεμος είναι εκ των έσω. Κάποιοι έχασαν, φαίνεται, κάποια προνόμια ή, έστω, μειώθηκαν. Άρα κάτι καλο κάνει ο νυν δήμαρχος...

Ανώνυμος είπε...

Καλό μόνο στον εαυτό του κάνει. Μόνο το όνομα του αναφέρει συνέχεια μόνο τον εαυτό του φωτογραφιζει που είναι η ομάδα; που είναι τα τσακαλακια; που είναι οι επιστήμονες; που είναι η ομάδα;

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα όταν όλοι σε βρίζουν κάτι καλό θα κάνεις! Η νέα μόδα στις δικαιολογίες! Τότε όμως ομολογείς τι είναι όλοι αυτοί που σε ψήφισαν και τώρα σε βρίζουν! Χαχαχα Πάντως ξέρουμε κάποιους που απέκτησαν προνόμια. Πχ ο δήμαρχος! Τσάμπα διαφήμιση και μόστρα την φάτσα συνέχεια! Και κάποιοι κάτοικοι Αθηνών και Κοζάνης που μέχρι χθες ήταν απλά οικογενειακοί φιλοι! Για να μην μιλήσουμε για κάποια προνόμια που λένε κάθεσαι σπιτάκι και ο μισθός θα πέφτει!

Ανώνυμος είπε...

@21:48
Τα λεγόμενα σου επιβεβαιώνουν τα δικά μου. Βάλε και συ μια φώτο, δεν θα σε εμποδίσει κανείς.

Ανώνυμος είπε...

Αριθμ. οικ. 2/82824/ΔΛΤΠ(Α) ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ;

Ανώνυμος είπε...

Στον προσωπικό μου τοίχο ότι θέλω κάνω και δεν με νοιάζει αν όμως είμαι δημόσιο πρόσωπο τότε πρέπει να δέχονται την κριτική γκέγκε;

Ανώνυμος είπε...

Μας περναει για προβατα ο φροντιστης που δεν ξερουμε να διαβαζουμε

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι δημαρχοι της Ελλαδας ευχαριστουν τον ελευθεριου που ενω ολοι οι δημαρχοι δυτικης μακεδονιας εφυγαν σε ενδειξη διαμαρτυριας αυτος εμεινε και με δυο λεπτα που μιλησε αναγκασε τον υπουργο να εξοφλησει τη ΔΕΗ σε ολους τους δημους. Ρε τι λεει ο ανθρωπος; Χαχαχαχαχαχαχαχα μ’ αυτα περνιεται για μαγκας χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Γιατί απορούμε οτι μας εκπλήσει ο καθηγητής,κάποτε δεν αποκάλεσε οτι απευθύνετε σε άδειους τενεκέδες;Επιτέλους έφυγε το παλιό και σάπιο και ήρθαν τα τσακαλάκια.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μαίρη, πολύ καλές οι επισημάνσεις σου! Έτσι ειναι θεωρεί τον εαυτό του αυτοκράτορα και εχει το δικαίωμα να κανει οτι θέλει... βγήκε με την πιπίλα δήμαρχος απο τα Σέρβια (απορώ ειλικρινά πως τον ψήφισαν τα χωριά, τωρα χτυπιούνται... μενουν με τον ΧΥΤΑΜ). Στη συνεχεια εδωσε δυο καλοπληρωμένες θεσεις που δεν χρειάζονται, σε ανθρώπους που μένουν εκτος δήμου και δεν ξερω αν ο κος απολιγνιτοποίησης μενει και εκτος χωρας... αλλά άλλο αυτο... αφορά τα τσακαλάκια.
Α και ενα τελευταιο. Προσωπικα δε θα δεχόμουν ποτε να με αποκαλεί καποιος τσακαλάκι... Τώρα τα τσακαλακια που φεύγουν πως τα αποκαλλεί;

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΕΗ Α.Ε. χορηγεί στο Ελληνικό Δημόσιο εκπτώσεις
έναντι της ως άνω χρηματικής προκαταβολής. Οι εκπτώσεις
υπολογίζονται επί της αξίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν οι φορείς της παρ. 1 μη συνυπολογιζόμενης της αξίας χρέωσης CO2, σε ποσοστό περίπου
15% το οποίο αναλύεται ως εξής: 2% έκπτωση προπληρωμής, 5% έκπτωση συνέπειας και 8% έκπτωση όγκου.

Ανώνυμος είπε...

Για ενημερωσου καλυτερα!!
Θες να σε αναφερω 10 δημους που δε ξεχρεωθηκαν;

Ανώνυμος είπε...

Και άλλους τόσους που ξεχρεώθηκαν!

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις πατε καλά; Ξέρουμε να διαβάζονται τόσους φορείς έχει το ΦΕΚ και όχι μόνο δημους

Ανώνυμος είπε...

Μιλάτε για τον δήμαρχο που αναφέρει και γράφει τον εαυτό του σαν Δάσκαλος με δ κεφαλαίο....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας